USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни – серед лідерів першого дня Командного чемпіонату України

19 Вересня 2016 19:57
Волиняни - серед лідерів першого дня Командного чемпіонату України серед юнаків 2001 року народження і молодші.

Про це повідомляють на сайті Федерації легкої атлетики Волинської області.

Нагадаємо, чемпіонат розпочався сьогодні на Луцькому стадіоні Авангард і триватиме два дні. До обласного центру Волині приїхали 604 легкоатлети, більше ста суддів, а також тренери юних спортсменів. Волинська команда налічує 75 легкоатлетів.

Урочисте відкриття змагань у Луцьку, як завжди, відбулося неординарно: більше двох сотень юнаків і дівчат із усіх команд-учасниць пройшли парадом "Авангардом". Їх вів срібний призер Командного чемпіонату світу зі спортивної ходьби 2016 року у Римі волинянин Іван Банзерук.

Прапороносцями змагань були вихованці футбольної школи луцької "Волині", а розважали публіку два веселих звірятка-легкоатлети.

До атлетів і глядачів звернулися генеральний секретар ФЛАУ Михайло Медвідь, заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Орест Маховський (саме Фонд є головним партнером змагань), заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця.

Традиційно для змагань у Луцьку урочисту частину підсумувала шкільна легкоатлетична естафета. У впертій боротьбі першість тут здобула команда ЗОШ №11. Серед глядачів Авангарду розіграли й цінні призи, зокрема футбольний м’яч із автографами луцької «Волині», а також велосипед від підприємства "Спортелітбуд", який вручив Президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк.

Уважним глядачем на чемпіонаті є старший тренер збірної України з резерву Андрій Каратєєв. Йому в Луцьку довелося уважно приглядатися до юних спортсменів. «Змаганння дають мені вдосталь інформації, аби визначитися із членами юнацької збірної, яка у 2018 році поїде на треті Юнацькі Олімпійські Ігри в Буенос-Айрес», - розповів тренер.

Приємно, що не пасуть задніх на чемпіонаті волиняни. У їхньому активі чимало перемог у фіналах та призових місць. Зокрема, усі перші чотири місця в спортивній ходьбі у дівчат посіли волинянки із Любешівської ДЮСШ – Дарина Касян, Валерія Шоломіцька, Юлія Петрик, Іванна Меліщук. Першим фінішував у найпрестижнішій спринтерській дистанції Ерік Костриця з Луцька. Другою була у своєму фіналі на 400 метрів із бар’єрами Каріна Вегнер. Три треті місця дали у загальний доробок збірної Волині Іванна Кух у бігу з перешкодами на 2 000 м, Роман Наумлюк - у метанні списа, Юрій Шпак - у бігу на 400 метрів.

Підсумок Командного чемпіонату стане відомим завтра, 20 вересня, в обідню пору, коли фінішуватимуть заключні види змагальної програми.

Усі результати чемпіонату дивіться тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus