USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

5 подій року волинської легкої атлетики

29 Грудня 2015 22:30
Рік, що минає, став переломним для легкої атлетики Волині. Спортсмени почали отримувати найбільше, чого їм бракувало за всі роки незалежності – інфраструктуру, по-сучасному облаштовані майданчики для тренувань. Як наслідок – декілька змагань найвищого рівня, які вперше відбулися в Луцьку і просто таки грандіозні плани на 2016.

Прес-служба Федерації легкої атлетики виокремила п’ять найвагоміших подій 2015 року.

Співпраця Фонду Ігоря Палиці та легкоатлетичних федерацій

13 червня і 6 жовтня Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» підписав два важливі для розвитку легкої атлетики Волині Меморандуми про співпрацю. Влітку Фонд унормував стосунки із Федерацією легкої атлетики України, а восени - із Федерацією легкої атлетики Волинської області. У першому документі йшлося про співробітництво в процесі реконструкції стадіону «Авангард», а в другому – про початок розбудови мережі легкоатлетичних стадіонів в складі спортивних комплексів в районах Волині. Інакше, як проривом в розвитку легкої атлетики ці документи не назвати.
Впродовж кількох літніх місяців навколо футбольного поля «Авангарду» облаштували бігові доріжки із сучасним високоякісним синтетичним покриттям, майданчики для стрибків у висоту та довжину, сектор для метань та інші необхідні об’єкти, а в жовтні в трьох райцентрах з’явилися легкоатлетичні доріжки із покриттям та розміткою на рівні «Авангарду».

Великі перемоги

Найбільше успіхів було в спортивній ходьбі. Волинські «скороходи» виграли в році, що минає і чемпіонат України і Кубок країни в командному заліках. На європейських змаганнях засвітилися Іван Банзерук, який має чудові шанси виступити на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро і Надія Боровська. Банзерук в році, що минає був 15-им на ЧС у Пекіні на дистанції 50 кілометрів, Боровська на Кубку Європи посіла 11 місце на дистанції 20 кілометрів.

Крім того, ціла група молодих «скороходів» отримала досвід виступів на європейських змаганнях. Максим Богдан здобув третє місце з метання списа на чемпіонаті Європи з легкої атлетики.
Відкриття Авангарду і стадіонів в районах

Урочисте відкриття оновленого «Авангарду» стало однією із найвизначніших подій року на Волині. Найбільша спортивна арена області стала єдиним стадіоном в країні, на якому одночасно грають у футбол на найвищому рівні та змагаються легкоатлети. 5 вересня глядачі побачили на оновленому «Авангарді» парад спортсменів області, концерт «Піккардійської терції» і товариський матч між ветеранами «Волині» та київського «Динамо».
У жовтні-листопаді відкрилися стадіони у Камені-Каширському, Любешові та Маневичах. Тут також поклали покриття найвищої якості і тепер в райцентрах області створюються умови для повноцінного заняття легкою атлетикою.
До 2020 року кожен райцентр Волині матиме власний стадіон із легкоатлетичним ядром. Не забуваймо, що нове дихання отримав в 2015-му й стадіон СНУ «Ядро», який також облаштували за найсучаснішими технологіями.

Командний юнацький Чемпіонат України

25-27 вересня у Луцьку вперше з 1982 року відбулися легкоатлетичні змагання такого високого класу. Декілька сот учасників спортивного дійства завітали до Луцька зі всіх областей України. Змагання тривали два дні. Саме під час юнацького чемпіонату стало відомо, що виконком Федерації легкої атлетики України ухвалив рішення організовувати дорослу першість України наступного року у Луцьку.

Під час чемпіонату глядачі могли побачити встановлення нового рекорду України із семиборства серед юнаків та неофіційного світового рекорду. Його автор - мешканка Броварів, бронзова призерка Чемпіонату світу в Колумбії 2012 року серед юнаків Аліна Шух.
Згідно з результатами дводенних змагань, першість в Луцьку здобули представники команди Київської області (903 очка), срібло за командою з Дніпропетровська, бронза – у харків’ян. Волиняни фінішували на 8 місці із 25 учасників.

Приємно, що у розрізі першості ДЮСШ наша Любешівська школа стала першою в країні.

Чемпіонат країни на новій трасі з кросу

Спеціально для чемпіонату України з кросу у луцькому парку імені 900-річчя міста влаштували спеціальну трасу. Її довжина – кілометр, шлях включає декілька підйомів та крутих поворотів. Трасу апробували на обласному чемпіонаті, а 14 листопада тут змагалися три сотні найкращих бігунів України. Вони виборювали путівки на чемпіонат Європи з кросу, що в грудні відбувся у Франції.
Урочисте відкриття відбулося у вечірньому Луцькому замку…

Попереду новий легкоатлетичний 2016 рік, а, отже, попереду нові видовищні змагання і звершення планів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus