USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Голови сільрад бояться перевиборів, - депутати про об'єднання з Луцьком

17 Квітня 2018 22:58
Депутати Луцької міської ради переконані, що в процесі децентралізації дуже вигідно навколишнім селам об’єднатися з обласним центром, а те, що процес не відбувається – винуватять екс-голову облдержадміністрації Володимира Гунчика.

Про це йшлося під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс».

Депутат Луцькради Микола Федік вважає, що через те, що села не об’єднуютсься з обласним центром, втрачає вся Волинь.

«Ми втрачаємо колосальні кошти та субвенції, які дає держава. Зауважу, що нині жодний обласний центр ще не об’єднався із селами. А все тому, що сільські голови бояться перевиборів. Зараз важливо спілкуватися з тими селами, які ще не об’єдналися. І тут є проблема щодо позиції та активності ОДА», - висловився депутат.

Його підтримав колега Тарас Шляхтич, зауваживши, що Луцьк – один із найменших обласних центрів в Україні, навіть, якщо порівнювати з сусідом - містом Рівне.

Зі слів депутата Павла Данильчука, значна провина в не об’єднанні навколишніх сіл з Луцьком лежить на екс-губернаторі Гунчику.

«У цій ситуації голова ОДА мав ще у 2015 році зібрати усіх сільських голів і пояснити їм, що коли програє Луцьк, то програють і вони. Тому представнику Адміністрації Президента варто було лобіювати розвиток обласного центру та активно працювати в цьому напрямку», - наголосив депутат.

Попри те, що об’єднання навколишніх сіл із Луцьком ще не відбулося, каже депутат Андрій Козюра, мешканці довколишніх громад активно користуються благами міста.

«Будь-які села біля Луцька зацікавлені в місті. Для прикладу, селяни користуються міським транспортом, працюють в місті, дітей на навчання віддають в Луцьк. Всі хочуть користуватися міськими благами, а от тамтешня влада не зацікавлена в об’єднанні, боїться втратити посади», - каже Козюра.

Та додає, що існує міф, мовляв, у селян заберуть землю, який повністю не відповідає дійсності.

Попри ці всі обставини, наголошує радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, влада міста працює щодо об’єднання.

«Ми багато працювали з Прилуцькою сільською радою, активно долучалися до цього процесу й укропівці. Моє враження від спілкування з тамтешніми депутатами та мешканцями таке, що всі «За», окрім сільського голови, який три рази ветував рішення про приєднання, бо боїться втратити посаду. Сільський голова діє проти громади», - каже Ігор Поліщук.

Та додав, що з міської казни на розвиток Прилуцької громади витратили близько 3 мільйонів гривень на ремонт дороги, на медицину, обслуговування ЦНАПу, окрім того, місто дозволяє користуватися сміттєзвалищем у Брищі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Валентин Показати IP 17 Квітня 2018 23:35
Підтримую думку депутатів про об`єднання! Молоді та розумні так тримати та розвивати своє рідне місто !
# Показати IP 18 Квітня 2018 07:20
Нам і в селі без вас непогано живеться Тільки ще козюри не рішали що мені на городі робити.
Сергій Показати IP 18 Квітня 2018 07:33
динильчук ч....
Відповідь ринок земл Показати IP 18 Квітня 2018 09:16
Референдум, а не заява сільського голови, законне рішення. Від зміни назви, суть речей не зміниться, але після обєднання настане скорочення, оптимізація і закриття та звільнення людей. Єдина законна влада це райдержадміністрація і сільський голова. Конституція України не передбачає повноважень за заявою голови обєднання сіл в громаду (злочин), лише РЕФЕРЕНДУМ. Люди без освіти!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus