USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Шахтар» поступився «Манчестер Сіті» у Лізі чемпіонів. Огляд матчу

26 Вересня 2017 23:40
Продемонструвавши гідну гру, «Шахтар» зазнав першої поразки у груповому етапі Ліги чемпіонів від англійського клубу «Манчестер Сіті» - 2:0.

Матч відбувся сьогодні, 26 вересня, у Манчестері на стадіоні «Етіхад Стейдіум».

Розклад перед матчем

Зважаючи на те, що минулого трансферного вікна «Манчестер Сіті» витратив на нових гравців близько 242 мільйонів євро, англійська команда виступала явним фаворитом у протистоянні з «Шахтарем», загальна вартість складу якого сягає 103 мільйони євро. Багато з вболівальників зауважать, що гроші не грають у футбол, але не в цьому випадку – команда Жузепа Гвардіоли на початку нинішнього сезону демонструє просто божевільний футбол. Останні 5 матчів «містяни» відправляли у ворота суперників мінімум 4 голи і лише «Вест Бромвіч» перемогли з мінімальним рахунком – 2:1.

Хоч «Шахтар» у минулому турі чемпіонату переміг кропивницьку «Зірку» (4:2) та вийшов на перше місце в українському чемпіонаті, проте з організацією гри у «гірників» не все так гладко: практично у кожному матчі команда пропускає, а інколи змушена відігруватися походу поєдинку. Незважаючи на невиразну гру «гірників», Пеп Гвардіола наспівав дифірамбів команді португальського наставника Пауло Фонсеки, зауваживши, що не кожна команда може перемогти «Наполі».

Гвардіола міг розраховувати практично на всіх своїх виконавців, окрім давно травмованого центрбека Венсана Компані. Щодо Ілкая Гюндогана та Бенжаміна Менді, то тренер «містян» мав прийняти по них рішення безпосередньо перед самою грою.

У «Шахтаря» кадрові проблеми дещо складніші. Минулого тижня неприємною новиною для усіх вболівальників донецької команди стало те, що їхній капітан Даріо Срна здав позитивну допінг-пробу. Незважаючи на те, що «Шахтарю» не приходили ніякі офіційні листи щодо цієї проблеми, Срна все-таки вирішив припинити виступи за команду на час з'ясування обставин, тож його місце на правому фланзі оборони мав зайняти український збірник Богдан Бутко. Компенсувати втрату травмованого центрбека Сергія Кривцова повинен був Іван Ордець.

Перший тайм

Тепле привітання Пепа Гвардіоли та Пауло Фонсеки і матч розпочався.

«Манчестер Сіті» на правах господарів одразу взяв матч під контроль, «гірники» здебільшого грали другим номером.

На 7 хвилині «городяни» створили перший момент у матчі: здавалося Ракицький вже перервав передачу Стоунза, проте м'яч підхватив Жезус та відкотив під удар Сілві, останній не зміг як слід влучити по воротах. Через хвилину пробивав Агуеро, але П'ятов був на місці.

Витримавши стартовий тиск манчестерців, «Шахтар» намагався через короткий пас пройти до штрафної суперника. На 12 хвилині у штрафну «Сіті» вривався Фред, проте екс-футболіст донеччан Фернандінйо заблокував прохід опорника «гірників».

На 20 хвилині Агуеро під гострим кутом виходив віч на віч з П'ятовим, втім арбітр зафіксував у форварда «містян» положення поза грою. Вже через кілька хвилин в офсайді опинився інший форвард манчестерців Жезус.

На 28 хвилині «гірники» завдали першого удару по воротах «городян», проте він виявився зовсім невдалим, оскільки м'яч після удару Степаненка пролетів набагато вище воріт.

Через 2 хвилини після обрізки Фреда у центрі поля Де Брюйне ледь не відкрив рахунок у матчі, проте не зміг поцілити у ворота П'ятова.

На 32 хвилині «гірникам» влалася контратака: Ісмаілі здійснив рейд з власної частини поля, після якого з-за меж штрафної небезпечно пробивав Марлос - воротар манчестерців був на місці.

«Манчестер Сіті» не забарився з відповідю: змістившись з флангу з-за меж штрафного майданчика пробивав Сане, але удар прийшовся у руки П'ятова.

На 40 хвилині після подачі Марлоса зі штрафного Ордець зіграв на випередження, проте його удар головою виявився невдалим. Манчестерці не забарилися з відповідю: Сане обіграв кілька гравців «Шахтаря», але не зміг поцілити у дальній кут воріт П'ятова.

Продемонструвавши цікавий та рівний футбол у першому таймі, команди пішли на перерву з нулями на табло.

Другий тайм

Опісля перерви тренери не стали робити заміни, тож команди вийшли у тих же складах,що й на першу половину зустрічі.

Вже через 3 хвилини після старту другого тайму: «містяни» перехватили м'яч після обрізки Марлоса у центрі поля та провели швидку атаку, під час якої Давід Сільва відпасував на Де Брюйне, останній обвідним ударом з-за меж штрафної відправив м'яч у кут воріт П'ятова - 1:0.

Забивши швидкий м'яч на початку другої половини зустрічі, команда Гвардіоли продовжувала нарощувати темп.

На 54 хвилині у матчі відбулася перша заміна: замість малопомітного Жезуса у манчестерців на поле вийшов Рахім Стерлінг.

Вже через хвилину «гірників» змушений був рятувати П'ятов: Сільва запустив «парашут» на Агуеро, але той, отримавши пас, влучив у воротаря донеччан.

«Шахтар» ніяк не міг оговтатися після пропущеного голу та провести бодай одну атаку на ворота «Сіті».

На 62 хвилині удар автора першого голу Де Брюйне заблокував Ісмаілі.

Згодом «гірникам» вдалася небезпечна контратака, під час якої Факундо Феррейра не встиг на простріл Ісмаілі.

На 69 хвилині чудовий момент змарнував Стерлінг, не зумівши поцілити з 7 метрів у ворота донеччан.

На 72 хвилині захисник «гірників» Ордець збив Сане у власному карному майданчику - пенальті. Пробивати одинадцятиметровий взявся Агуеро, втім голкіпер «гірників» П'ятов парирував удар аргентинського нападника, залишивши своїй команді шанси на позитивний результат.

На 76 хвилині захисник «містян» Стоунз зіграв рукою у власному штрафному, проте арбітр відмовився ставити другий пенальті у матчі.

Агуеро намагався виправитися після нереалізованого пенальті, щоразу турбуючи П'ятова небезпечними ударами.

За 10 хвилин до кінця матчу англійська команда не поспішала атакувати, розігруючи м'яч на власній частині поля.

На останні хвилини матчу на поле вийшов Бернарду Сілва, який замінив Агуеро.

За 4 хвилини до кінця основного часу Сане ледь не подвоїв перевагу «містян», але його четвертий удар по воротах донеччан у цьому матчі теж пройшов повз.

«Шахтар» намагався атакувати, проте у команди Фонсеки нічоги не виходило.

На останній хвмлині основного часу Стерлінг отримав пас від Бернардо Сілви та реалізував свою другу нагоду у матчі - 2:0.

Арбітр додав до основного часу 4 хвилини, втім донеччанам не вдалося забити бодай один матч.

Таким чином, продемонструвавши непогану гру, «Шахтар» поступився «Манчестер Сіті» у другому турі групового етапу Ліги чемпіонів. Наступний поєдинок у Ліщі чемпіонів донеччани зіграють проти нідерландського «Феєнорду».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus