USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З полону будуть звільнені усі офіцери 51 бригади, - СБУ

8 Жовтня 2014 13:48
Дружини військовополонених офіцерів 51 бригади сьогодні, 8 жовтня, у Києві вимагають у вищого керівництва держави звільнення з полону їхніх чоловіків.

Учора рідні військовополонених офіцерів 51-ої ОБМ зустрівся із заступником голови СБУ Віталієм Яловенком, а також керівником волонтерського центру звільнення полонених Володимиром Рубаном.

«Надія є. І за неї тримаються ці жінки, чоловіки-офіцери яких знаходяться у полоні. Ці мужні і терплячі жінки. Сьогодні у Києві залишились 4 дружини офіцерів, які очікують прийому у Президента. Інші дівчата вчора увечері повернулись додому», - написав у Фейсбуці волонтер Костянтин Зінкевич.

Він поділився у соцмережі фотографією Oksana Khmilevska, яка написала:

«Визволіть наших синів,чоловіків, братів з полону! Чому офіцерів взагалі не звільняють,навіть поранених? Чи знають наші можновладці - як це бути в полоні,коли кожен день невідомість і загроза смерті? І великий душевний біль, що ти не потрібен своїй державі,за яку пішов воювати.

Це крик душі цих жінок,які пришли до Адміністрації Президента, в надії, що їх вислухають», - пише у Фейсбуці Oksana Khmilevska.

7 жовтня народний депутат України від Євген Мельник разом з рідними військовополонених офіцерів 51-ої ОБМ зустрівся з керівництвом СБУ, зокрема із заступником голови СБУ Віталієм Яловенком.

Основне питання, що обговорювалося під час зустрічі, – це звільнення з полону офіцерів, які перебувають в неволі вже більше місяця. Рідні нарікали, що керівництво СБУ не робить достатніх кроків по їх визволенню, - повідомляють у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Віталій Яловенко, який є керівником міжвідомчого центру допомоги громадянам у питаннях звільнення полонених, заручників та віднайдення зниклих безвісти, усі закиди відкинув. Натомість запевнив, що переговори по їх звільненню ведуться, СБУ знає про кожного офіцера, що перебуває у полоні, про стан його здоров’я і про те, де їх утримують.

Також на зустріч завітав Володимир Рубан – керівник волонтерського центру звільнення полонених, який розповів, що волонтерам та працівникам СБУ вдалося домовитися з представниками ДНР та ЛНР про те, щоб полонених офіцерів не били та не катували.

Рідних запевнили, що з полону будуть звільнені усі офіцери. До слова, як повідомив сьогодні міністр оборони України, генерал-полковник Валерій Гелетей,

Наразі у полоні бойовиків перебувають 224 українських військовослужбовці.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus