USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Змінили умови придбання житла учасниками АТО в Луцьку

25 Липня 2018 17:44
До Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, бійців-добровольців, а також членів сімей загиблих, зниклих безвісти на 2017–2019 роки внесли певні зміни.

Про це йшлося під час засідання 44-ї сесії Луцької міської ради 25 липня.

Як зазначила перша заступниця директора департаменту соціальної політики Тетяна Корецька, 11 липня за участю учасників АТО та членів їхніх родин відбувся круглий стіл. Протягом обговорення було домовлено, що житло за умовами співфінансування 50 на 50 купуватимуть лише в Луцьку, а першочергово скористатися програмою зможуть інваліди ІІІ групи.

Депутатка Алла Надточій поділилася, що на круглому столі учасники АТО підняли питання про те, що програмою можуть скористатися лише ті бійці, які були прописані в Луцьку станом на початок військових дій у країні (за дату взято 01.01.2014).
«Питання забезпечення житлом наших захисників – це питання нашої держави. Хочу сказати, що такі програми є тільки в кількох містах України, це програма на підтримку лучан. Люди вже отримали 41 квартиру, із яких 5 на момент отримання помешкання тільки нещодавно стали лучанами. Питання: чому інші райони області не можуть запровадити в себе такі програми? У нас зараз на черзі за квартирами перебувають люди, які стали лучанами тільки недавно, вони приїхали навіть із інших областей України. Але ми не можемо підставити плече всій України. Хочеться, щоби таку ж програми прийняли в інших містах, адже всі ці люди достойні», – сказав виконувач Луцького міського голови Григорій Пустовіт.
І додав, що квартири мають отримати ті хлопці, які призивалися з Луцька, адже бюджету міста просто не вистачить для того, аби придбати квартири всім військовим країни за програмою 50 на 50.

Депутат Олександр Кравченко зауважив, що програма діятиме до 2019 року й у випадку її продовження ці зміни також діятимуть.

Водночас, як підкреслила директорка департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова, аби уникнути зловживань, наново розрахували коефіцієнт збільшення граничної вартості 1 кв. м помешкання (становитиме 1,5) і зменшили максимальну площу житла до 21 кв. м. Для розрахунку коефіцієнта збільшення граничної вартості 1 кв. м площі житла, зокрема, департамент фінансів та бюджету попередньо визначало середню вартість помешкань у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus