USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зимова прогулянка Старим містом. Фоторепортаж

25 Лютого 2018 07:00
Луцьк – місто з тисячолітньою історією, «фішкою» якого є стара його частина, заради якої до Лучеська приїжджають більшість туристів.

У холодний зимовий день Інформаційне агентство Волинські Новини вирішило вийти на прогулянку затишними вуличками та показати топові місця.

Розпочалося все з Братського мосту, на якому розташований символ міста кликун, котрий ніби закликає зануритися в древню атмосферу.
Вже на початку вулички Братковського відкривається вид на Кафедральний костел святих апостолів Петра і Павла, до того ж, на самій вуличці око милують акуратні будинки, легка «обшарпаність» яких лише додає атмосферності місцю.
Поступово занурюючись у глиб вулиці, праворуч крізь будинки можна помітити шпиль Лютеранської кірхи, що на вулиці Караїмській.
Вийшовши на перехрестя вулиць Братковського та Драгоманова, ми можемо спостерігати величний костел та дзвіницю напроти нього.
Тут у туриста може виникнути питання, йти в сторону Замкової площі чи повернути праворуч та направитися до кірхи. Радимо все-таки піти на Замкову площу, де відкривається вид на перлину Старого міста та Луцька загалом Замок Любарта, величні стіни якого підпирає ресторанчик.
Помилувавшись замком, направляємося на прогулянку по вуличці Кафедральній, що веде до Лютеранської кірхи з гострими шпилями, які, здається, можуть проткнути небо.
Здавалося б, це останнє місце і прогулянка Старим містом завершилася, втім зліва від кірхи є вуличка Лютеранська, яка веде до будинку з химерами скульптора Миколи Голованя, що розташований на березі Стиру.
Там і завершилася прогулянка, тож у по-справжньому зимовий день варто відвідати одну з луцьких кав’ярень.

Олександр Зелінський
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанка Показати IP 25 Лютого 2018 08:45
Дуже гарно! Чим не європейське місто....
Петро до лучанка Показати IP 25 Лютого 2018 14:17
В країні яку окупував "рашєн"?
дядя Показати IP 25 Лютого 2018 13:09
все гарно а от і ложка дьогтю.в старому міісті пластікові вікна заборонені фото 21.і коли приберуть цей жахливий кривий паркан брудно зеленого кольору що біля замку з ліва від центральної брами. Голева заставте прибрати біля своїх споруд .останні 10 років там стройка. ср-ч .бруд.раз взяли хабарі і дозволили будуватись в історичній частині міста то ходіть і прибирайте за ним.доречі НАБУ могло б поцікавитись хто давав дозвіл на застройку підписи негорять
Лучанин Показати IP 25 Лютого 2018 17:00
Так. Гарно. Але гарно лише зверху. Висоті 2-2.5 метрів Під огами болото, кплюжі. ями. Про якого туриста ви говорите? Біля замку можна прогулятись лише на площі, в сторону тюрми пройти страшно через руїни та хащі. Біля костелу розгорнуто катлаван за який йде не зрозуміла боротьба, його пора або засипати або накрити. Провулок між драгоманова та Д.Галицького сирахоття з руїн. Журналісти не тіште себе повітряними млинами. Щоб езти уристів треба вкладати величезні кошти. А бюджетом вони не передбаченні. Потрібно домовлятись з місцевими бізнесменами та підприємцями. Але зрозуміло що великі бізнесмени захочуть в замін щось теріальне, або землю. Скажімо під ринком, щоб ам щось збудувати. І знову буде до д*пи вся реконструкція, скільки висотки все закриють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus