USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Жахи» ЗНО: студентів женуть з тестування

12 Червня 2013 07:00
Понад 200 абітурієнтів, у яких виявили мобільні телефони, відсторонили від участі у зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО).

Про це повідомила начальник відділу Департаменту Державної служби охорони (ДСО) при МВС України Світлана Павловська, пише Укрінформ.

"Станом на 11 червня від тестування відсторонено 253 абітурієнти за використання заборонених засобів зв'язку. У цьому році вони уже не будуть допущені до написання тестів", - сказала Павловська.

Вона зазначила, що абітурієнти намагалися скористатися підказками через мобільні телефони, які було виявлено працівниками ДСО за допомогою металошукача.

За словами Павловської, для охорони пунктів тестування задіяно майже 5 тисяч працівників ДСО. Їх діяльність регламентована спільним наказом МВС та Міносвіти, до якого у цьому році внесено два нових пункти.

Один з них передбачає використання спецзасобів, зокрема, металодетектора у разі підозри у використанні абітурієнтом заборонених телекомунікаційних засобів.

"Працівник пункту тестування, який запідозрив, що абітурієнт користується мобільним телефоном, диктофоном чи іншим засобом зв'язку, у перерві виводить його до охоронця, щоб той обшукав металодетектором. Догляд відбувається у присутності відповідального за пункт тестування та уповноваженого УЦОЯО. Після цього факт документується і ухвалюється відповідне рішення", - пояснила Павловська.

Інша новація полягає у тому, що працівник ДСО має пильнувати, аби поза аудиторією абітурієнт не спілкувався з представником УЦОЯО.

"Торік були випадки, коли абітурієнту таким чином передавалися так звані шпаргалки", - сказала представниця ДСО.

Вона поінформувала, що під час проведення тестування правоохоронці також забезпечують громадський порядок, оглядають приміщення, де проходить тестування, охороняють опломбовані контейнери з документами, перевіряють цілісність пломб на аварійних виходах тощо.

Нагадаємо, 3 червня в Україні розпочалося ЗНО, яке завершиться 27 червня. Для участі в оцінюванні зареєструвались майже 322,5 тисячі абітурієнтів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Перехожий Показати IP 12 Червня 2013 11:56
"Женуть" не студентів, а абітурієнтів. У інструктивній карті чітко вказано:"не мати при собі будь яких засобів зв'язку...", а тому нарікайте лише на себе шановні абітурієнти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus