USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Виходитимемо на кожну гру з максимальною самовіддачею», – півзахисник «Волині»

17 Квітня 2019 21:49
Півзахисник «Волині» Артур Западня поділився своїми враження від перемоги над «Оболонь Бровар», а також розповів про завдання команди на заключну частину сезону. Спілкувалася з футболістом клубна прес-служба.

- Артуре, у матчі проти «Оболонь Бровар» вам вдалося взяти реванш за аналогічну поразку у першому колі. Наскільки важливою є ця перемога для вашого колективу?

У Київ їхали лише за трьома заліковими пунктами, ставили собі за мету перемогти за будь-яку ціну. Для нас ця звитяга є надзвичайно важливою у психологічному плані, адже після 22-го туру у команди залишаються шанси на підвищення у класі. Знали, що у складі «Оболонь Бровар» грають кваліфіковані виконавці, яким протидіяти надзвичайно складно. Тим паче, суперник знаходився вище за нас у турнірній таблиці. Вважаю, що у цьому матчі нам пощастило більше ніж киянам, але прихильність фортуни також потрібно заслужити своїм налаштуванням та організованою грою.

- Згідно з даними Wyscout відсоток ваших вдалих дій у цьому матчі наближається до 70%. Можна сказати, що ви вже адаптувалися до вимог тренерського штабу «Волині»?

– Повністю розумію вимоги тренерського штабу. Андрій Богданович прагне, щоб ми більше володіли м’ячем, контролювали гру. Партнери вміло відкриваються, постійно рухаються по полю, вбігають у вільні зони. Саме через це вдається віддавати зручні та своєчасні розрізні передачі.

- У ФК «Львів» ви більшість часу грали на позиції лівого півзахисника, а у «Волині» частіше граєте у захисті...

– Перший матч за свій новий колектив вийшов у півзахисті, грав ближче до нападу, а зараз два матчі поспіль граю у захисті. Для мене немає різниці на якій позиції грати, головне, щоб я своїми діями приносив користь команді. Взагалі, сучасний футбол потребує універсалів, тому необхідно бути варіантивним.

Якщо відверто, мені комфорніше грати у захисті, але остаточне рішення за головним тренером.

- Із ким вам найбільш комфортно грається у «Волині»?

– На своєму фланзі у нас чудова взаємодія з Ростиславом Волошиновичем, з цим партнером почуваю себе комфортно на полі. Розуміємо один одного з півпогляду, адже досить тривалий час граємо разом.

- Які у вас враження від турнірної інтриги? Як би ви оцінили шанси «Волині» на підвищення у класі?

– Не хочеться забігати наперед, наприкінці чемпіонату подивимося у турнірну таблицю. Дякувати Богу, нам вдалося перемогти у цьому матчі і тим самим залишитися серед команд, які бороться за підвищення у класі. Виходитимемо на кожну гру з максимальною самовіддачею та бажанням перемогти, адже іншого шляху у нас немає.

- Наприкінці 2018 року з «Волині» було знято шість турнірних очок. Наскільки таке рішення тисне на гравців?

– Не можемо вплинути на цю ситуацію, тому маємо те що маємо. Необхідно рухатися далі, продовжувати грати у свій футбол і налаштовуватися на перемогу у кожному матчі. Звісно, якби не зняли цих шість залікових пунктів, то комфортніше себе б почували. Хоча, однозначно не можу відповісти на це питання, можливо було б навіть гірше.

- Минулий сезон для «Волині» був провальний і в кадрових питаннях, і за результатами у турнірній таблиці. Яка зараз ситуація? Чіткі завдання керівництва співпадають з амбіціями команди?

– У минулому сезоні мене не було в команді, тому не можу сказати, чому «Волинь» так слабко виступила. У Луцьку створені всі умови для того, щоб досягати найвищих результатів, професіонально зростати. У фінансовому плані все стабільно, тут є хороша інфраструктура. У нас у тренерському штабі працюють надзвичайно кваліфіковані спеціалісти, керівники клубу виконують свої обіцянки. Також необхідно відзначити масажистів, лікарів і взагалі всіх працівників клубу. Важливо, що футболісти думають лише про футбол і не відволікаються на інші питання.

- Сьогоднішній матч відвідав Віталій Кварцяний. Наскільки Віталій Володимирович впливає на процеси у команді?

– Жодного разу не бачив Кварцяного на тренуваннях, він не втручається у тренувальний процес. Можливо, Віталій Володимирович зараз працює більше як функціонер, але точно не можу відповісти на це питання, адже не володію інформацією.

- Які чинники змусили вас та Волошиновича приєднатися до команди Першої ліги, адже перед цим ви виступали у Прем’єр-Лізі?

– ФК «Львів» вирішив не продовжувати з нами контракти, тому вимушені були шукати собі нову команду. Зі мною зв’язалося керівництво «Волині» і я відразу погодився на їхню пропозицію, адже хотів отримувати ігрову практику. У «Волині» 15 років тому починав грати у дитячо-юнацькій футбольній лізі, тому це місто було для мене знайомим. Зараз повністю задоволений тим, що маю можливість виступати за луцьку команду. Вважаю, що і Ростислав не розчарований у своєму переїзді до Луцька.

- Як би ви оцінили рівень Першої ліги у цьому сезоні?

– Важливо, що усі команди борються за результат, у Першій лізі багато амбітних колективів.

Зараз у весняній частині сезону присутня неймовірна інтрига у боротьбі за підвищення у класі, вболівальники мають змогу спостерігати за цікавими та напруженими протистояннями.

У Першій лізі немає слабких суперників, необхідно налаштовуватися на кожну гру. Дійсно, можна говорити про нашу розгромну перемогу над ПФК «Суми» з рахунком 7:0, але на те були свої причини, адже суперник у 2019 році повністю оновив свій склад.

Навесні нам було дуже складно і водночас цікаво грати проти «Дніпра-1», «Авангарда», «Оболоні Бровар». Вважаю, що у такій конкуренції гравці мають змогу швидше зростати у професіональному плані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus