USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як Україна святкувала День Незалежності

25 Серпня 2014 00:28
Вся Україна святкувала День Незалежності сьогодні, 24 серпня. Найцікавіші події дня опублікувало ТСН.

Столиця України сьогодні була справжнім епіцентром свята. Тут відбувся військовий парад, вперше за останні 5 років. Окрім того, у Києві цього дня відповідально поставилися до вибору одягу та залюбки одягнули вишиванки. Багато українців також вийшли в місто у патріотичних футболках із синьо-жовтими стягами та тризубами.


В Одесі сьогодні майже 1,3 тисячі людей у національному вбранні створили "живий ланцюг" та пронесли Потьомкінськими сходами 23-метровий прапор України. Пізніше в місті відбувся військово-морський парад.


У центрі Дніпропетровська понад 5 тисяч людей пройшли Ходою слави. Багато дніпропетровців прийшли з дітьми, одягнули вишиванки та тримали у руках синьо-жовті прапорці. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять тих, хто загинув на Майдані та в зоні АТО, виборюючи суверенітет та європейський вибір України.

У Чернігові відбулася церемонія покладання квітів та урочистий мітинг. На майданчику перед церквою молились за мир і спокій в Україні.
День Незалежності урочисто відсвяткували і у Житомирі. Святкування ропочалось з мітингу, під час якого молодим людям, яким сьогодні виповнилося 16 років, керівники області та міста вручили паспорти громадян України. Пізніше у парку культури імені Юрія Гагаріна співали на підтримку військовослужбовців.


Сьогодні у Хмельницькому відбувся марш вишиванок, на який зібралося близько тисячі осіб. Незважаючи на зливу, люди пройшлися у національному одязі центральними вулицями міста, при цьому несли 50-метровий український стяг. Захід завершився молебнем за Україні та загиблих бійців на Донбасі.



У Львові ж масово співали гімн України та показали парад трамваїв. Кульмінацією сьогоднішнього свята у Львові став грандіозний концерт гурту Океан Ельзи.




Але не тільки у різних куточках нашої держави святкували День Незалежності України, а й поза її межами.
Сотні українців у Празі відзначили цей день маршем, мітингом, народним віче і церковною літургією за Україну.
У Литві розгорнули велике синьо-жовте серце.


А у Вашингтоні запалили герб України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
000000 Показати IP 25 Серпня 2014 01:12
Кому свято, а кому вийна
Лучанка Показати IP 25 Серпня 2014 10:50
а в нашому місті вчора був день жалоби

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus