USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як виглядатиме луцький парк після реконструкції

1 Вересня 2016 10:30
У Луцьку обговорили проект концепції розвитку Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Проте, як виглядатиме центральний парк у найближчому майбутньому, - розповів заступник міського голови Юрій Моклиця, - пишуть «Відомості».

Парк займає територію 75 гектарів, а отже для доцільного використання він буде поділений на сектори, кожен з яких виконуватиме свої функції. Прикладом для розробки зони відпочинку стало польське місто Жешув. Парк має залишитись таким як є, але вдосконалитись. Акцент буде на зелених насадженнях. Те, що парк знаходиться на болотистій місцевості створює певні проблеми, але канали можна прочистити та розширити, що стане «фішкою», яка вирізнятиме парк з-поміж інших, - впевнений Моклиця.

Основною зоною стане ландшафтна (зона для прогулянок), що займатиме близько 60% території. Вона включатиме в себе низку секторів: зона культурно-масових заходів; атракціони; мистецька зона, що виконуватиме дві функції — постійно діючі експозиції та місця для тимчасових заходів — пленерів, презентацій; ристалище — місце для представлення середньовічної лицарської культури, де можна буде проводити тематичні фестивалі.

Значну частину займатиме також спортивна зона, де буде комплекс майданчиків для найпоширеніших видів спорту — футбол, баскетбол, гандбол, волейбол, площадка для екстрим-велосипедистів тощо. Іподром, в такому вигляді, як він є, не цікавий для лучан, отже його територія швидше за все буде використана більш доцільно.

Сектор паркових розваг — основною ідеєю якого є розваги, які можна внести в природний ландшафт, наприклад мінігольф.

Функціонуватиме також дитяча зона, яка буде більш вдосконалена. У планах є також обладнати повноцінний пляж, є попит і на так звану «зону пікніків».

Від представників благодійного проекту «Меценати для солдата» надійшла пропозиція створити патріотично-виховний майданчик на території парку.

Сцена, що біля центрального входу в парк буде розібрана. У той же час запрацює ротонда, яка буде реставрована.

Що ж стосується транспортних засобів - будуть облаштовані три парковки, а в парк машини в'їжджати не будуть, за винятком транспортних засобів комунальних служб та підприємців, які надаватимуть там певні послуги.

Юрій Моклиця повідомив, що оголошено конкурс для художників, дизайнерів, щоб всі світильники, лавки, смітники тощо були в одному стилі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
олександр Показати IP 1 Вересня 2016 10:51
Фішка в розширенні каналів це земляні роботи, які потребують багато грошей. Вочевидь більше грошей нема як відмити...
123 Показати IP 1 Вересня 2016 10:54
Патріотично виховний майданчик? Ох*еть!!!
Олесь Показати IP 1 Вересня 2016 11:00
Ага- паркобудівельник моклиця. З географічною освітою. Без досвіду будь якої роботи.... ( ну у Лапіна був памагальником) Воно Вам напроектує! Половину дерев зріже, біля мосту на Рованці вже майданчик під будинки.... Слава маклавіці. Ура!
Лучанин Показати IP 1 Вересня 2016 11:33
"створити патріотично-виховний майданчик" - а що, назву теж змінять з "культури та відпочинку"?
Юлія Показати IP 1 Вересня 2016 11:38
Коли нарешті проети розвитку міста будуть враховувати інтереси всіх городян та законодавчі документи самого міста??? Де вигульні майданчики для собак? У нас в місті чи не кодна 4-та сім.я утримує тварину і існує документ «Правила утримання тварин у місті Луцьку», де прописані не лише правила утримання, а і зобов.язання міської ради щодо забезпечення обладнання місць та зон для вигулу собак
речник дурдома Показати IP 1 Вересня 2016 12:17
Як і виглядав, кропива на 5 метрів висотою, тільки на Ковельській бараки девятиповерхові появляться.
Лучанка Показати IP 1 Вересня 2016 14:41
Рекомендовал во весь голос у городского головы , гулять нам жителям Грушевского на мемориале, а сам строит дом на лужке у реки. Он за то , чтоб срезать сквер возле бассейна , просто жуть, чему его учили на географическом факультете преподаватели , за что дали диплом ?
ВОВК Показати IP 1 Вересня 2016 17:28
моклиця- це такий клоп ? Чи шо то за хрє-ь ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus