USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Азаров хоче перевіряти знання українців кожні 5 років

27 Серпня 2010 12:39
Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що необхідно регулярно проводити перевірки якості знань українців після закінчення навчання у вищих учбових закладах.

«Необхідно провести оцінку якості одержаних випускниками знань. Такі перевірки необхідно проводити як на останніх курсах (навчання), так і через 3, 5 і більше років після закінчення вузів», - сказав Азаров, виступаючи на засіданні уряду, - повідомила 27 серпня ТСН.

При цьому він підкреслив, що необхідно впровадити ефективнішу систему вимог до якості вищої освіти в Україні.

В першу чергу, за словами прем'єра, необхідно провести атестацію вузів на відповідність сучасним вимогам до вищої освіти.

Азаров назвав неадекватно великою кількість вузів в Україні. За його словами, в Україні налічується 861 вуз, що в 2-3 рази більше, ніж в 1990 році.

«В результаті такого абсолютно неадекватного зростання ми одержали страшну хворобу - розмноження дилетантства. Раптово в країні... з'явилися цілі армії економістів, менеджерів, юристів, психологів», - заявив Азаров.

Він підкреслив, що необхідно в першу чергу зайнятися модернізацією системи освіти, щоб поліпшити її якість.

Прем'єр відзначив, що президент Віктор Янукович поставив Кабінету міністрів завдання, щоб протягом 10 років хоч би 3 українських вузи увійшли до числа 500 кращих в світі.

Нагадаємо, за наслідками вступної кампанії до 45 вузів абітурієнти не подали жодної заяви на вступ.

А Міністерство підготувало нову редакцію закону «Про вищу освіту», яка передбачає нові вимоги до вузів. 83 вишам, які не відповідають цим вимогам, загрожує закриття .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
SysR Показати IP 27 Серпня 2010 13:04
А він чебе також беде перевіряти? З.І. Йому б самому не завадило б попрацювати над своєю мовою.
Ги Показати IP 27 Серпня 2010 16:52
Дійсно, росте дилетантизм. Ну не може геолог бути Прем’єр-міністром - бо дилетант! Дуже треба перевірити економічні знання у Азарова!
Олег Савчук Показати IP 27 Серпня 2010 17:02
Азаров скоро до Льоні космоса за ідеями піде, щоб знайти хоч трохи грошей в бюджет. А як він галасував, коли в опозиції був. Став прем'єром і попустився. Почав всілякі несинічниці як нововведення пропонувати. Треба влаштувати щорічні ПУБЛІЧНІ екзамени кожного урядовця хоча б з знання української мови. А то ніби в Україні живем, а править нами совок, без честі і совісті.
FANTOMAS Показати IP 28 Серпня 2010 16:33
Если Азаров ПРИНЦИПИАЛЬНО коверкает украинский язык - после 20 лет пребывания во властных структурах Украины , будучи не в состоянии прочитать ДАЖЕ НАПИСАННЫЙ текст , то о каком гражданстве его может идти речь. Если же он не может прочитать текст в силу своего тупизма , то о каком тогда образовании он говорит ? Даже странно. Не верю в его ум - хоть убейте.Разве что сравнивать с другими недоумками...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus