USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Як у Луцьку готуватимуться до осінньо-зимового періоду

15 Травня 2019 18:21
Ремонти покрівель, заміна аварійних мереж та підготовка спецтехніки: повідомили, яким чином у Луцьку підготуються до нового осінньо-зимового періоду.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 15 травня.

Про заходи з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років доповідав виконувач обов’язків директора департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк. Він повідомив, що врахували усі недоліки та прорахунки минулого зимового періоду.

Так, у житлово-комунальних підприємствах міста до жовтня планують: виконати ремонт покрівель у 93 житлових будинках, площею 5953 метрів квадратних; замінити 473 погонних метрів труб водовідвідних пристроїв; провести косметичний ремонт 48 під’їздів житлових будинків; підготувати 2013 під’їздів житлових будинків (відремонтувати вхідні двері, встановити пружини, засклити вікна); провести профілактичний ремонт систем холодного водопостачання у 146 будинках, системи гарячого водопостачання у 124 будинках та централізованого опалення у 185 будинках; виконати промивання систем центрального опалення у 2 будинках; виконати ремонт електрощитових у 139 житлових будинках; відремонтувати оголовки димовентиляційних каналів у 23 будинках; створити запас матеріалів для аварійно-відновлювальних робіт в осінньо-зимовий період та підготувати 10 одиниць тракторної снігоприбиральної техніки до експлуатації в зимовий період.

ДКП «Луцьктепло» планує: виконати капітальний ремонт котла № 2 котельні на вулиці Декабристів, 29; провести гідравлічні випробування тепломереж після опалювального сезону 2019-2020 років та після проведення ремонтних робіт; виконати поточний ремонт 53 центральних теплових пунктів (ЦТП) та 54 котелень; виконати поточний ремонт теплових мереж – 130,415 км та заміну 1,785 км трубопроводів (в двотрубному вимірі); провести промивку теплових мереж після поточного ремонту; провести випробування гідравлічних режимів теплових мереж; провести режимно-налагоджувальні роботи на котельнях та центральних теплових пунктах.

В КП «Луцькводоканал» до жовтня планують: провести заміну окремих ділянок каналізаційних мереж довжиною 60 метрів; провести виготовлення та встановлення залізобетонних кришок на водопровідних та каналізаційних колодязях (250 одиниць); виконати захист металевих конструкцій на КНС та ОСК від корозії (638 метрів квадратних); провести заміну аварійних ділянок водопровідних мереж (1,5 кілометра); виконати заміну люків (30 одиниць); виконати заміну пожежних гідрантів (10 одиниць); провести заміну засувок (15 одиниць); провести ремонт водопровідно-каналізаційних колодязів (100 одиниць); виконати демонтаж ВРК (три одиниці).

Своєю чергою, ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» повинне заготовити 1000 т піщано-соляної суміші та 2000 т щебенево-соляної суміші та 1400 т солі для посипання вулиць міста у зимовий період; підготувати 20 т соляного розчину з реагентом; підготувати ємність для зберігання соляного розчину; підготувати та переобладнати дорожню техніку для зимового прибирання вулиць Луцька; підготувати під’їзні шляхи на полігоні ТВП в селі Брище для розвантаження сміттєвозів в осінньо-зимовий період; провести ремонт євроконтейнерів для збору ТПВ; підготувати спецтехніку до роботи в зимовий період.

Як повідомив перший заступник міського голови Григорій Недопад, минулої зими низка приватних підприємств надавала техніку для прибирання снігу.

Микола Осіюк розповів, що торік закупили дві установки, які можуть розбризкувати реагент-антилід, що дуже дієвий за умов низьких температур та ефективно руйнує шар льоду на проїзній частині.

Департамент культури планує провести енергоощадні заходи, згідно з проектом NEFCO, в Луцькій художній школі та Луцькій музичній школі № 1 імені Фридеріка Шопена.

В управлінні освіти планують виконати планову повірку лічильників обліку тепла, газу, холодної та гарячої води, термометрів, манометрів, сигналізаторів газу; провести капітальний ремонт покрівлі будівель табору «Ровесник»; виконати капітальний ремонт системи опалення в КЗ «Луцька ЗОШ І-ІІІ ступенів № 12 ЛМР Волинської області»; провести поточний ремонт котелень ЗЗСО № 1, 7, ДСШ № 1, ЗДО № 12, 18; відновити теплоізоляцію систем опалення та гарячого водопостачання у всіх закладах освіти та провести капітальний ремонт будівлі вечірньої (змінної) школи з утепленням зовнішніх стін.

Управління охорони здоров’я здійснюватиме роботи з утеплення фасаду корпусу КП «Луцька міська дитяча поліклініка» на проспекті Волі,1а; встановлюватиме віконні блоки з теплозберігальними склопакетами; здійснюватиме ремонт та утеплення вікон, дверей в медичних закладах тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus