USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Автобуси між містами возитимуть пасажирів за списками

12 Серпня 2010 13:50
В Україні набрали чинності нові правила оформлення паспортів автобусних маршрутів між містами України.

Про це повідомили в прес-службі Мінтрансзв'язку, - пише 12 серпня «Дело» .

Так згідно з вимогами нових правил, затверджених Мінтрансом, паспорт маршруту перевезень (крім туристичних перевезень та міських перевезень) має містити список пасажирів, що знаходяться в автобусі. Крім того, паспорт регулярного спеціального автобусного маршруту необхідно буде погоджувати з ДАІ, а також в органах місцевої влади.

Експерти Державтотрансадміністрації переконані, що нововведення дозволить підвищити ефективність системи держрегулювання сфери пасажирських перевезень, дасть можливість раціонально використовувати ресурси автомобільного транспорту, поліпшити екологічний стан, зробити перевезення більш безпечними.

Також фахівці покладають на новий порядок роль одного з інструментів боротьби з нелегальними перевізниками.

Паспорт автобусного маршруту складається зі схеми і характеристики автобусного маршруту. Характеристика маршруту подається після схеми маршруту й містить кількісні відомості про маршрут.

Виписка з паспорта автобусного маршруту, що містить схему маршруту, розклад руху, графік режиму роботи водіїв, таблицю вартості проїзду видається водієві.

Перевезення пасажирів без затвердженого паспорта не допускається.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
SysR Показати IP 12 Серпня 2010 13:58
Мдя тепер чекайте підвищення цін на автобуси, бо водії на таку зарплату як їм платять навряд чи будуть прцювати. Логіка наших чиновників просто вражає -- з одної сторони ми обізаєм заробіток робтників, в яких зарплата мізерна, з іншої даємо заробити тим хто і так "заробляє"
Роман до SysR Показати IP 12 Серпня 2010 14:49
На рахунок подорожчання проїзду скажу Вам, що він піднявся ранішу згідно Розпорядження голови облдержадміністрації від 18.05.10р. № 126. А ці нововведення ніяк не скажуться на вартості проїзду, це стосується підприємців-перевізників, яким необхідно переробляти документацію.
Роман Показати IP 12 Серпня 2010 14:43
по-перше: наказ вступив в дію ще 28.06.10р. по-друге: згідно п.2.1 даного наказу "Паспорт маршруту включає: ...список пасажирів (для регулярних спеціальних перевезень), перевезення яких передбачено договором про регулярні спеціальні перевезення...". по-третє: згідно визначення - "регулярні спеціальні пасажирські перевезення - перевезення певних категорій пасажирів (працівників підприємств, школярів, студентів, туристів, екскурсантів та інших) на автобусному маршруті за умовами, визначеними паспортом маршруту...", тобто це перевезення на замовлення. Перевезення пасажирів в звичайному режимі руху (рейсові автобуси) будуть здійснюватись як і раніше. І нарешті побажання для Волинських новин - перед тим як посилатись на якусь газету "Дело", ознайомтесь з першоджерелами, в даному випадку з Наказом Мінтрасзв'язку від 07.05.2010р. № 278.
SysR до Роман Показати IP 12 Серпня 2010 15:23
Тоді це зовсім міняє справу.
ВОНА Показати IP 12 Серпня 2010 14:47
Список пасажирів вимагається лише при здійсненні регулярних спеціальних перевезень та які застраховані в установленому законодавством порядку. Це не стосується перевезень у межах населеного пункту та маршрутів, що виходять за межі території населеного пункту, протяжність яких не більше ніж 50 км (читайте наказ Мінтрансзв"язку № 278 від 07.05.2010 року)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus