USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Усик переміг Брієдіса та вийшов до фіналу Всесвітньої суперсерії боксу

28 Січня 2018 01:24
Протягом 12 раундів Олександр Усик та Майріс Брієдіс демонстрували супершвидкість, викидаючи велику кількість ударів, втім українець був більш влучнішим, тому судді віддали йому перемогу – 114-114, 115-113, 115-113. Відтак, Олександр Усик завоював ще один чемпіонський пояс – WBC та вийшов до фіналу світової боксерської серії.

Півфінал World Boxing Super Series відбувся в латвійській Ризі 27 січня.

Зауважимо, що турнір World Boxing Super Series - це головна подія в професійному боксі. 8 кращих боксерів світу будуть боксувати за чемпіонські пояси і Кубок легендарного Мухаммеда Алі.

У першому поєдинку турніру українець Олександр Усик у 10 раунді технічним нокаутом переміг німецького боксера Марко Хука. Своєю чергою, Брієдіс за рішенням судів переміг кубинця Майка Переса.

На церемонії зважування українець виявився важчим за латвійця на 100 грам, показавши на вагах 90,4 кілограм, натомість Брієдіс заважив 90,3 кіілограм.

Обидва боксери ще не зазнавали поразок у своїй професійній кар’єрі, тож поєдинок обіцяв бути цікавим та безкомпромісним. Перед самим боєм букмекери віддавали беззаперечну перемогу Усику, припускаючи,що він нокаутує латвійця у 9-10 раундах. Також гостроти поєдинку додавало те, що на кону стояли пояси чемпіона світу WBO та WBC.

Поєдинок розпочався з розвідки, адже ніхто з боксерів не хотів ризикувати у стартовому раунді, лише наприкінці бійці обмінялися кількома ударами. Другий раунд пройшов більш активно - Брієдіс зайняв центр рингу, а українець незвично для себе пропускав велику кількість ударів, втім не забував відповідати тим же супернику.

З кожним раундом боксери нарощували швидкість, обмінюючись небезпечними ударами. Зауважимо, що в перших трьох раундах ніхто з бійців не мав особливої переваги. У 4-5 раундах Усик та Брієдіс продемонстрували відверте «рубилово», відповідаючи ударом на удар. До слова, в 5 раунді в українця пройшла хороша двійка - в Брієдіса потекла кров з носа, Олександр пішов вперед, але не зумів достроково завершити бій.

6 раунд боксери провели менш активно, очевидно, розуміючи, що поєдинок може тривати усі 12 раундів. Наприкінці 7 раунду в Олександра пройшов чудовий лівий боковий, але латвієць вдало відзахищався від наступних ударів.

У 8 та 9 раундах важко було комусь віддати перевагу, адже обидва боксери викидали велику кількість ударів, але варто зазначити, що більшість ударів латвійця влучали в блок Олександра.

«Чемпіонські раунди» активніше розпочав українець - було помітно, що в Усика залишилося більше сил. Перед 11 раундом катменам довелося постаратися, аби зупинити кров з носа Брієдіса, до того ж, у нього було розсічення брови, яке стало ще більшим після ударів Олександра.

12 раунд розпочався з атак українського боксера, було помітно, що Олександр хоче достроково завершити поєдинок, але латвієць добре тримав удар. Останні 30 секунд перетворилися у відверту «рубку», яку завершив лише гонг.

Двоє з трьох суддів віддали перемогу українцю – 114-114, 115-113, 115-113, таким чином Олександр Усик отримав чергову перемогу, здобувши пояси WBO та WBC, і вийшов до фіналу World Boxing Super Series.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
душман Показати IP 28 Січня 2018 05:52
бредис був лучший во всем усик так себе гасийев прибйе усика
Анонім Показати IP 28 Січня 2018 09:19
Красава! Хоча бій був важкий!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus