USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Звіт Ірану: літак МАУ був збитий двома ракетами

21 Січня 2020 08:29
Український літак Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ був збитий 8 січня двома ракетами класу «земля-повітря» ближнього радіусу дії Тор-М1 через три хвилини після зльоту.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на другий попередній звіт про розслідування Організації цивільної авіації Ірану, передає Кореспондент.

За даними розслідування, літак вилетів з Тегерана в 6:12 ранку за місцевим часом і втратив зв’язок з авіадиспетчерами на висоті 8100 футів (майже 2469 метрів). Літак зник з екранів радарів вторинного спостереження о 6:15 і з радарів первинного спостереження в 6:18.

Витягнуті реєстратор польотних даних і диктофон кабіни пілотів є одними з найбільш передових в своєму роді в світі, а у Ірану немає коштів для їх декодування.

Французькі та американські агентства з розслідування авіаційних подій відмовилися відправити до Ірану необхідне обладнання для розшифровки «чорних ящиків».

Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS 752 Тегеран – Київ розбився зранку 8 січня незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. Літак впав одразу після зльоту. У мережі опублікували відео моменту падіння літака МАУ під Тегераном. Згодом Іран визнав, що літак був збитий.

Серед загиблих українців була і волинянка Юлія Сологуб. 20 січня 25-річну стюардесу поховали у столиці.

20 січня президент Володимир Зеленський провів зустріч зі спецпредом президента Ірану Мохаммадом Есламі. Очікується прибуття представників Ірану, які ознайомляться з технічними можливостями України для розшифровки «чорних ящиків». Сторони погодилися, що всі залишки літака, які збереглися після катастрофи, повинні бути повернуті в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
American Herald Trib Показати IP 21 Січня 2020 08:50
Издание со ссылкой на эксперта - бывшего офицера ЦРУ Филлипа Жиральди - пишет, что в инциденте есть некоторые элементы, которые еще предстоит объяснить. Как сообщается, иранский оператор ракет испытал "глушение", в результате которого ретранслятор самолетов отключился и прекратил передачу за несколько минут до запуска ракет. Были также проблемы с сетью связи командования ПВО. Электронное глушение, исходящее из неизвестного источника, означало, что система ПВО была переведена на ручное управление, так что запуск мог быть осуществлен человеком. Роль человека означала, что оператор должен был быстро оценить ситуацию, и у него были считаные минуты, чтобы среагировать. Отключение транспондера (который должен был автоматически сообщать оператору и электронике Tor о том, что самолет был гражданским) привело к тому, что система стала указывать на возможную враждебность самолета. Оператор, проинформированный о возможности захода американских крылатых ракет, совершил запуск. Учитывая то, что произошло в Тегеране, можно предположить, что что-то или кто-то преднамеренно вмешивался как в иранскую ПВО, так и в ретранслятор на самолете, возможно, для создания авиационной аварии. Система обороны SA-15 Tor, используемая Ираном, имеет одну серьезную уязвимость. Он может быть взломан, что позволило бы злоумышленнику выдать себя за законного пользователя и получить контроль. ВМС и ВВС США разработали технологии, которые могут обмануть вражеские радарные системы ложными и обманчиво движущимися целями.
Правда Показати IP 21 Січня 2020 08:54
Це вбивство.Вбивство цивільних людей військовими.Іран повинен понести найсуворіше покарання.
Клава Показати IP 21 Січня 2020 11:26
літак був збитий двома ракетами і обома - помилково ?.. а ніде не стирчать вуха федерастії ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus