USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

На Волині борсуки «екзаменували» мисливських собак

17 Травня 2016 09:17
Три дні шість борсуків «екзаменували» мисливських собак Волинської, Львівської, Рівненської і Тернопільської областей. Першого дня були випробування «чотирилапих мисливців», а відтак відбулися змагання мисливських собак різних порід та лайок. Вони проходили у двогектарному вольєрі поблизу села Усичі Луцького району (тут також діє 10-гектарний вольєр для випробувань і змагань мисливських собак по підсадному кабану).

– Загалом проведено 56 пусків на випробуваннях і 33 – на змаганнях, – каже голова Волинської обласної організації Федерації мисливського собаківництва України Ігор Жмурко. – Маємо два польових чемпіони – західно-сибірську лайку Пушок Василя Лисика (Радехів Львівської обл.) та ягдтер’єра Бай Ірини Лукашук (Рожище, Волинь).

Суддя національної категорії Віктор Дрокін, коментуючи змагання, відзначив високий рівень мисливських собак, особливо лайок. При цьому наголосив, що від консолідації власників мисливських собак залежить майбутнє українського собаківництва і, зокрема, культури полювання в мисливських угіддях України.

Другі місця вибороли західносибірська лайка Тагіл-Клик Олега Данкевича (Сколе Львівської обл.) та ягдтер’єр Танк Ягд-Універсал Володимира Матросова(Черкаси Ковельського р-ну). Бронзу відповідно завоювали Бангай (ЗСЛ) Володимира Мельника (Шумськ, Тернопільщина) та ягдтер’єр Аркан Сергія Стасюка (Луцьк). До слова, Бай і Аркан – вихованці собачого розплідника «Чорне узлісся» (власник Ігор Жмурко).

Віктору Дрокіну у сіддівстві допомагали Володимир Писаренко та Володимир Матросов. Мисливських собак екзаменували шість борсуків, одного із них його власник Ігор Жмурко наприкінці першого дня випустив на волю.

– Він брав участь у восьми найпрестижніших змаганнях норних собак у П-подібній норі та трьох – у вольєрі, – зізнався Ігор Васильович. – Сподіваюся, цей досвід йому знадобиться у природі…

22 травня о 9.00 год. на стадіоні, що знаходиться на вулиці Писаревського (район Теремно) у Луцьку, відбудеться обласна виставка мисливських собак, на яку організатори запрошують усіх мисливців області.

Сергій Цюриць

На головному фото автора: під час обласних змагань лайок по підсадному борсуку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Санчез Показати IP 17 Травня 2016 09:36
Цькувати бідну тварину....хай би краще біосміття, яке тут живе і ненавидить Україну цькували,їх не шкода.
ойе Показати IP 17 Травня 2016 10:00
ну и рожи!!
бе Показати IP 17 Травня 2016 19:19
а на собі вони не пробували екзаменувати ? і як що до захисту тварин!?? ха*ики!
полюх Показати IP 17 Травня 2016 19:21
з такими "мордами" то не забаром ні на кого буде полювати хіба що на людей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus