USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Цієї неділі вперше у Луцьку - видовищні змагання міжнародного рівня

19 Квітня 2016 18:32
Вперше в Луцьку відбудеться надзвичайний захід - міжнародні легкоатлетичні змагання, участь у яких візьмуть закордонні та українські спортсмени. Показово, що міжнародна легкоатлетична матчева зустріч Україна-Білорусь-Туреччина – перші міжнародні змагання, які прийматиме Україна за останні декілька років, з початку антитерористичної операції на сході. А Луцьк, своєю чергою, отримав можливість прийняти у себе змагання завдяки оновленій спортивній арені.

До слова, подібні змагання цьогоріч відбулися у Республіці Білорусь в Мінську. Тоді у матчевій зустрічі брали участь 6 країн, серед яких була й Україна.

На недільних змаганнях в Луцьку збірну України представлятимуть 40 спортсменів: 20 дівчат та 20 хлопців. Переможців визначатимуть у 22-ох видах легкоатлетичних дисциплін - біг, стрибки, метання списа, молота, диска. А команду-переможця визначатимуть за сумарними результатами усіх змагань.

Змагання відбуватимуться за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Старший тренер збірної України з легкої атлетики U-18 Адрій Коротеєв розповів, що такі зустрічі є традиційними для спортсменів, вони збираються, діляться досвідом та навиками.
Президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк зауважив, що волинська легка атлетика за останній рік зробила значний крок вперед.

«Сьогодні ми усі вдячні і Європейській Федерації легкої атлетики, і Федерації легкої атлетики України за довіру провести ці міжнародні змагання в Луцьку. Це надзвичайно почесно для нас. Тим більше, що у зв'язку з подіями на сході в Україні вже три роки не проводили подібних зустрічей. Цими змаганнями ми знову відкриваємо вікно в Європу. Увага до цих змагань надзвичайно велика, як і в Україні, так і за її межами. Окрім цього, ми подали заявку на командний Кубок Європи на 2017 рік з бігу на 10 тисяч метрів. Тож наразі всі погляди «прикуті» до цих змагань. Для нас це дуже велика відповідальність, адже приїжджають закордонні спортсмени, приїжджає Національна збірна України. Змагань такого рівня у нас ще ніколи не було, тож надзвичайно важливо зробити усе на найвищому рівні. Окрім того, ми сподіваємося, що спортсмени нас потішать високими результатами», - поділився Володимир Рудюк.
Для спортсменів гарантують найкращі умови перебування. Окрім того, у Замку Любарта запланували театралізовану зустріч легкоатлетів. Адже саме там гості міста зможуть побачити та відчути історію древнього Луцька.

На глядачів очікують різноманітні несподівані сюрпризи, розіграші призів та урочисте відкриття змагань, яке відбудеться о 13 годині 24 квітня.

Почесним гостем такого масштабного дійства буде легендарний легкоатлет, а нині президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

Як розповів старший тренер збірної України з легкої атлетики U-18 Адрій Коротеєв, на змагання можна буде побачити найкращих спортсменів у віковій категорії до 18 років. З його слів, українська команда, яка братиме участь у змаганнях, – це такий собі «сплав молодості і досвіду», адже більшість спортсменів, незважаючи на юний вік, досягли значних результатів. Серед спортсменів буде і представниця від Волині Анна Дорофєєв, яка братиме участь в бар'єрному бігу.

Зі слів Володимира Рудюка, матчеві зустрічі вже декілька років не проводилися, оскільки не було де. Окрім того, інші країни з осторогою відносилися до України через ситуацію на сході. «Для молодих спортсменів це - можливість взяти участь у заганнях такого рівня та показати себе. Це будуть не просто змагання, а свято спорту. І своїм прикладом ми хочемо показати, що нічого неможливого немає. Це надзвичайно важливо не лише для Луцька, а й для України, показати, що ми є мирна країна, гостинна країна, що наше місто готове приймати змагання найвищого рівня», - додав він.

Разом з тим, як розповів керівник змагань, заслужений тренер України Олег Вегнер нещодавно на луцький стадіон «Авангард» прибуло професійного обладнання для легкоатлетичних змагань вартістюу 2 мільйони. Його передала до Луцька Федерація легкої атлетики України. Окрім цього, за сприяння Фонду «Тільки Разом» днями на стадіон доправлять ще деяке обладнання. Тобто стадіон повністю готовий до змагань.

Відтак, для лучан та гостей міста підготували 6 000 запрошень, які роздадуть по школах, інших навчальних закладах, організаціях, також вони є в касах стадіону «Авангард», де можна отримати їх безкоштовно. Власник такого запрошення братиме участь у розіграші цінних подарунків, таких як планшет, велосипед, мобільний телефон, спортивне обладнання тощо.

.
Додамо, нещодавно делегація висококваліфікованих тренерів та представників МОНмолодьспорту інспектувала головну спортивну арену Волині. Експерти оцінювали не лише готовність стадіону «Авангард» приймати легкоатлетів на збори та змагання, а й інфраструктуру міста.

Разом з тим, раніше повідомлялося, що луцькому стадіону «Авангард» присвоєно другу категорію IAAF. Про це йшлося в листі, який надійшов на адресу офісу Федерації легкої атлетики України від міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій за підписом президента IAAF Себастяна Кое та керівника технічного комітету IAAF Хорхе Сальседо.

Відтепер ця арена може приймати найпрестижніші міжнародні легкоатлетичні змагання, включаючи чемпіонати Європи серед дорослих та чемпіонати світу серед молодших вікових категорій.

Нагадаємо, що влітку–восени 2015 року на Авангарді, завдячуючи співпраці Федерації легкої атлетики України та Волині із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом», проведено масштабну реконструкцію, зокрема вкладено сучасне покриття швейцарської фірми Коніка, нанесено розмітку на легкоатлетичні доріжки, облаштовано сектори для метань і стрибків, змінено комунікації.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що оновлений «Авангард» з легкоатлетичним комплексом також став приємною несподіванкою для віце-президента Європейської Атлетики Карела Пільного, який побував з візитом у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
От. Показати IP 19 Квітня 2016 19:09
На Вербну неділю люди ідуть в Храми.
123 до От. Показати IP 19 Квітня 2016 19:45
Служба в церкві, на той час, уже закінчиться, тому можна прийти та підтримати спортсменів.
321 до От. Показати IP 19 Квітня 2016 23:16
А Кварцяний любить грати у футбол на Паску або робити тренування команд на свята
Волинянка Показати IP 20 Квітня 2016 00:23
Молодці! Організувати такого рівня змагання для Луцька... та і для західної України багато вартує. Побільше б таких організаторів та ентузіастів ☺! Молодь це оцінить.☺
На сборах Показати IP 20 Квітня 2016 01:54
Дорожки то сделали, а о качестве немножко не подумали. Есть много мест по стадиону, где вода, спустя сутки в солнечную и тепплую погоду сейчас "стоит" в дорожке, тоисть резина напитана как губка, дренаж не работает что вызывает массу неудобств. Все местные тренера и спортсмены про это знают, но почем-то молчат. Не нужно молчать, все должны выполнять свою работу максимально качественно, так как спортсмены и тренера, но кто-то на этом очень хорошо пиарится. Не верите - проверте сами.
На сборах Показати IP 20 Квітня 2016 22:44
ой извините,ошиблись!сегодня проверили состояние дорожки,все хорошо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus