USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Збиття літака МАУ в Тегерані: рятувальники показали роботи на місці трагедії. Відео

13 Січня 2020 14:14
На місці катастрофи українського боїнга в Тегерані наші рятувальники провели роботи з дослідження уламків літака, частина з них повертається в Україну.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у коментарі Радіо Свобода

«Пошуковою групою проводилися роботи по дослідженню уламків літака на відкритому майданчику. Уламки вивільнювалися від бруду та складалися по рядах. Окремо здійснювалося сортування та складування багажу і особистих речей, а також забезпечувалося освітлення місця проведення робіт. Крім того, експертною групою із залученням рятувальників на відкритому майданчику проводилися роботи по відтворенню корпусу літака з його фрагментів», – йдеться у повідомленні.

Працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій у своєму відео показали, що саме робили на місці катастрофи літака.
Секретар РНБО, своєю чергою, повідомив, що частина українських фахівців, які працювали на місці падіння літака Boeing 737-800NG авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS752 повертається в Україну з Ірану.

«Частина тих фахівців, які вже там не потрібні, ідеться про наших рятувальників, які закінчили всі свої необхідні роботи, повертається в Україну. Вони перетнули кордон, ми робили все необхідне, щоб повернення було безпечним.

Усі, хто мають залишатися, – хто займається слідством, хто займається питаннями ДНК, хто займається спеціалізованими службами, вони залишилися», – розповів Данілов.

Як повідомлялося, головне слідче управління Служби безпеки України розслідує катастрофу лайнера Boeing 737 «Міжнародних авіаліній України» в Ірані за трьома статтями Кримінального кодексу.

11 січня офіційний Тегеран визнав, що його ППО збила літак МАУ, а керівництво КВІР розповіло про причини трагедії. Літак Міжнародних авіаліній України (МАУ) зазнав катастрофи в районі Тегерана 8 січня, на його борту знаходилися 176 осіб, включно з членами екіпажу – громадянами України. Всі вони загинули.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus