USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як ремонтують школи та садочки Луцька. Репортаж

19 Липня 2017 17:31
Луцькі школи та дитячі садки на повну готуються до початку нового навчального року. У начальних закладах міста активно кипить робота по поточному та капітальному ремонту, огляд яких представники міськради здійснили 19 липня.

Керівник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко розповіла, що на проведення ремонтних робіт міських навчальних закладів загалом виділено майже 40 мільйонів гривень: більше 24 мільйонів через управління капітального будівництва і майже 14 мільйонів через управління освіти.

Також Зіновія Богданівна відзначила, що процес виконання робіт, а також якість будівельних матеріалів, належно контролюють. «Ми дуже ретельно вивчаємо ситуацію, переглядаємо, чи є підписи всіх керівників організацій, які супроводжують ремонтні роботи. І тільки тоді підписуємо відповідні рішення», – сказала очільниця управління освіти.
У навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 26» зараз також відбуваються ремонтні роботи.


Як розповів директор навчального закладу Іван Леуш, школі вже близько 25 років і через зношення основних матеріалів потрібно постійно підтримувати будівлю в належному стані. На сьогодні, до прикладу, тривають роботи з укріплення зовнішніх конструкцій, адже у приміщенні пішла тріщина, і для того, аби будівля не «розділилася», необхідно пошкодження ліквідувати.
«За кошти, виділені міською радою, також вдалося капітально відремонтувати туалети. А за батьківські кошти здійснюємо поточний ремонт вестибюлю, адже на капітальний ремонт, зрозуміло, батьківських коштів не вистачає, бо потрібні значні суми», – відзначив Іван Леуш.

Депутат міськради, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук підкреслив, що ремонт школи важливий ще й з огляду на те, що він дозволить навчальному закладу взяти участь у програмі НЕФКО, адже за певних технічних недоліків у рамках цієї програми гроші не виділяються.
На капітальний ремонт харчоблоку у дошкільному навчальному закладу № 3, який відвідують близько 300 дітей, із міського бюджету виділили 300 тисяч гривень.

«За ці кошти ми можемо зробити капітальний ремонт харчоблоку, поновити обладнання, відремонтувати дах, який протікав. Загалом робіт дуже багато, але бригада працює оперативно, і ми думаємо, що до 14 серпня, на початок відкриття, ці роботи будуть завершені й наші дітки зможуть нормально приступити до відвідування закладу», – поділилася завідувачка садочку Людмила Нагірна. Та додала, що за 35 років, відколи існує заклад, це перший капітальний ремонт у його стінах.
У дошкільному навчальному закладі № 33, своєю чергою, зараз відбувається поточний ремонт системи опалення та капітальний ремонт системи водопостачання та каналізації. На ці роботи з міського бюджету виділили 150 тисяч і 70 тисяч гривень відповідно.

«Садочку більше 30 років, тому й не дивно, що все поступово виходить з ладу. Особливо багато проблем було із трубопроводами. Так, за останній опалювальний сезон у нас було п’ять проривів. Під час останнього повністю затопило перший поверх», – розповіла завідувачка ДНЗ Тетяна Нікітюк.
Уже в червні садочок, за попередньою домовленістю з батьками, закрив частину груп, аби розпочати ремонтні роботи із заміни труб, батарей і укладання плитки. Закінчити ремонт планують до 14 серпня.
Як повідомив інженер управління освіти Луцької міської ради Ігор Коцур, у ДНЗ № 31 за бюджетні кошти виконується ремонт пральні, загальною вартістю 120 тисяч гривень.

«Ми цього року теж підпадаємо під програму НЕФКО, за рахунок якої у закладі замінять 40% усіх вікон, усі лампочки замінять на енергозберігальні та проведуть утеплення фасаду, покрівлі. Також навколо садочка ми хочемо покласти бруківку», – розказала завідувачка садочку Валентина Легновська. Та додала, що вже 14 серпня, якщо все піде добре, ДНЗ готовий буде приймати діток.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ПРОСТО Показати IP 19 Липня 2017 18:13
а коли ж буде ремонт актового залу в НРЦ,коли неповносправні дітки прийдуть до школи?певно діткам так буде зручніше
Лучанка Показати IP 19 Липня 2017 20:06
Молодці. Приємно дивитись, хай не все одразу, але тоступово ремонтують.......і це добре.
Лучанин Показати IP 19 Липня 2017 23:03
31 садочок- респект, не можемо дочекатися початку навчального року.
правда Показати IP 23 Липня 2017 00:44
а чому батьки здають в садочках на ремонти значні суми????????????????????????????? і на які ремонти ідуть гроши з держ бюджету??????????????????????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus