USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Дзюдо – третій за популярністю спорт в області

30 Березня 2017 15:06
Після футболу та легкої атлетики дзюдо займає третє місце серед наймасовіших видів спорту у волинській області. Нині під егідою Федерації дзюдо Волині в краї працює 21 осередок, в яких під керівництвом 40 тренерів займається 800 спортсменів. Цей вид японського єдиноборства охоплює 12 районів області та місто Луцьк.

Про це та про успіхи наших спортсменів на різного рівня змаганнях розповіли на зборах ФДВ.

«Масовість – це предвісник успіху. Чим більше людей займається, тим більше шансів виростити чемпіонів. Золоте правило працює завжди: після кількості з’являється якість», - запевнив віце-президент ФДВ Анатолій Бондарєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКІ ДЗЮДОЇСТИ СТАЛИ ШОСТИМИ НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ

«Минулоріч покращено умови для занять дзюдо у 12 спортивних залах, зроблені пристойні умови для тренувань. У 10 осередках покладене татамі, загальною площею біля 700 квадратних метрів», - зазначив директор ФДВ Віталій Терешкевич.

На цей рік заплановано в області відкрити ще три осередки дзюдо – в селі Гірка Полонка, райцентрі Маневичі та у спортивному залі у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Вражає і медальний доробок волинських дзюдоїстів у 2016 році. На чемпіонатах України вони здобули 22 медалі. Є і одна нагорода на Чемпіонаті Європи (до 23 років), а ще 4 медалі на Кубках світу та Європи. Двоє спортсменів стали майстрами спорту України з дзюдо.

За загальним рейтингом результатів з дзюдо за 2016 рік, Волинь увійшла в десятку найкращих. В індивідуальному заліку теж є свої герої.

Любомильчанка Анна Кухарук потрапила в п’ятірку найкращих спортсменів України до 21 року. Анастасія Турчин – четверта серед жінок. Олександр Сікорський зайняв сьоме місце серед жіночих тренерів країни.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКА ДЗЮДОЇСТКА ЗАВОЮВАЛА СРІБЛО КОНТИНЕНТАЛЬНОГО КУБКУ

«На Волині зараз зібрано дуже багато хороших тренерів і спортсменів. Нарешті наша федерація може похвалитися серйозними здобутками. Анна Кухарук та Валентина Шмаль – це наші власні вихованці, яких ми ведемо від наймолодшого віку. За їхні успіхи потрібно подякувати тренеру Олександру Сікорському. Дівчата швидко ростуть і вчаться, але кожен раз успішно акліматизовуються у новій категорії», - розповів Терешкевич.

У 2016 році 16 наших спортсменів увійшли до складу збірної команди України на 2017 рік: троє – основний склад, шестеро – кандидати та семеро – резерв.

Зазначимо, що з цього року вперше на Волині відкрито відділ дзюдо в Школі вищої спортивної майстерності завдяки високим результатам наших спортсменів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ ДЮСШ ОТРИМАЛИ НОВИЙ СПОРТІНВЕНТАР
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
вдячна мама. Показати IP 30 Березня 2017 15:34
Була присутня на змаганнях з дзюдо, приємно вражена професіоналізмом та опікою тренерів. Не знаючи всіх у лице ,спочатку думала, що це батьки дзюдоїстів які прийшли підтримати дітей . Величезна увага,переживання тренерів за кожного свого учня. Командний голос , крик при сутичці, море переживань, професійні поради,величезна підтримка та почуття гумору. Це все віддавали своїм учням ВОНИ- сильні духом та тілом чоловіки та жінки тренери, з великим серцем та любов*ю до дітей - учнів. І кожну медаль та грамоту вони вручали учасникам і переможцям,з гордістю і радістю за перемогу . Тому і не дивно, читати цю статтю, де стільки перемог і визнань спортсменів. Дякуємо, вам сильні та мудрі наставники тренери дзюдо,як луцьких шкіл так і шкіл області ! Нехай кожна медаль вашого учня, додасть вам сили та здоровя!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus