USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Програючи, «Динамо» перемогло «Партизан» у Лізі Європи. Огляд матчу

29 Вересня 2017 07:55
Програючи у першому таймі з рахунком 2:0, у другій половині зустрічі «Динамо» забило три м'ячі, перемігши сербський «Партизан» з рахунком 2:3.

Матч відбувся 28 вересня на стадіоні «Партизана» у Белграда.

Перед грою

У протистоянні з сербським «Партизаном» київське «Динамо» виглядало явним фаворитом. У минулому турі Ліги Європи кияни, програючи по ходу поєдинку, все-таки зуміли перемогти албанський «Скендербеу», забивши 3 м’ячі у другому таймі, - 3:1. «Партизан» зіграв у нічию з старими знайомими «Динамо» швейцарським «Янг Бойз» 1:1.

До Сербії «Динамо» полетіло без свого ключового нападника Дьємерсі Мбокані, тож тренер динамівців Олександр Хацкевич мав вибирати між трьома форвардами – Роберто Мораєсом, Артемом Кравце та Артемом Бєсєдіним. Останній має невелику кількість ігрового часу, а інколи навіть не потрапляє в заявку на гру, тому більш ймовірним виглядав вихід на поле Кравця чи Мораєса. Також існував варіант зіграти у два форварди, так як це було у минулому матчі українського чемпіонату проти рівненського «Вереса», в якому кияни розтринькали велику кількість моментів, зокрема їхні нападники, тож матч закінчився нульовою нічиєю.

За словами тренера «Партизана» Мірослава Джукіча, його команда буде грати в атакувальний агресивний футбол, оскільки «Динамо» невпевнено почуває себе в обороні. Своєю чергою Олександр Хацкевич також сказав, що його команда діятиме агресивно, оскільки в гравців є завдання – перемога у кожному матчі. До слова, «Динамо» вже другий матч підряд проведе без глядачів, оскільки стадіон «Партизана» дискваліфікували через заворушення його вболівальників.

Перший тайм

Матч розпочався з розвідки - стартову десятихвилинку команди вели боротьбу за центр поля, часто порушуючи правила. М'яч швидко переходив від однієї команди до іншої. Розрізним пасом Гармаш намагався вивести віч-на-віч Кравця, але той не зумів як слід обробити м'яч.

На 17 хвилині Евертон завдавав першого удару у матчі по воротах Коваля, проте захисники його заблокували. Кияни не забарилися з відповіддю.Після зміщення з флангу небезпчно пробивав Віктор Циганков - голкіпер сербів парирував удар.

На 25 хвилині «Динамо» могло відкривати рахунок: Сидорчук прострілив на Кравця, той відкотив під удар Гонсалесу, проте вінгер киян з кількох метрів влучив у ногу голкіпера сербів Стойковіча. Через кілька хвилин зі стандарту небезпечно пробивав Сума - м'яч пролетів в лічених сантиметрах від стійки воріт Коваля.

На 34 хвилині Ожеґовіч відкрив рахунок у матчі після прострілу від Тавамба - 1:0. Як тут не згади відомий і навіть дещо «заїжджений» футбольний вислів: «не забиваєш ти - забивають тобі». Тож «Динамо» змушене було відіграватися у другому поспіль матчі Ліги Європи. Проте автор гольової передачі у першому взятті воріт Тавамба був проти цього, забивши другий м'яч у ворота киян на 42 хвилині після пасу Сума.

На останній хвилині основного часу першого тайму матч взагалі міг закінчуватися: Кадар, пасуючи на Коваля, ледь не відправив м'яч у ворота, проте голкіпер киян вибив «кулястого» з лінії воріт.

Відтак, команди пішли на перерву з-за переваги сербів у два м'ячі.

Другий тайм

«Динамо» потрібно було відіграватися, тож у перерві Хацкевич вирішив випустити на поле одразу двох форвардів - Бєсєдіна та Мораєса, замінивши Кравця та Циганкова.

На 53 хвилині після пробиття штрафного динамівцями гравець у стінці «Партизана» зіграв рукою у власній штрафній - пенальті. Пробивати одинадцятиметровий взявся Мораєс, який розвів воротаря і м'яч по різних кутах, - 2:1 і в «Динамо» з'явився шанс на позитивний результат.

У другому таймі кияни явно додали у швидкості, тож серби змушені були часто порушувати правила поблизу власного штрафного.

На 59 хвилині «Партизан» провів небезпечну контратаку, яка, на щастя киян, нічим не увінчалася.

Через 5 хвилин Віда ледь не зрівняв рахунок матчі, небезпечно пробиваючи головою після подачі Піваріча зі штрафногого, але Стойкович перевів м'яч на кутовий.

На 68 хвилині старання «Динамо" втілилося у результат: Бєсєдін увірвавшись в штрафну та обігравши захисника, прострілив на Буяльського, який першим дотиком відправив м'яч у ворота Стойковіча, - 2:2.

Вже через хвилину Ожеґовіч міг знову виводити сербів вперед, проте Коваль відбив його удар у ближній кут.

Команди почали грати у відкритий футбол: Бєсєдін, підхвативши м'яч у центрі поля, увірвався у штрафну, проте не зумів віддати передачу на Мораєса, який виходив би віч-на-віч.

На 74 хвилині з дальньої дистанції небезпечно пробивав Гармаш, проте Стойковічу вдався супер-сейв.

Протягом однієї хвилини «Динамо» зуміло створити два моменти: спочатку зі штрафного небезпечно пробивав Піваріч, а згодом з-за меж штрафної пробивав Гонсалес.

На 84 хвилині «Динамо» створило диво, забивши третій гол у ворота «Партизана» та вийшовши вперед. Після удару Буяльського з-за меж штрафної м'яч потрапив у поперечину, а на добиванні першим виявився Мораєс, який відправив м'яч у пусті ворота, - 2:3.

Останні хвилини матчу серби намагалися зрівняти рахунок, проте динамівці не дозволили їм нічого зробити та довели матч до логічного завершення.

Відтак, «Динамо» здобуло другу поспіль перемоги у Лізі Європи, програючи по ходу поєдинку. Наступний матч кияни зіграють проти швейцарського «Янг Бойз».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus