USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські бійці добивалися пільг у замміністра оборони

4 Вересня 2015 12:24
Проблеми з оформленням статусу учасника бойових дій чи отримання соціальної допомоги вдалося вирішити. Щоправда, лише тим волинянам, які потрапили на особистий прийом заступника Міністра оборони України. Втім, кажуть військові, усім іншим потрібно

вирішувати проблему згідно з процедурою, а незадоволення висловлювати політикам.

Особистий прийом громадян здійснив заступник Міністра оборони України Петро Мехед у приміщенні Волинського обласного військового комісаріату вчора, 2-го вересня.

Наголосимо, що чимало волинян, які захищали країну від ворога на сході, тепер борються із бюрократичною системою, аби отримати передбачені державою їм пільги. Труднощі з оформленням статусу учасника бойових дій чи соціальної допомоги мають як бійці Збройних Сил України, так і добровольчих батальйонів.

ЧИТАТИ ЩЕ: РІК ПІСЛЯ ІЛОВАЙСЬКА ДЛЯ ВОЛИНЯНИНА, ЯКИЙ ВИЖИВ: «ВОЮВАВ ТАМ І «ВОЮЮ» ТУТ»

Зі своїми приблемами до замміністра прийшли близько 20 волинян. Спеціальний кореспондент ЦДО МО України «Народна армія» Володимир Скоростецький коментує Інформаційному агентству Волинські Новини про те, з якими проблемами зверталися волиняни до замміністра.

«Найбільше волиняни зверталися з питаннями щодо отримання документів учасника бойових дій. Вже двоє матимуть їх впродовж тижня. Була ще людина, якій не вистачало довідок. Присутній представник Генштабу запевнив, що допоможе з цим. Також звернувся громадянин, який був у полоні й хоче змінити групу інвалідності. Для цього йому потрібно знайти двох свідків поранення, після цього нинішній командир 14-ої бригади дасть відповідну довідку», - розповів військовий.

З його слів, на зустріч до замміністра прийшла волинянка, у якої син служив прикордонником та загинув. Скоростецький зауважив, що Міністерство оборони України і Державна прикордонна служба – це різні силові структури. Втім, з його слів, заступник Міністра оборони України Петро Мехед пішов на зустріч, її пакет документів передасть у відповідні служби, аби вона отримала пільги.

Однак ті, хто не прийшли на прийом і надалі лишаються зі своїми проблемами наодинці. «Усі документи оформлюють згідно з чинним законодавством України, тому всі питання щодо труднощів з оформленням документів потрібно задавати не військовим, а політикам, аби вони вносили зміни в закони для полегшення процедури», - додав Скоростецький.

Нагадаємо, 2 вересня 2015 року на Волині працювала робоча група на чолі із заступником Міністра оборони України – керівником апарату Петром Мехедом з метою вивчення стану справ у військових частинах та установах Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus