USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинський юніор виборов бронзу на Чемпіонаті Європи

24 Березня 2016 07:00
Чемпіонат Європи з класичного пауерліфтингу завершився у естонському місті Тарту. У віковій групі юніорів волинянин, представник спортивного клубу «Інтератлетика» Станіслав Здробилко, став третім за сумою триборства.

«До самих змагань тренувався недовго, тому такі хороші результати стали і для мене несподіванкою. Націлено я тренувався лише два місяці. Оскільки часу було мало, ми більше працювали над технікою. Збільшення сили довелося ігнорувати. Довелося змагатися з дуже сильними спортсменами, першими номерами своїх країн. Напруга була висока», – пояснив спортсмен.

У ваговій категорії 83 кілограми Здробилко виборов срібну нагороду у присіданні з результатом 237,5 кілограма та бронзову у жимі лежачи – 170 кілограмів.

У сумі триборства спортсмен отримав бронзу, показавши чудовий результат 652,5 кілограма. «Результатом своїм буде задоволений, бо за два місяця додав до суми 22,5 кілограма, це все завдяки покращенню техніки у вправах. Це мої індивідуальні рекорди.

На змаганнях у мене ще не було таких результатів. Та це не рубіж, старатимуся краще виступити на наступних змаганнях», – зізнався Станіслав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКИЙ ПАУЕРЛІФТЕР-РЕКОРДСМЕН – ПРО ЧАРІВНІ ЛЯПАСИ І МОТИВАЦІЮ

Заслужений тренер з пауерліфтингу Олег Хом’як позитивно оцінює виступ свого вихованця, хоча слідкував за його виступом в Інтернеті. Зауважимо, для Здробилка ЧЄ в Естонії став першим міжнародним стартом.

«Задоволений на всі 100%, бо є чудовий результат і сам виступ Стаса був, якщо не ідеальний, то дуже близький до того. Єдине, що у нас поки що відстає це станова тяга», – розповів тренер.

Довідково:

Пауерліфтинґ або паверліфтинґ (англ. powerlifting: power – сила, і lift – підіймати) – силовий вид спорту у якому підіймають штангу. Паверліфтинґ також називають силовим триборством. Пов'язано це з тим, що в якості змагальних дисциплін в нього входять три вправи: присідання зі штангою на плечах, жим штанги лежачи на горизонтальній лаві, і тяга штанги – які в сумі і визначають кваліфікацію спортсмена.

У паверліфтинґу, на відміну від бодібілдингу, важливі силові показники, а не краса тіла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus