USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Дітям війни додали пільг

12 Березня 2010 14:49
Президент підписав Закон «Про внесення зміни до Закону «Про соціальний захист дітей війни».
 
Верховна Рада ухвалила закон 16 лютого. Згідно із законом дітям війни передбачено такі пільги: право на переважне залишення на роботі при скороченні чисельності або штату працівників, використання чергової відпустки в зручний для них час, одержання додаткової відпустки без збереження заробітної плати строком до двох тижнів на рік, виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності в розмірі 100% середньої заробітної плати незалежно від стажу роботи, першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва та городництва, безплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських маршрутів у межах області (Автономної Республіки Крим) за місцем проживання, право на 25% знижку при платі за користування комунальними послугами (газом, електроенергією тощо) у межах середніх норм споживання, – повідомили ZAXID.NET у прес-службі Глави держави.
Окрім того, діти війни, які є інвалідами, мають право на стаціонарну медичну допомогу в госпіталях ветеранів війни та у військово-медичних закладах охорони здоров\'я (госпіталях).
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
seal Показати IP 12 Березня 2010 23:25
Нічого не маю проти самого Закону і осіб, яким він покликаний полегшити життя. Але цікавими видаються деякі положення, враховуючи те, що дитина війни це особа, яка є громадянином України та якій на час закінчення (2 вересня 1945 року) Другої світової війни було менше 18 років (ст.1 Закону). Отже, діти війни на сьогодні це особи, яким повинно бути від 64 до 81 року . Тобто це ВЖЕ законні пенсіонери і проїзд у громадському транспорті для них і без цього закону безкоштовний. Друге - право на переважне залишення на роботі при скороченні чисельності або штату працівників. Це виглядає принаймні нерозумно. Скоротити молодого перспективного працівника (позбавивши його шматка хліба), але залишити 65-80 річного пенсіонера (який уже і так має державні гарантії щодо свого існування), мдя - перспективки для розвитку "райдужні".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus