USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцька волейболістка – про золоту гру з італійською «Новарою»

17 Квітня 2016 13:09
Eкс-гравець луцької команди «Континіум-Волинь-Університет» Анна Степанюк у ці тижні – чи не найвідоміша волейболістка в Україні. У складі бакинського «Азерйола» Аня обіграла італійську «Новару» в челендж-раунді Кубка ЄКВ та вийшла у півфінал єврокубка. Тільки там «Азерйол» був змушений припинити боротьбу за другий за значенням трофей європейського волейболу.

Про це йдеться на сторінках тижневика Волинські Новини (№ 11).

Утім для волинських уболівальників матчі «Азерйола» за участю Ані Степанюк стали справжньою насолодою: проти «Новари» в першому матчі азербайджанки вдома перемогли 3:1, матч-відповідь програли – 1:3. Доля півфінальної путівки вирішувалася в «золотому сеті», який з мінімальним рахунком виграли бакинки – 15:13. В обох матчах найрезультативнішою у складі «Азерйола» була лучанка Степанюк.

– Аню, важко було здолати італійок?

– У «Новарі» зібрані хороші відомі гравці. Ігри були дуже важкими, особливо гостьова зустріч. Адже ця команда входить у трійку найсильніших клубів Італії. Та ми зуміли здобути цю важку перемогу. Думаю, нам допо-могла згуртованість команди.

– Як у Баку сприйняли ваші перемоги над «Новарою»? І чи не надто завищені були вимоги після цього до півфінальних матчів із краснодарським «Динамо»?

– Багато хто не очікував, що зайдемо так далеко! Але ми показали хорошу гру, особливо в золотій партії. «Динамо» – дуже хороша команда! Її рівень знають всі, хто цікавиться волейболом. Перед нами ставили тільки одну ціль – показати свою гру, незважаючи на рахунок. Не вийшло зіграти у фіналі.

– Розкажи коротко про волейбол в Азербайджані. Він справді дуже хорошої якості чи все ж відіграє роль фінансова складова? Скільки ліг, глядачів, легіонерів...

– Фінансова складова дуже важлива у всіх професійних клубах. Тут команди на 70% складаються з легіонерів. У чемпіонаті всього шість команд у вищій лізі, але рівень матчів дуже високий, як і інтерес до поєдинків. Є й команди, які грають у волейбольній лізі чемпіонів.

– То все ж – українська ліга програє за якістю гри?

– Наразі в Україні рівень волейболу знач-но впав... Не буду критися: азербайджанський волейбол зараз сильніший.

– Крім нинішнього клубу, в якому ще мріяла пограти?

– Контракт із «Азерйолом» у мене на один рік. Мрій є дуже багато, але для цього треба працювати не менше. Час усе покаже.

– Знаю, що ти встигла обжитися в Баку. Є вже улюблені місця? І чи маєш персональних уболівальників там?

– Дуже люблю гуляти в парку, на місцевих широких бульварах. Там можна відпочити від усього. Уболівальників на наші матчі ходить багато, але персональних не маю.

– Які слова Богуслава Галицького пригадуєш нині, коли опиняєшся у дуже скрутній ситуації в грі?

– Я Богуславу Андрійовичу дуже вдячна за все! Він навчив багатьох потрібних професійній волейболістці речей! Його настанови згадую дуже часто.

Розмовляв Юрій Конкевич
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus