USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Запотоцький і Будцев наплювали на закон», – депутат про відкликання

22 Серпня 2017 19:57
Голова так званої «ініціативної групи» з відкликання депутатів міськради та очільник Луцької ТВК свідомо допустили порушення законодавства та маніпулювали виборцями, намагаючись позбавити мандатів неугодних «Континіуму» депутатів.

Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів депутат Олександр Козлюк.

21 серпня члени Луцької ТВК проголосували за постанову про припинення ініціативи за відкликання депутатів міської ради Сергія Були, Костянтина Петрочука, Аркадія Соломатіна, Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка. Підставою для цього стали чисельні порушення процедури, «мертві душі» в списках тощо.

Проте, зі слів депутата Козлюка, ще перше засідання ТВК могло б припинити цю «ініціативу», адже для цього були суттєві підстави – порушення процедури та введення в оману людей.

«Він (голова «ініціативної групи» Артем Запотоцький, - ВН) плює на закон і нехтує ним. Його фахово використовує одна з комерційних структур. Каже, що там (в «Континіумі», - ВН) вже не працює, але його дружина тепер в одній із дотичних фірм», - пояснює Олександр Козлюк.

Що стосується безпосередньо порушень, то жодних рішень суду щодо депутатів, яких хочуть відкликати, немає – а людям говорили протилежне. Відтак, виборців або обманювали, або підкупляли, робить висновки депутат.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОРГАНІЗАТОРИ ВІДКЛИКАННЯ ЛУЦЬКИХ ДЕПУТАТІВ ДІЯЛИ МЕТОДАМИ ЯНУКОВИЧА

«Підходили підтверджувати свої підписи «за партію Континіум», відверто казали, що вони - на зарплаті в Запотоцького. Вони змушували агітаторів давати власні паспортні дані. В підписних листах не вказували місця роботи, а все тому, що в більшості це були б фірми «Континіуму» або луцьких автозавод «Богдан». Про ці речі вже заявляли в прокуратуру та поліцію, але справи досі лежать», - каже депутат.

Щодо роботи ТВК, то, на думку депутата, її очільник Леонід Будцев міг би за день роботи розібратись, що жодна з трьох підстав для відкликання депутатів (прогул засідань, відсутність звітів про роботу, невідповідність програмі) не стосується Сергія Були, Костянтина Петрочука, Аркадія Соломатіна, Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка. Зрештою, з Центральної виборчої комісії прийшов лист-роз’яснення, в якому чітко було вказано, що реєстр виборців для звірки голосів отримати не вдасться. А без перевірки голосів відкликання – неможливе.

«Натомість Будцев з заступником викручували ситуацію так, як це треба було їм, принижували частину членів комісії. Використовують і Запотоцького, бо знають, що він має інвалідність, брав участь у Майдані. Це вигідний образ. Але як тільки закінчиться фінансування, то хочу побачити, що будуть робити Запотоцький і Будцев», - каже депутат.

ЧИТАТИ ЩЕ: «Я ПРАЦЮЮ В ІНІЦІАТИВНІЙ ГРУПІ ЗАПОТОЦЬКОГО НА ЗАРПЛАТІ», - ЛУЧАНКА ПРО ВІДКЛИКАННЯ ДЕПУТАТІВ

Що стосується останнього, то його порушення, на думку Олександра Козлюка, мають кримінальний, а не адміністративний, характер. Адже голова комісії мав би забезпечувати її чітку роботу і коли звучали пропозиції, мав би ставити їх на голосування:

«Натомість, він придумав незаконну процедуру, прийняв всі документи і сам перевіряв підписи, затверджував якийсь невідомий акт», - пояснює Олександр Козлюк.

З його слів, він, разом з колегами, будуть відстоювати свою честь і гідність у судах. Адже окрім всього вищезазначеного, є зафіксовані факти прямого підкупу виборців. Щоправда, поліція на них, зі слів депутата, чомусь досі не реагує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 22 Серпня 2017 23:26
Що Ви хочете від цього "маріонетки", він за гроші що хоч зробить, "патріот - реформований".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus