USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Боєць «Беркута»: «Після подій на Майдані звільнюсь і піду в монастир!». ІНТЕРВ'Ю

6 Грудня 2013 11:53
Очима тих , хто влаштував криваву розправу над Євромайданом у Києві в ніч з 29 на 30 листопада, спробували поглянути журналісти. На сторінці волинської міліції у Facebook поширили посилання на статтю Євгенії Супричевої в «Комсомольській правді».

ХОТІВ НАПИСАТИ НА ПАРКАНІ : «БЕРКУТ» - ПІДСТАВИЛИ»

Не було такого , щоб українці боялися свого «Беркута» ... До останніх подій на Майдані. Мова про суботній розгон мітингуючих. Студенти мирно спали, раптом налетіли люди в шоломах - і відразу по нирках, - йдеться у статті.

«Вони масово били жінок, навіть вагітних», - прочитаємо ми пізніше в соціальних мережах. «Вони ловили в тупиках і били , поки не втратиш свідомість» .

Навіть ті , хто дуже хотів , не міг знайти виправдання «Беркуту» . Тому що це за гранню. Відповіддю став 200 -тисячний мітинг в центрі Києва. І штурм Адміністрації президента. По закінченні акції на лікарняних ліжках опинилося 160 чоловік. Постраждали, правда , і бійці «Беркута». У госпіталь МВС відвезли більше 60 чоловік : проломлені черепа , переломи ніг - це все про них .

«Ми «дістанемо» їх, коли випишуться» - приносять свої співчуття бійцям нинішні «жителі» Майдану.

«Ми ж вирішили дати бійцям «Беркута» шанс покаятися або хоча б пояснити : звідки така жорстокість? Або за чиїм наказом ? Тому йдемо в госпіталь», - пише журналістка.

Там звичайна картина : люди в білих халатах , в лікарняних халатах і на милицях. Говорити не хочуть - лише фиркають у відповідь . Мовляв , яка правда ? У кожного своя правда. Це все очікувано. Всі... Крім хлопця, який проходив мимо. Невисокий , але видно , що сильний. На ньому спортивний костюм з написом «Беркут». В одній руці чотки , в іншій - глянцева книга «Життя святих».

«А ви преса? - Тут же пригальмував хлопець. Світло- зелені очі , погляд прямий , в'їдливий: - Відмінно! Я ось думав купити балончик. Написати на всіх парканах «Беркут» - підставили» , але преса - це навіть краще. Ходімо» .

Хлопець представляється: сержант Київського спецпідрозділу « Беркут» МВС України Дмитро Перінський. Вік - 27 років. Стаж роботи в органах - 2 роки. Вища освіта . Не одружений .

«І ще напишіть , що я був на Майдані в суботу», - каже.

«Це коли побили студентів ? Так за що ?», - запитує журналістка.

«Це було так. Надійшла інформація , що до людей, які сплять на Майдані , йде група «спортивних хлопців». Йдуть з кийками і ланцюгами. Розганяти Майдан. У нас був наказ: затримати провокаторів , захистити студентів», - розповідає хлопець.

ХИТРІ ПОЛІТИЧНІ ІГРИ ?

Зі слів Дмитра , провокатори і «Беркут» прийшли на Майдан майже одночасно , але з різних сторін. Посередині сонно кліпали очима студенти.
«Ці з ланцюгами швидко зорієнтувалися . І пішли в атаку , - продовжує Дмитро . - Тикали в нас палаючими дровами з багаття . Крок у його бік - він тут же падає на асфальт , зриває чорну маску , зображуючи бідного студента» .

« Але реальні студенти розповідали , що ви відловлювали їх по закутках . Били жінок», - нагадує журналіст.

«Жінок не били. Писали навіть, що вагітна , яку ми побили , померла в лікарні. А хто-небудь був на похоронах ? Інформація про вагітну - качка. Є вже офіційне спростування. Це хитрі політичні ігри. Комусь це було вигідно. У суботу Майдан був уже готовий « саморозпуститися» - і потрібна була провокація. Їм потрібно було нас витягнути , а там уже простіше - підняти галас, накрутити паніку. При цьому «Беркут» залишається крайнім.

«Так, тепер вас багато людей зневажають», - погоджується співрозмовниця.

«Зневажають , не те слово. Нас тепер ненавидять , - поправляє мене Дмитро. - Мені здається, що навіть лікарі ставляться до нас неприязно. У мене батьки живуть у селі. Так матері кричать услід: «Виростила звірюку!» Вона мені дзвонить, плаче, благає кинути цю роботу. Та я вже й без неї знаю, що пора кидати. Побожним завжди був, але думав, що добро має бути з кулаками. Піду в ченці, добре, що ще не одружувався. До речі, наші дружини - теж герої. Якщо хто виходить заміж на спецназівця, то це тільки з любові. Таких жінок треба захищати ціною життя.

ТИМ ЧАСОМ

Перші результати розслідування подій , які сталися в Києві на Євромайдані в ніч на 30 листопада та 1 грудня на Банковій , Генпрокуратура обіцяє оприлюднити на початку наступного тижня .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Олександр Показати IP 6 Грудня 2013 12:00
Вже не один звільнявся...
учасник Показати IP 6 Грудня 2013 12:06
де докази того що вас там там ображали? і якого --уя ти ти пішов туди служити, а зараз ниєш як баба? після тих подій вам пустоголовим не в монастир, а в лікарню треба, голову підлікувати.
Тоша Показати IP 6 Грудня 2013 12:26
у них напевно мізки на медкомісії видаляють. до чого це й поток маразму. вони що небачили над ким глумилися і кого калічили. брехня. подонки у формі. сподіваюсь у когось дійдуть руки щоб і у них здоровя забрати або навіть винищити. таких захисників народ не потребує. за останні роки ми бачимо що може наша міліція - згвалтувати, вбити, обікрасти, сфальсифікувати матеріали і лакействувати перед вельможами! покидьки!
Юрист Показати IP 6 Грудня 2013 12:46
Якого х.. в 4 години ночі там робили ДІТИ і Вагітні жінки???????
БЕРКУТ до Юрист Показати IP 6 Грудня 2013 12:52
Твої права с...а ВІДСТОЮВАЛИ!!!!!!
Женік Показати IP 6 Грудня 2013 13:08
Один вихід в наших «захисників», це перейти на сторону народу. Тоді можливо і переконають людей, що дійсно потрібен так званий спецпідрозділ БЕРКУТ для захисту простих людей від наволочі, яка довела країну до такого стану.
??? Показати IP 6 Грудня 2013 13:18
Я для себе уточнити хочу...! А правокатори то роботи...? Не люди...? Вони людей не хотіли бити а от правокаторів самі собі придумали... то можна і забити яку сотню, дві)
А хто Показати IP 6 Грудня 2013 14:09
народ? Тоша, ти?
партия психов Показати IP 6 Грудня 2013 14:37
Напомним гражданам Украины историю.Август 1991 на улицах Москвы ведена тульская штурмовая дивизия отряды краповых беретов таковая бригада дивизия Дзржинского и рота ГБ Московского кремля.НО НИ КТО НЕ ДАЛ ПРИКАЗА БИТЬ ЛЮДЕЙ...ВОТ ВАМ И ОТВЕТ И.гУЗЮ..ЧТО ТАКОЕ ХОХЛИЗМ..НЕНАВИСТЬ ЗЛОСТЬ ПСЯЧАЯ АГРЕСИЯ И ПРОДАЖНОСТЬ ЗА 500У.Е Еще на улицах Киева НЕТ настоящих диверсантов и людей который умеют бороться с силюками с дубинками.
тоші Показати IP 6 Грудня 2013 15:57
У мене кіт Тоша. На відміну від тебе - з мізками в голові...
народ Показати IP 6 Грудня 2013 17:00
А що, мо' й правду чоловік каже. Як у тій пісні: Фіть-фіть-фіть, тьох-тьох-тьох, | А-я-яй, ох-ох-ох... І в монастир тепер піде - УПЦ МП і там буде лише добро чинити і правду казати)))
християнка,українка до народ Показати IP 7 Грудня 2013 17:35
Ніколи і ніде не потрібно виконувати дурних вказівок !!!!!!
Лучанин Показати IP 9 Грудня 2013 00:51
там 97 % працівників по стану ПСИХІКи -профнепридатні...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus