USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Загальнобудинкові лічильники дозволили встановлювати без згоди мешканців

19 Грудня 2017 18:45
Рада відхилила законопроект, що забороняє встановлення загальнобудинкових лічильників газу без згоди мешканців, інформує УНІАН.

Даним законопроектом також встановлювалася заборона для операторів газорозподільних мереж на припинення поставок газу у багатоквартирний будинок в разі ненадання співвласниками такого будинку згоди на встановлення загальнобудинкового лічильника газу.

Верховна Рада відхилила законопроект про внесення змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо порядку встановлення лічильників побутовим споживачам природного газу, який передбачає установку загальнобудинкового лічильника газу тільки за згодою співвласників багатоквартирного будинку.

За прийняття відповідного законопроекту №5722-д проголосували 225 депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Зокрема, три волинські нардепи Ірина Констанкевич, Ігор Гузь та Ігор Лапін проголосували за повернення до розгляду проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу (№5722-д).

Народний депутат України Ірина Констанкевич прокоментувала голосування за цей законопроект на своїй сторінці в мережі: "Звертаюся до тих бідних людей, яким з 1 січня відріжуть в будинку газ. Візьміть поіменний список тих, хто не голосував сьогодні за законопроект 5722-Д про встановлення газових лічильників. Один з тисячі - нормальний закон для людей. Але лобі облгазів Фірташа - непереможне".

Своєю чергою, не голосували за повернення до розгляду Закону про внесення змін до Закону України №5722-д Степан Івахів, Сергій Мартинюк. Юрій Савчук на момент голосування був відсутній.

Також у парламенті не вистачило голосів для направлення законопроекту на доопрацювання.

«На жаль, газове лобі перемогло. Без цього закону на українців може чекати справжній газовий колапс з першого дня нового року. Адже газові монополісти офіційно матимуть право відключати газопостачання десяткам тисяч громадян», – зазначив голова політради УКРОПу, народний депутат Тарас Батенко.

За його словами, вже у лютому «Українське об’єднання патріотів» ініціюватиме винесення законопроекту на розгляд на новій сесії парламенту, аби нарешті вирішити це нагальне для українців питання.

Як відомо, проект закону підготували представники різних фракцій парламенту за участі народних депутатів з УКРОПу. Він передбачав можливість встановлення загальнобудинкових лічильників лише за згодою співвласників багатоквартирного будинку.

Також документ дозволяв встановлення індивідуальних лічильників на умовах співфінансування побутових споживачів та суб'єктів господарювання, які здійснюють розподіл природного газу на відповідній території.

Та головне – законопроект мав заборонити операторам газорозподільних мереж припиняти постачання газу в багатоквартирні будинки у разі ненадання їхніми співвласниками згоди на встановлення загальнобудинкового лічильника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Мешканець Показати IP 19 Грудня 2017 19:12
Загальнобудинкових лічильників газу не існує.Підійдіть до вертикальної шафи на вашій стіні і ви прочитаєте:Вузол обліку газу.Оплата по ВОГ не прописана в жодному законі.Наші недодепутати навіть не вміють читати,не те що аналізувати законодавство.Ми повинні добиватись негайних перевиборів і жоден з цих ви...... не повинен туди більше потрапити.Вірю в наших людей,в нас ще є шанси на достойну країну і життя.Боріться...
Споживач Показати IP 19 Грудня 2017 19:50
Ці так звані"обранці" "сидять" на грошах газових олігархів,зокрема фірташа.Як же вони проголосують проти свого спонсора,а на людей їм нач....Думай народе,коли кидаєш бюлетень і не забувай ніколи про це.НЕ ПРОДАВАЙ СВІЙ ГОЛОС за гречку,бо нащадки тебе проклянуть.І ще раз:олігархат-це тупик для будь якої країни.Якщо подолаєм його,буде майбутнє.
лучанка Показати IP 19 Грудня 2017 21:08
Невже важко поставити самим цей газовий лічильник.Я пенсіонерка і за свою мізерну пенсію в 1500 за 44 роки стажу поставила лічильник, який вартує 3000 тисячі.Так зараз така пенсія у всіх,хто взагалі не має стажу або 15 років.Не скигліть я не здохла з голоду,хоч хворію,то що мені робити,як ми нарід непотрібні нашій Україні,нашим олігархам.Але яка економія я використовую 4-5 кубів газу і плачу 75-80 грн.
ніка Показати IP 19 Грудня 2017 21:12
вони й так встановили вже без згоди давно ...!
Анонім Показати IP 20 Грудня 2017 00:16
На лічильниках електроенергії пише - власність Прат Волиньобленерго, тому є ідеальна мрія - щоб на лічильниках газу писало "власність Волиньгазу", на лічильниках води "власність Луцьк водоканал", тощо! Хочете знати скільки ми споживаємо - обліковуйте!! Щастя всім і добра у день святого Миколая!!
Лучанці Показати IP 20 Грудня 2017 07:44
Ось із-за таких лучанок ми продовжуємо борсатись в "лайні".Поставити лічильник за свої кошти-це ваше право,а не обовязок.А наше право вимагати дотримуватись законів України і їх виконання.
Лучанці Показати IP 20 Грудня 2017 08:22
Оце економія.За 10 куб.м-69,50,а за 5-80 грн.Ви або не вмієте рахувати,або вас дурять.
Олександр Показати IP 20 Грудня 2017 11:36
А чи відомо Вам, що Волиньгаз» та інші газопостачаючи організації України приблизно 20 років отримували вищі тарифи на транспортування і продажу газу… в тарифи була закладена ЦІНА НА БЕЗОПЛАТНУ УСТАНОВКУ ГАЗОВИХ ЛІЧИЛЬНИКІВ по всій Україні. Ця програма не була виконана жодним облгазом. Гроші отримали, а програму не виконали… А тепер ставлять загально будинкові лічильники … або індивідуальні лічильники за РАХУНОК СПОЖИВАЧА. Дорогі українці вас «надули» дворазово…

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus