USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

ЛНТУ та СНУ перевіряють. Вибори?

13 Листопада 2015 12:18
З подання нардепа Степана Івахіва, два луцьких виші перевіряла комісія з Києва. З 5 по 12 листопада тривали позапланові вибіркові перевірки Луцького технічного університету та Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Про це йдеться у наказі Державної інспекції навчальних закладів України.

Показово, що такі вибіркові перевірки окремих вишів, які активно співпрацюють з Фондом Ігоря Палиці "Новий Луцьк", проводять саме перед другим туром виборів міського голови. Нагадаємо, одним із кандидатів на посаду мера є голова правління Фонду Олександр Товстенюк.

Сюжет про перевірки з'явився в ефірі ТСН:


Зауважимо, під час виборчої кампанії адміністрації вишів звинувачували, мовляв, на студентів тиснули, аби ті голосували за представників УКРОПу, закидали політсилі і підкуп виборців. Очевидно, на цьому і грунтувалося звернення Івахіва.

Так, 5 листопада до Луцька з Києва для здійснення перевірки вищезазначених ВНЗ відрядили комісію.

"Здійснити у період з 5 по 12 листопада позапланові вибіркові перевірки діяльності Луцького технічного університету та Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки за напрямком виконання положень Конституції та законів України, інших нормативно-правових актів з питань освіти, в частині зазначених у зверненні народного депутата України Івахіва С.П питань", - йдеться у наказі.



Ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук, зауважив, мовляв, дуже дивно, що перевірку проводять тоді, коли він перебуває на посаді ректора лише протягом 100 днів, не дочекавшись перших результатів роботи.

Він висловив впевненість, що перевірка здійснюється лише з метою допомогти оптимальніше працювати вишу та не несе загрози знищення ЛНТУ або об’єднання університетів. Навіть якщо такі варіанти є, працівники вишу будуть доводити, що це хибна та неправильна позиція.

Нагадаємо, у підкупах укропівців вже звинувачували, утім правоохоронці офіційно заявили – доказів таких порушень не побачили. Так, у Луцьку міліціонери опитали більше сотні людей, шукаючи причетних до так званого підкупу виборців членами політсили УКРОП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 13 Листопада 2015 12:27
Ще один доказ крепкої бізнесової дружби мера та групи "Континіум". Степан переживає за Миколу, точніше за "Луцьктепло" та інші міські ласощі.
Перевірка Показати IP 13 Листопада 2015 13:10
Якщо все чисто, чого боятися?
Аня Показати IP 13 Листопада 2015 13:58
ну хто ж признається через місяць сесія... ) конєчно усьо хорошо )))
Анонім Показати IP 13 Листопада 2015 15:45
На що тільки ця шайка б.ндитів не піде аби зостатися в кріслах. Вже і молодь вплутують в свої розбірки.
Анонім Показати IP 13 Листопада 2015 16:00
Як континіуму/івахів/ хочеться,тщоб мером був колега по злодійству!!!!!!!!
Івахів стукач Показати IP 14 Листопада 2015 14:33
Стьопа, ти ще в студентські роки, коли був завербований КДБ, став СТУКАЧЕМ - ним ти залишився і до сьогоднішнього дня. Ганьба!
Прокурор Показати IP 14 Листопада 2015 18:51
До речі, щось давненько ми не трусили офіси "Континіума"... Мабуть, там вже забагато бабла накопичилося... Просимо Івахіва написати нам відповідне звернення на позапланову перевірку і ми справно спрацюємо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus