USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Соціум

Telegram відновив офіційні боти ГУР, СБУ та Мінцифри

Сьогодні вранці ГУР повідомляло, що платформа Telegram заблокувала низку офіційних ботів, у тому числі й чат-бот української розвідки. Наразі офіційні українські боти, що допомагали у боротьбі з агресією РФ, відновили роботу.

Сьогодні 11:12

Луцькрада за тиждень передала десятки дронів для чотирьох бригад

Луцька міська рада передала чергову партію обладнання військовим за їхніми запитами.

Сьогодні 10:56

Помер колишній тренер збірної України Михайло Фоменко

За свою тренерську кар'єру український фахівець очолював «Динамо», «Металіст», «Верес» та інші клуби.

Сьогодні 10:39

У Ківерцях горів будинок

Загалом протягом минулого тижня підрозділами служби 101 Волинської області ліквідовано 19 пожеж та здійснено дев’ять виїздів на проведення аварійно-рятувальних робіт.

Сьогодні 10:22

В Іраку криміналізували одностатеві стосунки, покарання – до 15 років в'язниці

Також, згідно з новим законом, людей-трансгендерів можуть відправити у в'язницю на термін від одного до трьох років.

Сьогодні 10:06

Четверо загиблих і щонайменше 100 поранених: наслідки торнадо в Оклахомі

Понад 20 000 людей залишилися без електрики через кілька годин після того, як торнадо почався пізно ввечері в суботу. Найбільших руйнувань зазнало місто Сульфур, де проживає близько 5000 осіб, там торнадо знищив багато будівель у центрі міста, перекинув автомобілі та автобуси і позривав дахи з будинків у радіусі 15 кварталів. Лікарні по всьому штату повідомили про близько 100 постраждалих, в тому числі людей, яких, очевидно, було поранено уламками. Серед загиблих було немовля.

Сьогодні 09:49

«Дуже соромно, що з такої країни»: росіянка 17 років живе на Волині та хоче позбутися російського громадянства

Жінка має посвідку на постійне проживання в Україні, але у січні 2023 року у неї закінчився термін дії закордонного паспорта Росії. Тепер за прострочений документ платить штрафи.

Сьогодні 09:32

У музеї біля Луцька створювали писанки із зернових культур. Фото

Зернівка – один із найдавніших видів писанкарства, де яйце прикрашають фігурками із зернят та насіння. Для декору використовують гречку, пшеницю, горох, ячмінь, мак, кукурудзу тощо. Захід за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» відвідали понад 90 юних поціновувачів народних традицій.

Сьогодні 08:59

Telegram заблокував «Бот розвідки», – ГУР

Керівництво платформи Telegram необґрунтовано заблокувало низку офіційних ботів, які протидіяли військовій агресії Росії проти України, в тому числі заблоковано «Головний бот розвідки».

Сьогодні 08:42

За добу ЗСУ відмінусували понад 1300 окупантів, – Генштаб

Протягом минулої доби відбулося 131 бойове зіткнення. Загалом ворог завдав ракетного та 82 авіаційних ударів, здійснив 108 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Сьогодні 08:26

«Купається як мандричка в маслі»: волинянка поділилася рецептом давньої страви

«Мандрички» – це страва із поетичною назвою та дуже простим рецептом. Готується із трьох інгредієнтів: на кілограм домашнього сиру додається одне домашнє яйце та чотири столові ложки солі. Зі слів господині, сир важливо обрати правильної консистенції.

Сьогодні 08:09

На додаткову сесію мультитесту можна зареєструватися з 10 по 15 травня

На додаткову сесію НМТ можуть зареєструватися особи, які реєструвалися в основний період, однак отримали відмову в реєстрації. Важливо, що вони можуть лише усунути недоліки та надіслати внесену інформацію та копії документів на оброблення до регіонального центру оцінювання якості освіти.

Сьогодні 07:41

Годинник найбагатшої людини на «Титаніку» продали за рекордну суму

Перший власник годинника – 47-річний бізнесмен Джон Джейкоб Астор, потонув разом з кораблем 1912 року.

Сьогодні 06:43

Мав бивні замість зубів: відтворили зовнішність гігантського доісторичного лосося

П’ять мільйонів років тому води Північної Америки були домом для колосального лосося, розміри якого змушують сучасних представників виду виглядати мініатюрними. Цей давній лосось, який, можливо, досягав довжини 2,7 метра, був спочатку прийнятий за вид з довгими іклами, схожими на шаблезубого тигра. Проте останні дослідження вказують на те, що насправді він мав шипоподібні бивні.

Сьогодні 00:32

На Землі набагато більше розумних тварин, ніж вважалося раніше

Більш ранні дослідження вже дають деяке уявлення про те, що в інших тварин може бути складне внутрішнє життя. Наприклад, у восьминогів: вони неймовірно розумні, здатні розв'язувати складні завдання, а також припускають, що восьминоги здатні відчувати фізичний та емоційний біль.

Сьогодні 00:18

29 квітня: свята, події, факти. День бажань та відкриття електрона

Сьогодні у світі відзначають День пам’яті всіх жертв застосування хімічної зброї, Міжнародний день танцю та День блискавки. Також відзначають Всеукраїнський день футболу

Сьогодні 00:00

«Живуть коштами Пенсійного фонду»: як чоловіки 60+ на чолі з Дідом нищать окупантів на Запоріжжі

Підрозділ «Степові вовки» складається з десятків українських чоловіків, переважно віку 60+. Йдеться про українців, які вважаються занадто старими для призову в армію, але все ще хочуть воювати.

28 Квітня 2024 23:05

ЗСУ взяли під контроль острів у дельті Дніпра

На Херсонському напрямку українським підрозділам вдалося просунутися в районі Велетенського і встановити контроль над островом Нестрига.

28 Квітня 2024 22:08

Система Orphus