USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бандера більше не Герой України, - Донецький суд

3 Квітня 2010 09:08
Донецький окружний адмінсуд учора, 2 квітня, визнав протиправним указ екс-президента України Віктора Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

Про це повідомляє ZAXID.NET .

Позивач у справі - адвокат Володимир Оленцевич під час судового засідання заявив, що, згідно із законодавством України, звання Героя України може отримати виключно громадянин України.

На його думку, Бандера не є громадянином України, оскільки він помер у 1959 році, тобто до 1991 року. Таким чином, на думку Оленцевича, Ющенко перевищив свої службові повноваження.

"Степан Бандера не є суб'єктом присвоєння такої нагороди, оскільки не є громадянином України", - заявив адвокат.

Колегія суддів погодилася з думкою позивача і підтвердила, що "особи, які померли до 1991 року, не можуть бути громадянами України, і вирішила позов до президента про присвоєння звання Героя України Бандері задовольнити, указ визнати незаконним і скасувати його".

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному суді Донецької області протягом 10 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 3 Квітня 2010 13:21
Здається, за часів радянського союзу Героя отримували представники інших країн: Куба, Болгарія, якась африканська країна
ss6669 Показати IP 3 Квітня 2010 16:23
Більшість донеччан по духу і менталітету також не можна відносити до громадян України.
ФФ Показати IP 3 Квітня 2010 17:13
1. Підсудність - Тільки Київ, 2. Які права, свободи , інтереси позивача порушені? КОДЕКС АДМІНІСТРАТИВНОГО СУДОЧИНСТВА УКРАЇНИ Стаття 6. Право на судовий захист 1. Кожному гарантується право на захист його прав, свобод та інтересів незалежним і неупередженим судом. 2. Ніхто не може бути позбавлений права на розгляд його справи в адміністративному суді, до підсудності якого вона віднесена цим Кодексом. 3. Кожен має право на участь у розгляді своєї справи в адміністративному суді будь-якої інстанції в порядку, передбаченому цим Кодексом. { Частина третя статті 6 в редакції Закону N 3550-IV ( 3550-15 ) від 16.03.2006 } 4. Іноземці, особи без громадянства та іноземні юридичні особи користуються в Україні таким самим правом на судовий захист, що і громадяни та юридичні особи України. Стаття 19. Територіальна підсудність адміністративних справ 3. Адміністративні справи з приводу оскарження нормативно-правових актів Президента України, Кабінету Міністрів України, міністерства чи іншого центрального органу виконавчої влади, Національного банку України чи іншого суб'єкта владних повноважень, повноваження якого поширюються на всю територію України; адміністративні справи, відповідачем у яких є закордонне дипломатичне чи консульське представництво України, їхня посадова чи службова особа; а також адміністративні справи про анулювання реєстраційного свідоцтва політичної партії, про заборону (примусовий розпуск, ліквідацію) політичної партії вирішуються окружним адміністративним судом, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ.
Oleg Показати IP 3 Квітня 2010 20:28
А Кіркоров,Басков і інші "герої" хіба достойні народні артизди України? Це не менш важлива державна нагорода...
Михайло Наход Показати IP 3 Квітня 2010 23:08
Не розумію навіщо це було потрібно Януковичу, налаштовувати півкраїни проти себе це просто дурість і недалекоглядність. Хоч з іншої сторони, хто для Януковича Бандера у порівнянні з дешевшим на 10 центів російським газом.
The Observer Показати IP 4 Квітня 2010 00:07
Dziękujemy
Лучанин Показати IP 4 Квітня 2010 23:07
С.Бандера- Герой України! І не тому.що Український Президент йому це звання присвоїв. а проросійський-може відмінити. С. Бандера боровся за Український народ і Державу і тому він вічно буде Народним Героєм України!
Олег Показати IP 5 Квітня 2010 13:05
Б.Хмельницький теж помер до 1991, а Я.Мудрий, Т.Г.ШЕВЧЕНКО??? Зняти героя однозначно! А присудити Сталіну до відкриття пам'ятника і зразу пам'ятник Путіну, з голою ср*кою, щоб всі цілували... Козл*...!!!
*** Показати IP 7 Квітня 2010 21:48
Найгірша у світі судова система (за словами зам. голови Європарламенту Марека Сівеца) позбавила Героя "звання героя". Це нагадує ситуцію, коли моська бреше на слона
goodok Показати IP 9 Квітня 2010 11:14
щось я не розумію, гляньте на цю статтю і на статтю про Шухевича! У випадку Бандери позов задоволено, а в справі про Шухевича точно такий же позов відхилено... Чи я помилився?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus