USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Як відбирали луцьких поліцейських

19 Жовтня 2015 16:45
Конкурсний відбір охочих стати до лав патрульної поліції закінчився у Луцьку. Який же шлях довелося подолати претендентам у поліцейські, аби не просто одягнути форму поліцейського, апереформатувати правоохоронну систему та повернути довіру населення до людей в погонах? За яким алгоритмом відбувався відбір? Про це та інше інформують у прес-службі волинської міліції.

Позаду в майбутніх полісменів доволі непрості етапи відбору, попереду – професійний та сучасний процес навчання. Коли ж на вулиці міста вийдуть справжні професіонали – поліцейські нового зразка – лучани чекають із нетерпінням, тож запевняють: за їхньою роботою стежитимуть «під особливим прицілом».

Від початку старту, оголошеного Арсеном Аваковим про відбір у поліцію Луцька, телефони «хот лайну» просто розривалися від дзвінків та різноманітних запитань. До луцької поліції надійшло понад чотири тисячі заявок. Попри весь ажіотаж довкола актуальної теми поліції та всі хвилювання кандидатів про нову систему відбору, новий механізм створення підрозділу МВС нового зразка запрацював. Цей процес в Луцьку відбувався системно, чітко та злагоджено, в контексті всеукраїнського масштабу створення нової поліції.

Подавши на першому етапі заповнену анкету, кандидат заявляв про своє бажання вступити до лав підрозділу. Відомості про учасника відбору автоматично вносилися до єдиної централізованої бази у Києві. Характерно, що ця автоматизована система, майже повністю виключила людський фактор у процесі відбору.

Наступне, що чекало претендентів, – випробування IQ-тестом. Тест на перевірку загального рівня знань вимірює вміння людини мислити аналітично і включає в себе математичні питання, завдання з логіки. Для вирішення тестів конкурсантам відводилося лише 90 хвилин, протягом яких учасник повинен відповісти на 60 запитань. Тож ті, кому підкорився цей етап, доводили свою готовність поборотися за звання поліцейського у наступному етапі.

Третій етап відбору претендентів передбачав здачу загальних нормативів із фізичної підготовки: для усіх кандидатів – біг на 100 й 1000 метрів, підтягування на перекладені передбачено для хлопців, для дівчат – віджимання. Іспит на витривалість склали найсильніші тілом і духом.

Військова лікарська комісія (ВЛК) – четверта планка у загальному конкурсному відборі в поліцію. Результати ВЛК став для багатьох кандидатів крапкою на шляху до мрії, адже на цьому етапі чимало претендентів зійшли із дистанції, зважаючи на стан здоров’я.

Психологічне тестування MMPI-2 – етап, який дозволяв максимально уважно визначити психічний стан людини, його моральну стійкість.

І останнє – індивідуальна співбесіда. У складі комісій, які оцінювали майбутніх претендентів, були представники громадськості Луцька, психологи та діючі поліцейські зі Львова. Члени комісії спільно оцінювали усі якості кожного претендента на роботу в патрульну поліцію: його мотивованість,стресостійкість, вміння опановувати собою та керувати власними емоціями. Окрім того, кандидати доводили свою здатність аргументовано мислити, швидко та зважено приймати правильні рішення в екстремальних та нетипових ситуаціях. Охочі патрулювати вулиці обласного центру відповіли на різноманітні запитання, розв’язували ситуації, змодельовані членами комісій, – і це все, аби довести свою готовність до служби та нарешті одягнути форму поліцейського.

Окрім того, під час фінальних етапів відбору кожен кандидат паралельно пройшов спеціальну перевірку, щоби в правоохоронні органи потрапили люди, які не заплямували себе перед законом. Ця перевірка є теж невід’ємною частиною складного відбору поліцейських.

Попереду навчання майбутніх поліцейських, яке триватиме 8 тижнів тож, якою буде поліція у Луцьку, побачимо вже скоро.

Віримо та підтримаймо молодих та перспективних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Лучанка Показати IP 19 Жовтня 2015 17:39
Сама проходила той відбір, включаючи співбесіду. Так от, не буде то новою системою, сама бачила, які поблажки були для "старих кадрів". Як зараховували під час випробування фізичної підготовки відтискання, коли дівчина лежала животом на землі, а друга зійшла з дистанції, а потім на вмовляння тренерів повернулася і пробігла кілометр за майже 8 хвилин, а згодом обоє вже були на ВЛК. На інших етапах теж були свої нюанси. На співбесіді ж мені сильно намагалися довести, що це мені не потрібно, що я нічого не зміню і всіляке таке, а львівський поліцейський, котрий був у комісії, ніби більше скаржився про те,що наболіло йому у роботі. На різних етапах чула такі фрази, адресовані то одному,то іншому кандидату: "О, а це що наш?!", так називаючи працівників міліції... Прикро, що обгортка гарна, а от що із цього вийде... Ну, побачимо.
Лучанці до Лучанка Показати IP 19 Жовтня 2015 18:25
Не придумуйте, все фіксувалось на відеокамери. Просто зізнайтесь що жаба душить!!!
Шурик до Лучанці Показати IP 19 Жовтня 2015 19:11
Так почему тогда старые кадры проходят с закрытыми глазами на результат?
До Шурика до Шурик Показати IP 19 Жовтня 2015 21:16
А ви знаєте,що зі 160 чоловік зі старих кадрів відібрали лише шістьох працівників міліції,найнищий рівень по Україні!Такщо неговори дурниць Шурік!
суддя до Лучанка Показати IP 19 Жовтня 2015 19:40
Знайома теж проходила те саме,все що Ви говорите -чиста правда! Ніяка це не жаба,фарс чистоі води,нічого з того не буде, от в Росіі поміняли назву,що з того ? А ще кажуть щоб 100 % пройти - 2500 $...(((((((((
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2015 18:06
шапіто
Анонім до Анонім Показати IP 19 Жовтня 2015 19:30
Если бы просто Шапито, то было бы ничего. Однако у киевской полиции такса повысилась в три раза по сравнению с киевской милицией. И в этом - единственная разница, если, конечно, не учитывать того, что в милиции служили профессионалы.
З Києва до Анонім Показати IP 19 Жовтня 2015 23:20
А Ви не платіть таксу...зміни потрібно починати з себе, не порушуйте пдр - не потрібно буде задобрювати. Особисто двічі стикалася з діями поліції,при чому перший раз при порушенні пдр, другий- допомогли в дорожній ситуації. А про професіоналів в міліції не смішіть курей....
К Показати IP 19 Жовтня 2015 18:08
Цікаво, звідки гроші на обіцяну зарплату? Кролік весь час кричить, що казна пуста і грошей немає.
Анонім до К Показати IP 19 Жовтня 2015 19:27
Это обозначает то, что лично ты будешь получать меньше (реально, а не номинально).
NEW Police до К Показати IP 19 Жовтня 2015 19:50
Список_стран_по_численности_полиции Привести чисельність на 100 000 населення хочаб на рівень США чи Канади і ось вам гроші
знайко до К Показати IP 19 Жовтня 2015 20:12
Та під себе все вони роблять! Якщо їх будуть з кабінетів гнати, то щоб були ті, хто буде їх захищати, як яник фінансував суддів і прокуратуру, так Яценюк з Порошенко фінансують силовиків. все ж зрозуміло, тільки он люди мовчать...
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2015 19:36
Що цирк, то цирк, толку нуль, хай но вони вийдуть на патру Лювання буде на що подивитися
Завалили Показати IP 19 Жовтня 2015 21:48
Співбесіда бред.Слухав переді мною дівчина це неотримала посвідчення водія і сказали ну то ви ж отримаєте і зразу за кермо на таких гарних машинах їхдити будете.Я 10 років за кермом питання чи не купили права чи вмієте іздити на яких автомобілях ітак далі.Наступна група питань чи боїтесь крові що робитимете коли при вас когось битимуть і так далі я прцювала судовим експертом бачила безліч смертей ірозтини так далі і вирішили що не готова психологічно бо не буду знати ймовірно буду втрачати свідомість при вигляді крові!!??)))
123 до Завалили Показати IP 20 Жовтня 2015 10:18
Якщо ви при відборі показали знання такі, як у коменті (жах!!), не шукайте винуватих: подивіться на себе..Ви ж не складете елементарного протокола без "ітак далі". А розділові знака? Кури будуть з вас сміятися, як із деяких сьогоднішніх міліціонерів.
Сокіл В.М. Показати IP 19 Жовтня 2015 22:17
Навчання майбутніх поліцейських, триватиме 8 тижнів ,а зарплата майже найвища чи наближена до такої в державі 8-13тис . Запитання до народу : - чому в уряду така до них повага ??? Лікарем стати потрібно навчатися 6-7р. - зарплата 2-3тис .Вчителем - 4-5р.- зарплата 2-3тис. і т.д. Висновок - уряд засновує "новий" БЕРКУТ - для захисту своїх інтересів від народу !!! Г- А - Н - Ь - Б - А-А-А !!!
Анонім до Сокіл В.М. Показати IP 20 Жовтня 2015 09:30
Ну за лікарів мовчіть-це хабарники і здирники вищого класу. Та у бібліотекарів зарплата така,як у поліцейських,чого паритесь
Грифон Показати IP 19 Жовтня 2015 22:45
Уся ця шушера рік - два оботреться трошки і почнуть таки кренделя видавати, що міліцейським поліщукам і не снилося, клоунада...
ми такі Показати IP 20 Жовтня 2015 08:25
Хто хоче змін на краще ? - Всі підняли руки . А хто хоче змінюватися сам в кращу сторону ? - А ніхто не підняв руки.....( дотримуйтеся законів і буде все "ферштейн ")
Хлоп Показати IP 20 Жовтня 2015 10:32
Свого часу писав вже тут за те що і чого і як потрібно вчити нових поліцейських. Толку з поліції не буде. 8 тижнів - це сміх а не навчання. Зарплата - знущання над всіма держслубовцями. Ой та надоїло вже просто говорити про це все...
13 Показати IP 20 Жовтня 2015 15:09
роботу купили, буде видно що на роботі покажуть.......
я Показати IP 22 Жовтня 2015 20:15
це все правда. повідбирали в поліцію за гроші!!!!! багато хто не пройшов і тести і фізо а потім зразу на навчання. ось так в нас нічого і не змінилося. хабарники при владі
Інквизиція Показати IP 5 Грудня 2015 11:01
Дивилась по ТРК " Аверс" - водій судиться з "гаішником " Клоком. який безпідставно склав протокол про адмін.порушення а пізніше терирезував та вимагав... І що Ви думаєте. оцей х..... вже в ПОЛІЦІЇ служить. Стоїть десь на дорозі в райьоні. У мене також з ним була "зустріч по виклику". Ще та сва... Хамло!!! Яким чином він потрапив в "дзеркально-чисту" поліцію? Та " гаішників"взагалі не можна було допускати до конкурсу, бо ніхто з них без дачі "хабара " на роботу в ГАІ не потрапляв. Це ж усім відомо!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus