USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За інформацію про незаконні викиди нечистот у Луцьку обіцяють винагороду

30 Травня 2017 08:54
Оскільки навіть після зупинки біоетанольного заводу нестерпний сморід у місті продовжує виникати з певною періодичністю, у міськраді закликають лучан надавати інформацію про несанкціоновані скиди нечистот за винагороду.

Про це йшлося під час оперативної наради у виконувача повноважень Луцького міського голови Ігоря Поліщука 30 травня.

Як повідомила директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карпяк, у період з 14 по 28 травня у групу оперативного реагування «15-80» надійшло 1087 телефонних звернень. Протягом звітного періоду найгострішою проблемою, що турбувала лучан, був нестерпний сморід нечистот у повітрі, який поширювався усім містом. З цього приводу отримали 501 повідомлення, про яке поінформували відповідні служби та працівників відділу екології.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук зазначив, що минулого тижня зупинили роботу біоетанольного заводу, який вважають основним джерелом виникнення неприємного запаху. Попри зупинку підприємства, запахи все одно виникають з періодичністю приблизно у два дні в нічну пору, отже, є додаткові джерела викидів відходів. На думку чиновника, це можуть бути прокопані та врізані труби. Адже фірма, що здійснює знезараження, повідомляє про те, що в момент появи запаху є високий рівень скидів. Наразі спробують шукати додаткові врізки в труби та несанкціоновані викиди за допомогою металошукачів.

Своєю чергою, перший заступник міського голови Григорій Недопад повідомив, що ситуацію щодо несанкціонованих скидів надалі вивчатимуть та закликав лучан повідомляти про такі випадки, навіть анонімно, за окрему винагороду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Андрій Показати IP 30 Травня 2017 09:07
так яка оплата... бо у мене сусід вже другий день в туалет не ходить збирається влаштувати "викид"
Анонім Показати IP 30 Травня 2017 09:09
скидають по існуючих врізках. просто у водоАнала нема схем каналізаційних мереж. нехай працюють, а не тільки бабло тирять
михайл Показати IP 30 Травня 2017 09:48
Ну що за цирки в нас постійно ... то вже більш як рік зі сміттям в львові неможуть зробити ... то з Ковельським заводом дохлятини ... в нас і екологічної надзвичайної катострофи нетреба, наша корупція з поточними проблемами робить великі проблеми ... Дурдом ...
Міщанка Показати IP 30 Травня 2017 09:54
Як це взагалі можливо - у 21 столітті зробити централізовану каналізацію у приміському селі та вивести її у межі міста (обласного!) і вилити на поле?!! Хто підписував ці дозволи? Дуже б хотіла подивитися в очі цій людині! Може, до тих пір, доки не буде каналізація заведена туди, куди планувалося, а саме на очисні споруди, мешканці Вересневого та Гіркої Полонки покористувалися б туалетами типу дачний? Чи 200 000 людей мають насолоджуватися результатами їх життєдіяльності?
Анонім до Міщанка Показати IP 30 Травня 2017 11:38
ти с-пуд кувлє давно приїхала, міщанка зас"ана ? каналізація на Вересневому є з початку 60-х років, тільки розумні партайгеноссе тоді вирішили, що відходи можна качати на поля фільтрації. ще одні розумні партайгеноссе зробили недавно лінію на очисні споруди з однієї вулиці, а решту старої каналізації до неї не підєднали. а решту 200 тис. населення захоплювалось великими досягнення тих партайгеноссе
Міщанка до Анонім до Анонім Показати IP 30 Травня 2017 14:50
Ага, знайшли мешканця Вересневого, особливо обдарованого та вихованого. Якщо судити з допису , за"аним виглядає саме дописувач, який у 60-х захоплювався великими досягненнями тих партайгеноссе! А наше покоління пожинає результати їх захоплення ☺
Анонім до Міщанка до Анонім Показати IP 30 Травня 2017 19:50
результати своїх пристосуванських звичок жити по-понятіям твоє покоління буде пожинати через 20-30 років, коли будеш шукати водички, придатної для пиття. сиди далі у своєму міщанському бункері площею 8 квадратних метрів на людину на девятому поверсі з вічно поломаним ліфтом і далі гордись зверхньо своїм міщанством. сподіваюсь, на свою глибоку старість одержиш від водоканалу літру смердючої рідини, щоб прополоскати від спраги горло.
Міщанка до Анонім Показати IP 31 Травня 2017 08:26
Це реальний діагноз... Які пристосуванські звички? Який бункер? Яка зверхність та до кого? Ви про що? Моє найщиріше співчуття...
Знаю. Показати IP 30 Травня 2017 10:03
Ви ще Депутати візьміть лопати і зупиніть те бродіння з г.вном ..а то цілу зиму завод брагу туди скидав .зараз тепло і воно ще буде довго бродити .
Анонім до Знаю. Показати IP 30 Травня 2017 11:40
якщо підливати свіжі каки, то бродити буде вічно
Анонім до Анонім Показати IP 30 Травня 2017 12:46
Милий анонім. щоб дріжджі бродили, вони мають бути живі. А помирають дріжджі при температурі вищій за 40 градусів. Про це нам говорять не тільки підручники з біології, але й життєвий досвід, коли розчиняєте тісто.На самогонному апараті вся брага з дріжджами кип"ятиться і щоб ви потім зтією кип"яченою брагою не робили, вона бродити не буде, бо дріжджі помирають. І ще одне дріжджі це живі мікроорганізми, вони так само реагують на оточуюче середовище, як ви. В кислоті і лугах вони не живуть, не живуть в бензинах і у всякій іншій фігні. Їм потрібна чиста вода, температура така як і для вас , при морозі вони теж гинуть, як і при високій температурі. Купть пачку дріжджів і пересвідчіться в тому.
Анонім до Анонім Показати IP 30 Травня 2017 13:21
розумне ти моє. вкинь дріжджі у будь-який виходок - побачиш, що з того вийде. бродильні чани миють холодною водою і зливають у каналізацію. дуже хочеш поекспериментувати ? поїдь на поля фільтрації, набери з того озера, де булькає і заміси на ньому тісто. напечеш пиріжків І зїсиш. СМАЧНОГО !!!!!!!!!
SOS Показати IP 30 Травня 2017 10:13
Перевіряйте виробників ковбас, наприклад "Забіяка". Коли у нього на виробництві викачують вигрібні ями то стоїть такий самий сморід, який штиняє у Луцьку. Потрібно зробити перевірку куди цю смердюху він зливають легально і нелегально.
Васько Показати IP 30 Травня 2017 10:35
Сижу в їдальні Кромберга і кожен день бачу через вікно як г*вновозки їздять
Анонім до Васько Показати IP 30 Травня 2017 11:41
вони завжди на мамсурова їздили
Знаю. Показати IP 30 Травня 2017 11:25
Забіяка і Дмитрук і ті самі г.імновози скільки років працюють ? Сморід був ? Ні . А два роки тільки смердить ! Каналізація з вересневого скільки працює ?рік -два ! Завод спиртний скільки працює ? Думайте мізками перед тим як щось писати і говорити ...
о до Знаю. Показати IP 30 Травня 2017 12:34
Ти знаю, Смерділо рік тому, але не так сильно. А все те лайно з Вересневого накопичувалься роками. Коли все-р.шся в штани чути тільки тобі і в тоїй кімнаті, а коли так будеш робити щодня,і не митися, то поступово буде ваняти весь твій під"їзд, а коли так буде робити вся твоя сім"я, то запах буде спочатку на весь дім, а за два місяці буде смердіти і до сусідніх будинків. Природа накопичувала те все дерьмо з Вересневого роками. Два роки тому тільки попахувало, рік тому питання про сморід стояло на засіданні міської ради, бо смерділо в місті. А зараз доср--лися до екологічної катастрофи. А спиртзавод працює з березня, а в червні минульго року від нього був тільки фундамент, читай пресу. І якби воно бродило, то смерділо б без перерви, а так смердить в певні години. Як викачає вересневе своє гав---о , так і смердить, поки воно збирається в резервуалі, то трохи спокою і є чим дихати Знову тільки викачають - мама караул.
Анонім до о Показати IP 30 Травня 2017 13:23
після викиду нової порції фекалій сморід посилюється, бо появляється свіжа сировина для бродіння
Анонім до Анонім Показати IP 30 Травня 2017 13:57
Милий анонім. щоб дріжджі бродили, вони мають бути живі. А помирають дріжджі при температурі вищій за 40 градусів. Про це нам говорять не тільки підручники з біології, але й життєвий досвід, коли розчиняєте тісто.На самогонному апараті вся брага з дріжджами кип"ятиться і щоб ви потім зтією кип"яченою брагою не робили, вона бродити не буде, бо дріжджі помирають. І ще одне дріжджі це живі мікроорганізми, вони так само реагують на оточуюче середовище, як ви. В кислоті і лугах вони не живуть, не живуть в бензинах і у всякій іншій фігні. Їм потрібна чиста вода, температура така як і для вас , при морозі вони теж гинуть, як і при високій температурі. Купть пачку дріжджів і пересвідчіться в тому.
Анонім до Анонім Показати IP 30 Травня 2017 20:00
замість того, щоб демонструвати свої поверхневі знання, дуже раджу поекспериментувати із вмістом відходів на полях фільтрації цукрового заводу: вкинути туди дріжджі, добавити ще фекалій, добавити розбавлену злегка підкислену до рН4 мелясу. про результати експериментів розкажеш
Анонім до Анонім Показати IP 30 Травня 2017 22:10
Набагато легший і доказовіший експеримент це відключити на 3-5 днів Вересневе від каналізації. І буде святий спокій для міста. Принаймні на ці 3-5 днів.Бо що б ви до г@мна не додали - все одно буде г@мно. Ну додавайте хоч мелясу, хочкришталево чисту воду., хоч мед. Ну любе і в любій кількості. все одно буде г@мно.Заберете г@мно - вирішите проблему.
SOS Показати IP 30 Травня 2017 12:55
Забіяка 2 роки назад замовляв гамновозку для викачки, а тепер має свої - розкрутився. Ви проконтролюйте скільки ці гамновозки роблять рейсів в сутки і куди це добро зливається.
Знаю. До о Показати IP 30 Травня 2017 13:13
Тоді вихід один пийте водичку і не будите все.атися .. і ваняти
Анонім до Знаю. До о Показати IP 30 Травня 2017 20:01
а що б ти зїв, щоб не пи"дів ?
Знаю. До ананюгі Показати IP 30 Травня 2017 21:07
Здуйся дєтка і не бдзи
Анонім до Знаю. До ананюгі Показати IP 30 Травня 2017 22:13
Це все на що здатне Вересневе? На хамство і виробництво дер*ма? А може б краще зібралися по сотні з носа і давноб проклали каналізацію. І не мучили б місто своїм смородом. Що слабо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus