USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Депутати відмовилися контролювати доходи чиновників

2 Листопада 2010 15:17
Верховна Рада не підтримала закон, яким пропонувалося зобов’язати держслужбовців та членів їхніх родин декларувати доходи.
2 листопада проект закону «Про заходи державного фінансового контролю публічної служби» депутати направили на повторне перше читання. Документ підтримали лише 124 з 408 нардепів, зареєстрованих у сесійній залі, повідомляє «ТСН».
Проект закону було підготовлено відповідно до положень Конвенції ООН проти корупції за ініціативою групи народних депутатів з урахуванням напрацювань, проведених у рамках реалізації в Україні програми щодо зниження рівня корупції.
Як йдеться у пояснювальній записці, метою прийняття законопроекту є створення системи декларування доходів, майнового стану та видатків осіб, уповноважених на виконання функцій держави, членів їх сімей та близьких родичів, а також ефективної системи державного фінансового контролю за таким декларуванням.
Близькими родичами в контексті цього закону вважаються подружжя, діти й батьки особи, уповноваженої на виконання функцій держави, які постійно проживають разом з ним.
Декларування пропонується здійснювати перед вступом на відповідну посаду або набуття відповідного статусу в інший спосіб – наприклад, обрання депутатом, щорічно під час перебування на посаді або у відповідному статусі, а також протягом двох років після звільнення або втрати відповідного статусу в інший спосіб.
Декларуванню підлягають об'єкти нерухомості та цінне рухоме майно, що належать особі на праві приватної власності, у тому числі спільної власності, або перебувають в її володінні або користуванні незалежно від форми правочину.
Відомості про видатки та правочини підлягають декларуванню лише у разі, якщо їх розмір перевищує десять місячних прожиткових мінімумів, встановлених для працездатної особи на 1 січня звітного року, зазначено в документі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Косс Показати IP 2 Листопада 2010 16:10
Впевненість у безкарності провокує такі рішення,тра просити свого діда здати ничку де шмайсера заникав...
Ніна Показати IP 2 Листопада 2010 19:03
Нехай би депутати нинішнього скликання приймали закони щодо доходів чиновників/депутатів і їх декларування, але вони стосувалися б і вступали в силу після обрання депутатів наступного скликання (призначення нових чиновників). Написав закон, пішов з посту, а наступник і має: середню по країні зарплату і середню пенсію по досягненні відповідного віку. От би народ радів! І добрим словом згадував, а не кляв.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus