USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Кубок Луцька з художньої гімнастики – у вересні. ФОТО. ВІДЕО

6 Вересня 2013 18:36
У вересні відбудеться «Кубок Луцька з художньої гімнастики» − такі змагання організують у місті вперше. До Луцька з’їдуться гімнастки з усієї України. Про це Волинським Новинам розповіла голова Федерації гімнастики Волині, старший тренер збірної області Тетяна Фігель.
«Нещодавно ми повернулися з Чемпіонату світу з художньої гімнастики, у якому брали участь 56 країн світу. Кожну область під час змагань показовими виступами представляли кращі гімнастки. Від Волині це були вихованки ДЮСШ «Спартак» - 50 дівчат віком від 5 до 18 років. А їхня поїздка на Чемпіонат стала можливою завдяки «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк», - каже Тетяна Фігель.
Старший тренер збірної Волині розповіла, що в області гімнастика розвивається вже 28 років і має певні здобутки: 23 майстри спорту, з яких один – міжнародного класу. Були і члени збірної України. На сьогодні Луцьк у збірній України представляє Мар’яна Оліщук.
«28-29 вересня відбудеться «Кубок Луцька з художньої гімнастики» − такі змагання ми організовуємо вперше. На жаль, фінансування гімнасток зараз відбувається лише за рахунок батьків, спонсорів. Ми хочемо подякувати Ігорю Палиці за те, що він допомагає дітям. Якщо ми зараз виховаємо здорове покоління, то буде майбутнє в нашій державі», - розповіла Тетяна Фігель.
Подяку від Федерації гімнастики Волині засновнику «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» отримала заступник голови правління благодійного фонду Ірина Констанкевич.

Своєю чергою, вона розповіла про програму оздоровлення дітей у Буковелі і пообіцяла, що наступного року обдаровані діти, які займаються художньою гімнастикою, теж матимуть змогу відпочити на гірськолижному курорті.
Майстер спорту з художньої гімнастики, вихованка ДЮСШ і член збірної України Мар’яна Оліщук розповіла, що займається художньою гімнастикою вже 13 років: «Чемпіонат світу, на який ми їздили, дуже мені сподобався. Це змагання великого масштабу. Було дуже цікаво побачити, як займаються в інших країнах, дізналися багато нового. Побачили, як можна себе вдосконалювати», - розповіла дівчина.
Найменші дівчатка, Олександра Устименко та Аліна Долонська розповіли, що їхніми кумирами в гімнастиці є Ганна Різатдінова та Аліна Максименко.
Наостанок дівчатка зізналися у своїх потаємних уподобаннях. Старші Мар’яна і Олександра рідко відмовляться від шоколаду, хоча абсолютно байдужі до тортів. А от найменша Аліночка любить кекси.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus