USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Більше половини українців ходять у церкву тільки на великі свята

11 Лютого 2011 17:49
Кількість українців, які називають себе віруючими, за останні 10 років збільшилося на 13%.
Про це розповів директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко, - інформують Подробности.
Згідно з опитуванням, проведеним соціологічною службою Центру Разумкова, кількість віруючих в Україні зросла з 58% до 71%. При цьому зменшилася частка тих, хто не визначився, - з 23% до 12%. Стало менше й невіруючих – з 12% до 8%.
До православних себе відносять 68% українців, до греко-католиків – близько 8%.
«При цьому 7% опитаних вважають себе «просто християнами», а 13% не віднесли себе до жодної конфесії чи релігії, однак заявили, що є віруючими», - заявив Биченко.
При цьому українці надають не надто великого значення релігійності. 56% опитаних визнають моральний авторитет церкви, однак релігійність у списку життєвих цінностей ставлять на передостаннє місце.
Регулярно відвідують церкву, тобто не менше одного разу в тиждень, 15,7% опитаних. Раз у місяць церкву відвідують 20,8%, тільки на великі релігійні свята – 50,4% респондентів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучанка Показати IP 12 Лютого 2011 09:30
Люди не ходять до церкви, тому що священники ведуть себе в миру аморально : п'ють по барах, не поважають Закон, крадуть. Знаю одного, живе поверхом вище, то він пішов жити до коханки, старшої за нього, залишивши жінку з 2 маленькими дітьми. Пошлявся і повернувся десь через півроку назад. В піст влаштовує п'янки-гулянки до півночі, доводиться міліцію викликати. Це священних УПЦ КП.Домовився з Шабою і всупереч вимогам пожежних правил під котельньою встанвови гараж, зараз через суд скасовую рішення міськради та намагаюсь священника примусити поважати Закони України і мої конституційні права. Чого іти в таку церкву?
Роман Показати IP 12 Лютого 2011 10:28
то так роблять тільки КП священники, чи МП теж?:))) Ви ще в Почаєві не були, ось там "бєспрєдєл"!!
Оо Показати IP 12 Лютого 2011 16:07
Причому тут священики? Вони були, є і будуть РІЗНІ. Серед них є і багато хороших пастирів і всяких... Йдемо у храм до Бога!
Прихожан Показати IP 12 Лютого 2011 16:43
В церкву ходять молитись не попам, а Богу. Лучанка говорить грішні речі. Не звертайте на це уваги. Попи такі ж люди,як усі. Ніщо людське їх не чуже. Вони хочуть і гараж зручно поставити, і бабу чужу трахнути. Є прислівя: "Вчера был блядин сын, а ныньче - поп". НЕ ЗВЕРТАЙТЕ УВАГУ І МОЛІТЬСЯ СОБІ В КУТОЧКУ НИШКОМ. то будете спасенні.
4ur Показати IP 13 Лютого 2011 08:23
Для спілкування з Богом не обов"язково ходити в церкву. Так само вірне і протилежне, якщо людина ходить в церкву, то не обов"язково для спілкування з Богом. Так як моляться всі в основному Мамону. мамон — (мамона) (гр. mammonas богатство) 1) в христианских церковных текстах злой дух, идол, олицетворяющий сребролюбие и стяжательство; 2) перен. утроба, брюхо как символ алчности, обжорства, стяжательства.
109 Показати IP 13 Лютого 2011 09:41
У них нема відповідальності на землі за зловживання службовим становищем.От і зловживають.
юлія Показати IP 13 Лютого 2011 17:49
стараюся кожної неділі ходити до храму що на вул Володимирській.Дуже подобається.Приємно,що ходять цілі сім"ї.Три покоління.Ніхто ніколи не питав вякій цевкві хрестили ідо якого патрірхату належить.А що стосується попів,то те,на що можна закрити очі ,якщо це звичайна людина,то сященник не повинен сидіти по барах іволочитися за чужими жінками.
Exaboto Показати IP 13 Лютого 2011 19:32
маразм крепчаэ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus