USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як діє Закон про люстрацію, якщо чиновник звільняється сам

11 Жовтня 2014 10:40
У мін'юсті пояснили, як працюватиме Закон про люстрацію, якщо чиновник звільняється сам. Отож, якщо чиновник подав заяву про звільнення — це не означає, що людина, яка потрапляє під заборону обіймати будь-які посади, зможе потім перейти на державну службу.

Про це в ефірі Телеканалу новин заявив міністр юстиції Павло Петренко, - повідомляє 5 канал.

"Ця особа, якщо захоче номінуватися на державну службу, подасть свої документи, у неї діятиме заборона на доступ до державної служби на 10 років", — зазначив він.

Разом з тим, Петренко висловив сподівання, що 14 жовтня парламент України прийме великий антикорупційний пакет.

"Після цього запрацюють механізми через незалежне атикорупційне бюро, через розкриття інформації про стиль життя чиновників. Ті особи, які вчинили злочини, які мають доходи, що не відповідають деклараціям, нестимуть відповідальність", — додав міністр.

Нагадаємо, 9 жовтня Президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про очищення влади", прийнятий Верховною Радою 16 вересня.

Як відомо, раніше нардепи українського парламенту з третьої спроби прийняли закон про люстрацію. Документ підписав спікер ВР Олександр Турчинов і відправив на підпис Порошенку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
додав міністр Показати IP 11 Жовтня 2014 13:15
Найкраще щоб чиновник застрілився і врятував своє майно від конфіскації і сім'ю від ганьби
терор Показати IP 11 Жовтня 2014 13:32
хай готуються всі прокурори і суді, які понапихали свої кишені в малих містах, а тепер сидять в області і кришують свій бізнес!!!
Українець до терор Показати IP 11 Жовтня 2014 13:51
І от ти в це віриш? Вийди на вулицю оглянься, що змінилосб, нова машина Гузя і квартира Данильчука, а ще що? Що змінилось і коли воно мінятись буде, з початку майдану скільки часу пройшло? А окрім трупів найкращих Українців ще щось досягнуто? Про крим забули Донецьк зливають, А всі хто понахапував вони готуються до нових грабунків , а ти ліпиш оптимізм романтичний, чекаю чекаю і вже перестаю в це вірити.
дока Показати IP 11 Жовтня 2014 16:26
чиновники районного рівня під люстрацію не підпадають.от так
Рожищанин Показати IP 11 Жовтня 2014 17:31
Рожищенську Тоньку, яка більш відома за бої без правил на мальованці з конкуренткою за першість в списку коханок голови РДА Савчука, один раз судили за розкрадання державних коштів, горбатий (Горбач ) зам'яв, тепер вона знову краде недокрадене ригами, а ви тут за люстрацію трете, всі чиновнички, які підписують любі фінансові документи крадуть, , позавчорашні, вчорашні, сьогоднішні дуже стараються, бо мало часу залишилось от вони і гребуть як дурнуваті, як останній раз . Так що люстрацію треба замінити на кастрацію , щоб не плодились.
Дуже серйозно Показати IP 11 Жовтня 2014 18:35
коментар було видалено
дерслужбовець Показати IP 12 Жовтня 2014 09:40
до аноніма.Не судіть всіх держслужбовців по по одному чиновнику.А втім кожен судить так , як би робив це сам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus