USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зміни до регламенту Луцькради діятимуть: суд відмовив Запотоцькому

3 Липня 2017 19:08
Депутат Луцької міськради Артем Запотоцький у суді вимагав призупинити рішення Луцької міської ради про внесення змін у регламент роботи мерії. Втім Феміда відмовила Запотоцькому у позові.

Як повідомлялося, 29 червня під час сесії депутати внесли зміни у регламент роботи Луцької міської ради.

Проте депутат Артем Запотоцький, який нібито побачив порушення у змінах до регламенту, звернувся до Луцького міскрайонного суду з адміністративним позовом, аби зупинити дію внесених змін.

На судове засідання, яке відбулося 3-го липня, сам Артем Запотоцький не з’явився. Що ж до його заяви, то представник Луцької міської ради Наталія Юрченко заперечила її, мовляв, відсутні будь-які підстави для забезпечення.

«Кодекс адміністративного судочинства, зокрема стаття 117, чітко говорить про те, що забезпечення позову можливе, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат. А також, якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб’єкта владних повноважень. Ознайомившись із клопотанням, я не побачила будь-якої підстави для забезпечення позову», - зауважила представник міськради.

Крім того, зі слів Наталії Юрченко, невдоволення Артема Запотоцького з приводу того, що головувати на сесії може будь-який депутат, є безпідставним.

«У регламенті чітко зазначено, що головувати депутат може лише тоді, коли це не може зробити міський голова чи секретар. Також визначена чітка процедура, як діяти у таких випадках - більшістю голосів. Я вважаю, що ці зміни є виправленням прогалини у законодавстві. Більше того, подібні норми в регламенті вже давно є у багатьох міських радах, зокрема у Львівській та Івано-Франківській, подібна норма у Чернівецькій міськраді та інших», - наголосила вона.

Розглянувши усі деталі справи, суддя Андрій Олексюк ухвалив відмовити Артему Запотоцькому у позові, мотивуючи тим, що відсутні обставини для його забезпечення.

У змінах до регламенту передбачили також можливість будь-якої постійної комісії розглядати кандидатури осіб, які пропонуються до затвердження чи погодження радою на пленарному засіданні - незалежно, чи це керівники комунальних підприємств, чи посадові особи. Ще одна зміна стосується подання невідкладного проекту рішення: раніше такий проект міг подаватися за ініціативи міського голови, а тепер - за ініціативи секретаря ради, міського голови чи більшості депутатів, присутніх на пленарному засіданні.

Окрім того, аби припинити балаган в раді та ефективно працювати, у змінах до регламенту вказали, що під час розгляду одного питання не може бути оголошено більше двох перерв поспіль. До слова, розглядаючи зміни до регламенту, чотири фракції - «Самопоміч», «Солідарність», «Народний контроль», ВО «Свобода» - оголошували підряд по перерві.

Варто додати, юридичне управління міської ради у своєму висновку зазначило, що проект рішення про внесення змін у реламент Луцької міськради відповідає Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus