USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Українське класико: «Динамо» та «Шахтар» голів не забивали. Огляд матчу

22 Жовтня 2017 22:16
Центральний матч 13 туру Прем'єр ліги України між київським «Динамо» та донецьким «Шахтарем» завершився нульовою нічиєю.

Матч відбувся 22 жовтня у Києві на стадіоні НСК «Олімпійський».

Перед матчем

Українське класичне – саме так називають поєдинки між «Динамо» та «Шахтарем» українські вболівальники. Сьогодні Україна розділиться на два табори: «білий» та «помаранчевий», адже матч між грандами українського футболу – подія не лише для фанатів цих обидвох команд, а й для людей, які хоч трошки цікавляться футболом.

Цьогоріч команди вже зустрічалися між собою і тоді переможця визначив єдиний гол, забитий динамівцем Дьємерсі Мбокані.

Наразі донецький «Шахтар» займає першу сходинку в українському чемпіонаті, зберігаючи відрив від київського «Динамо» у 7 очок, яке йде другим, тому динамівцям необхідно здобувати три очки, аби зберігати інтригу в боротьбі за чемпіонство. Посеред тижня обидві команди зіграли свої матчі у єврокубках: «Шахтар» здобув вольову перемогу над «Феєнордом», а «Динамо» вимучило нічию з швейцарським «Янг Бойз».

Тренеру «Динамо» Олександру Хацкевичу доведеться ламати голову над вибором стартового складу, адже в динамівців не тренується молодий вінгер Віктор Циганков, також невідомо, чи допоможуть київській команді Сидорчук та Віда, які травмувалися у матчі з «Янг Бойз». Єдиною приємністю для тренерського штабу киян є повернення до загальної групи Євгена Хачеріді, проте невідомо, в якій формі знаходиться Євген, і чи готовий він відіграти цілий матч. У Фонсеки з вибором стартового складу на гру проблем не передбачається, адже в обоймі знаходяться всі ключові виконавці, окрім давно травмованого Максима Малишева.

Всі гравці київського «Динамо» на чолі з тренером заявляли, що віддадуть усі сили, аби перемогти у цьому поєдинку та нарешті порадувати своїх вболівальників, тож, не дивлячись на те, що більшість експертів називали фаворитом цього матчу саме команду з Донецька, сьогодні варто було очікувати безкомпромісного поєдинку у виконанні обох команд.

Перший тайм

Незважаючи на те, що команди добре знайомі між собою, матч розпочався з розвідки. В «Динамо» небезпечно прострілював Морозюк, проте арбітри просигналізували офсайд у Мбокані.

«Шахтар» потрохи прибирав м'яч до власних ніг, втім команда з Донецька не поспішала бігти в атаку.

На 11 хвилині «гірники» створили перший небезпечний момент біля воріт «Динамо» - Кадар був змушений вибивати м'яч на кутовий після прострілу Ісмаілі.

«Шахтар» не дозволяв киянам проводити контратаки, одразу повертаючи собі м'яч після втрат.

На 21 хвилині у «гірників» сталася неприємність - Бернард травмував плече, тому Пауло Фонсека змушений був випускати на поле Дентіньйо.

Гра без воріт - саме так можна охарактеризувати перші 25 хвилин гри, в які команди не завдали жодного удару у рамку воріт.

На 33 хвилині «Шахтар» вибіг в контратаку, в якій Марлос віддавав на Тайсона, а той з-за меж штрафної пробив прямо в руки Ковалю.

На 41 хвилині Гонсалес заробив небезпечний штрафний, з якого Миколі Морозюку не вдалося перебити стінку. Наприкінці першої половині зустрічі «Шахтар» віддав ініціативу динамівцям, яким вдалося провести кілька атак.

Продемонструвавши не надто видовищну гру, команди пішли на перерву з нулями на табло.

Другий тайм

Друга половина зустрічі розпочалася з контролю м'яча від «Шахтаря». Марлос обвідним ударом пробивав з-за меж штрафної, втім його спроба була зовсім невдалою.

У «Динамо» з дальньої дистанції пробивав Гармаш, проте його удар був надто слабким і П'ятов без особливих проблем забрав м'яч до рук. На 54 хвилині зі стандарту прбивав Морозюк - знову м'яч у руках П'ятова.

Тренерський штаб киян намагався підсилити атаку, випустивши на поле форварда Мораєса замість Буяльського. «Динамо» перейшло на схему гри з двома нападниками.

Один з численних кутових донеччан завершився невдалим ударом головою Ордеця.

На 59 хвилині динамівці створили супер момент - Корзун навісив на Мораєса і той головою впритул розстрілював ворота «гірників», проте на висоті був П'ятов, який парирував удар бразильця.

Команда з Донецька продовжувала більше володіти м'ячем. Після помилки Кенджори небезпечно прострілював Марлос, проте ніхто з «гірників» не зумів замкнути цю передачу.

За 15 хвилин до кінця зустрічі тренерський штаб «Динамо» вирішив випустити на поле третього форварда: замість Морозюка вийшов Бєсєдін.

Останні 10 хвилин гри пройшли з великою кількістю боротьби, в якій команди частенько порушували правила.

Таким чином матч з-за великої кількості боротьби завершився нульовою нічиєю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus