USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Волиньбаскет» дуже хоче в плей-оф

1 Грудня 2014 12:01
Друга гра не те, що стала продовженням першої, а дублювала її в квадраті! "Волиньбаскет" навіть закинув першим і нібито намагався вести гру, проте надзвичайно вдала гра артилеристів-далекобійників "Хіміка-2" не тільки доволі швидко знівелювала всі потуги господарів, а й вивела їх уперед.

Зрештою, за характером перебігу подій, саме южненці справедливо пішли на маленьку перерву за переваги в очках – 20:23. У ті хвилини вони й виглядали краще, - інформує "ВолиньSport" .

І все б нічого, якби не одне АЛЕ. І теАЛЕ недільного дня було у сіро-чорній формі. Певна річ, журналістська етика зобов’язує висловлюватись коректно та об’єктивно.

а) швидка атака "Волиньбаскета", пас у розріз по місцю лівого інсайда і Швагринський вилітає з двох кроків без ведення по діагоналі на кидок. Перед ним суперник, який не стоїть, а рухається. Чітко було видно, що опонент переставляє ноги в напрямку Дмитра. Наш капітан вдаряється об оборонця й невдало кидає. Свисток. Всі чекають 2 штрафні. Та де там – красномовний жест арбітра демонструє фол у нападі. Тренер Дмитро Чайковський, який перебував в метрі від подій, аж присів від настільки екзотичного рішення.

б) Буквально через кілька секунд йде зональна атака "Хіміка". Швагринський стоїть у своїй трисекундній зоні на двох опорних ногах так, наче піонер на ранковій зарядці. І раптом на Дмитра налетів суперник, вдарився і (зважаючи на різницю у вазі) відскочив. Свисток. Фол Дмитру.

Та й узагалі, чогось саме до Швагринського була прикута найбільша увага рефері у першій чверті.

Ситуація з тим, наскільки вільно і спокійно гості штампували точні тральники не могла не бентежити. Але гравці "Волиньбаскета" пішли на "хід конем" - і собі почали при першій ліпшій нагоді виводити гравця на кидок з-за дуги. Добре, що кидки таки пішли. Нарешті. Причому, пішли вони і в Сотника, і в Шелухи, і в Кобця, і навіть у несправедливо ображеного Швагринського.

Це дозволило просто-таки феноменально у плані результату відіграти другу чверть - 25:11!!!

Гості зовсім не чекали такої хвацькості, тому частенько почали губитися. І дуже в таких моментах істини виділявся волинянин Євген Перевертун. Татуюванням на плечі – само собою, зростом 214 – теж само собою. Однак найбільше – завзятою боротьбою, як кажуть, до останньої краплі крові. Те, наскільки він падав, летів та чіплявся за всі можливі єдиноборства – заслуговує поваги. Така гра завела і партнерів, які, здалося, вже й не відчували суперника. Підсумок третьої чверті тому підтвердження – 23:21 (68:55).

Проте у чверті заключній тишком-нишком «Хімік» почав підбиратися. На трибунах залу стало боязко, коли різниця скротилася до трьох очок. А «Волиньбаскет», мов на зло, почав знову, як і напередодні, мазати зі штрафних.

І хтозна як би та вся феєрія закінчилася, якби не вчасно закинутий Артемом Шелохою триочковий.

Тож, цього разу в кінцівці лучани не смикнулися і довели матч до перемоги.

Друга перемога, і що трохи гнітить, то це те, що фактично з усіма суперниками волиняни грають на рівних. Тільки ж от на виїзді чомусь 0:2, а вдома поки прикрі 1:1.

"Волиньбаскет" - "Хімік-2" - 81:77 (20:23, 25:11, 23:21, 13:22).

"Результат на 99% залежить від бажання і на 1% від правильного вибору позиції. У нас було більше бажання перемогти і ми краще контролювали ситуацію, - коментує гру головний тренер "Волиньбаскета" Дмитро Чайковський. - У другій грі ми виглядали свіжіше, бо краще підготувалися. Розібрали помилки, переглянули відео, побачили, де у нападі потрібно постаратися. Другу гру у тактичному плані завжди нам легше грати".

Зазначимо, до стану лучан повернувся вихованець волинського баскетболу Артем Шелуха. Артем почав сезон у львівській "Політехніці", провівши дев’ять ігор на паркеті, але в силу певних обставин повернувся до Луцька і наново почав обживатись в старій команді.

"У "Галичині" в мене спершу все добре було, але з новим тренером у мене виник конфлікт. І ми вирішили з обопільною згодою розірвати контракт, - розповідає Шелуха. - Я міг там залишатися, але незручно там би почувався. Того ж дня я вирішив повернутися у "Волиньбаскет". В мене в Луцьку всі друзі, родичі та дівчина кохана".

В: Кобець (16 + 5 подборів + 6 передач), Вінтоняк (13 + 8 подборів + 4 втрати), Шелуха (16 + 10 подборів), Швагринський (12 + 7 подборів) Х: Сидоров (26 + 6 передач + 4 перехвати), Мещеряков (21 + 5 перехватів), Гончаров (15 + 6 передач + 6 втрат). Нагадаємо, що під час першої гри з "Хіміком". Нагадаємо, що під час першої гри з "Хіміком", "Волиньбаскет" втратив перемогу на останніх секундах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus