USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Збірна України зіграла внічию з Італією у товариському матчі

10 Жовтня 2018 23:42
Забивши по одному голу в другому таймі, збірна України та збірна Італії зіграли в результативну нічию у товариському матчі – 1:1.

Матч відбувся 10 жовтня на «Стадіо Луїджі Ферраріс» в Італії.

Перед грою

Зважаючи, що у групі Лізі Націй всього лише три команди, збірна України змушена пропускати цей тур, адже між собою зіграють Чехія та Словаччина. Тож федерація змушена була шукати суперника для товариського матчу, і ним виявився неабихто, а збірна Італії.

Хоча останніми роками італійці не вражають грою та результатами, зокрема, вони не змогли пробитися на цьогорічний чемпіонат світу, поступившись збірній Швеції, однак Італію і досі вважають однією з топових збірних світу. Незважаючи на те, що це товариський матч, в українців був шанс перевірити ігрові зв’язки між гравцями, дати шанс збірникам, які мають менше ігрового часу, та випробувати свої сили на фоні доволі сильного суперника перед офіційним матчем з Чехією.

Зараз в італійців немає футболістів калібру Буффона та Пірло, однак у складі апенінців є досвідчені центрбеки «Ювентуса» Джорджо К’єлліні та Леонардо Бонуччі, воротар, якого називають другим Буффоном, дев’ятнадцятирічний Джанлуїджі Доннарума та грізний нападник Чіро Іммобіле. Хоча інші футболісти теж не пасуть задніх, адже чимало з них виступають у топових італійських та іноземних клубах. Переважна більшість українських збірників грають у вітчизняному чемпіонаті, а серед тих, хто грає за кордоном, можна виділити Євгена Коноплянку, Андрія Ярмоленка та Руслана Малиновського, який набрав неймовірну форму в чемпіонаті Бельгії.

Ця зустріч між двома збірними стане далеко не першою, адже до цього Італія та Україна зустрічалися сім разів, і в шести матчах італійці перемагали. Лише одного разу Україна зуміла зіграти внічию. Напевно, найобразливіша поразка сталася в 1/4 фіналу на Чемпіонаті світу 2006 року, коли, маючи велику кількість моментів, наша збірна не забила жодного м’яча, натомість пропустивши три.

Перед матчем головний тренер Італії Роберто Манчіні відзначив, що тренерський штаб збірної України постійно омолоджує склад. Окрім того, в тренерському штабі України є італійські фахівці.

Андрій Шевченко розповідав, що у сьогоднішньому матчі не зіграє Ярмоленко, однак його команда постарається показати красивий футбол.

Перший тайм

Італійці на правах господарів активніше розпочали гру та навіть зробили кілька пострілів до штрафної українців. До того ж, на 5 хвилині Бернардескі завдав першого удару в матчі, пробивши з-за меж штрафної по воротах Пятова. Українці дещо невпевнено діяли на стартових хвилинах, зокрема, український бразилець Марлос, який віддав невдалу передачу та допустив обрізку Бонуччі своєї команди. Вже за мить після навісу з льоту пробивав П’ятов - за стартові 10 хвилин вчергове змушений був демонструвати дива реакції. Ніяк не могли оговтатися наші збірники від стартового тиску італійців, лише після 15 хвилини українці організували атаку, однак дальній удар Сидорчука заблокували захисники.

На 22 хвилині Інсіньє пробивав у кут воріт українців, але м’яч пролетів за декілька сантиметрів від стійки – відверто щастило нашим футболістам. Вже за мить П’ятов мусив діставати м’яч з-під перекладини після удару Барелли.

Лише після 25 хвилини українські футболісти оговталися і навіть завдали кілька ударів – спочатку з гострого кута пробивав Коноплянка, а небезпечний удар Марлоса заблокували захисники.

На 37 черговий момент мав К’єза, після удару якого П’ятов вкотре змушений був тягнути м’яч з кута власних воріт.

Хоча італійці мали ігрову та територіальну перевагу протягом першої половини зустрічі, на перерву команди пішли з нулями на табло.

Другий тайм

По перерві тренерський штаб збірної України одразу ж провів заміну – замість Марлоса, який фактично нічим не відзначився у першому таймі, вийшов Циганков.

Тиск італійців на початку другого тайму втілився у гол: Бернардескі змістився з флангу та завдав дальнього удару – здавалося, що П’ятов потягнув цей удар, однак від його рук м’яч закотився у ворота – 1:0.

На 62 хвилині в українців пробивав Яремчук – Доннарума перевів м’яч на кутовий, після якого Малиновський завдав неймовірного удару з льоту, забивши свій перший м’яч за збірну – 1:1. На 71 хвилині Малиновський міг виводити нашу збірну вперед та оформлювати дубль, однак після його пострілу зі штрафного «кулястий» влучив у поперечину, а потому під час наступної хвилі атаки українці ще двічі небезпечно пробивали по воротах.

Циганков міг виводити збірну України вперед: Петряк прострілив у вільну зону на Віктора, однак м’яч після його удару пролетів поруч зі стійкою воріт Доннаруми. Італійці намагалися вирвати перемогу, втім Україна вдало відіграла в захисті та не дозволила забити другий гол у свої ворота.

Ось так збірна України зіграла в результативну нічию зі збірною Італії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus