USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як лучани купались у крижаному Стирі на Водохреще

19 Січня 2014 15:07
Сотні людей зібрались поблизу річки Стир для того, щоб покупатись в освяченій воді чи просто поспостерігати за дійством.

Традиційно, все розпочалось зі святкової служби у кафедральному луцькому Свято-Троїцькому соборі. Звідти, хресною ходою, люди у супроводі священників рушили по проспекту Волі у центральний парк міста.
Зауважимо, що цьогоріч на традиційному купанні були присутні чимало правоохоронців.

На пляжі парку священики прочитали молитву, після чого митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив воду Стиря.
Тричі поспіль вистрілив з гармати отаман Козацького стрілецького братства Віктор Федосюк, і люди почали спускатися у холодну воду Стиря.
Тим часом, берегом бігали люди з голим торсом, готуючись до занурення. Хтось грівся чаєм, а хтось – напоями більш міцними.
Хоча, зі слів
Валерія Макарука, який вже більше 10-ти років поспіль купається на Водохреще та близько 5-ти практикує так зване «моржування», алкоголь у цій справі – далеко не панацея.
Чоловік розповідає, що у такому купанні немає нічого страшного, головне – перебороти себе і відважитись на такий вчинок:

«Для того, щоб пірнути у крижану воду, головне – налаштуватись і переламати себе. А найкращі відчуття - коли виходиш з води. Дуже піднесений настрій, адреналін просто зашкалює».

З його слів, дуже важливо мати з собою теплі зимові речі – шкарпетки та рукавиці. І обов’язково – термос гарячого м’ятного чаю.
Алкоголем Валерій не гріється і не радить іншим. Мовляв, тепло від нього є оманливим. Каже, що головне після купання – тепло вдягнутись, і тоді не буде ніяких проблем.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus