USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через Податковий кодекс тіньова зайнятість збільшилася удвічі

23 Лютого 2011 12:49
З прийняттям Податкового кодексу 23 грудня 2010 року тіньова зайнятість в Україні зросла в два рази.
Про це розповів начальник управління організації надання соціальних послуг Державного центру зайнятості України Ігор Сухомлин, повідомляє ТСН.
«Наприклад, у Словаччині жоден громадянин не може бути працевлаштований окрім як через державний центр зайнятості, – розповів він. – Це дає повноцінну статистику, дані для аналізу ситуації, що дуже важливо. Адже ви подивіться: з прийняттям Податкового кодексу тіньова зайнятість у країні зросла у два рази! Вакансій немає, обліку немає, валового продукту немає. Я питаю: для кого ми прийняли такий Податковий кодекс?».
Сухомлин зазначив, що в Німеччині жодна людина не може працевлаштуватися в обхід державного центру зайнятості.
«Якщо у нас працевлаштування буде в обов'язковому порядку спрямовано через Державний центр зайнятості, ми будемо знати, скільки людей у нас мігрує, скільки працює, скільки хворіє», – сказав посадовець.
Те, що всі роботодавці незалежно від форми власності підприємства не надають центру зайнятості в повному обсязі вакансії, які у них є, Сухомлин назвав основною проблемою в роботі центрів зайнятості.
«Це створює певний дисбаланс – люди хочуть знайти роботу, а підприємець тримає вакансію і інформацію про неї в Держцентр зайнятості не надає», – констатував ситуацію начальник управління Держцентру зайнятості.
А чесно подавати вакансії, за словами Сухомлина, вітчизняного роботодавця в нинішній ситуації можуть мотивувати лише міркування вигоди, якісь економічні стимули з боку держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Роботодавець Показати IP 23 Лютого 2011 13:48
Обструкцію народоненависницькій владі. Щоб вони самі жили за своїм кодексом, злочинці...Люд або спивається, або ховається, або виїжджає з країни. Геть риганалів!!!
Ласковая Показати IP 23 Лютого 2011 16:46
Мене бісить коли кажуть щоб працівники самі ініціювали офіційне працевлаштування. Це можна спробувати, якщо хочеш взагалі без роботи лишитись. А керманичі всіх працівників офіційно оформляють. Щось я в цьому нннуууу дуже сумніваюсь. Хатня прислуга, няні і охорона в їхніх "будиночичечках" навряд чи офіційно оформлені.
M Показати IP 23 Лютого 2011 19:42
В країні виходить все цілком очевидно. В людей логічна реакція на утиски влади. Не дають роботу, притискають при самозайнятості і т.д. От люди поголовно ідуть в реальну економіку (в новинах "тіньову").

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus