USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

БЮТ уже готовий міняти параліч на вибори

8 Грудня 2008 19:26
Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко вважає, що в парламенті є більше шансів у вівторок обрати спікера, ніж створити коаліцію. Про це він заявив на брифінгу в парламенті, – повідомляють «Волинські Новини».
«Зараз багато залежить від НУНС, дуже багато. Вони прийняли на з'їзді рішення знаєте яке (про обрання Віктора Ющенка головою партії). Потім вони висунули Плюща, але постанови я не бачив», - зазначив Кириленко.
За словами Кириленка, наскільки йому відомо, у фракції НУНС немає 72 голосів за жодну кандидатуру спікера.
«Тому багато залежить від цієї фракції. Чи там набереться відповідна кількість голосів, щоб з будь-яким з фігурантів у залі – чи Партією регіонів, чи з нашою фракцією - утворити більшість, яка створить коаліцію. Звичайно, у нас голосів простої більшості не вистачить на створення коаліції з НУНС. І навіть Блоку Литвина недостатньо, якщо буде проста більшість у НУНС (36 голосів)», - цитує Кириленка «Українська правда».
«Якби було 60 голосів, то цього могло б бути достатньо. Але це гіпотетично і дуже глибоко теоретично. З Партією регіонів (у НУНС )– більш гарантовано. У них більше голосів. Могло б так статися. Але багато залежить від позиції голови партії «Наша Україна» Віктора Ющенка», - зауважив бютівець.
«Якщо не складеться ситуація, якщо далі триває параліч (парламенту), то конституційні вимоги є конституційні вимоги – недіючий парламент це більше зло, ніж вибори. Хоча наша позиція незмінна – ми проти виборів, ми категорично за діючий парламент», - наголосив Кириленко.
За його словами, БЮТ закликає колег обрати у вівторок голову парламенту.
«На жаль, на сьогодні в форматі усіх сил, які є в парламенті, жодного документа узгодженого по жодному напрямку немає. Завтра є один шанс - без коаліції і нашої участі обрати спікера», - заявив Кириленко.
«Ми ставимо жорстко умову – коаліція. Інші фракції так рельєфно і вимогливо не ставлять вимогу. Завтра можливість обрати голову парламенту більш реальна, ніж створити коаліцію», - додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 8 Грудня 2008 19:58
Выборы и президента и ВР - это единственный путь реанимировать Украину. Президент, который же никому не нужен, народу тоже не нужен.
Анонім Показати IP 8 Грудня 2008 19:59
Ну и где ?
Наблюдатель Показати IP 8 Грудня 2008 22:16
Тут уже нужен психиатр - чётко прослеживаются симптомы: 1. Тот, кто у власти, цепляется за неё до последнего (клинические примеры - Янукович, Мороз, Тимошенко); 2. Оторвать свою задницу от кресла они хотят только вместе с Президентом (призывы к совместным выборам парламанта и президента - не впервой!); 3. На "правила игры" и Конституцию начихать (её просто никто не читает и не знает. Резюме: в нормальной стране давно бы прошли и забылись внеочередные выборы и функционировал бы новый состав парламента и правительства; для этого надо побыстрее избавляться от "психически неадакватных политиков"!
Анонім Показати IP 9 Грудня 2008 11:58
Дострокові вибори нічого не змінять суттєво. Це шлях в нікуди, тобто до президентського правління, про яке спить і мріє Балога, бо Ющенко вже лише спить і марудить. Юля ж адекватний політик, яка знає, що таке відповідальність і через вибрики певних маргіналів відмовлятися від посади, а значить і відповідальності не буде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus