USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дорогі презервативи «вб’ють» кілька мільйонів українців

24 Лютого 2009 18:09
Депутат від «Народної самооборони» пропонує створити спеціальну комісію для розслідування причин дефіциту в Україні латексних засобів. Про це 24 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Народний депутат, представник парламентської групи «Народна самооборона» Катерина Лук’янова вимагає негайної розробки державної програми із забезпечення українського ринку доступними за ціною і якісними презервативами, аби запобігти зростанню захворюваності на СНІД та інші інфекційні хвороби, що передаються статевим шляхом.
Як інформує сайт ТСН, про це повідомили у прес-службі Громадянського руху «Народна самооборона».
«Презервативи зараз в українських аптеках вийшли на психологічну межу в 40 і навіть 100 гривень. Хто зможе їх придбати у період економічної кризи?»,  – задалася питанням Лук’янова. Вона відзначила, що «єдиний представник цієї потрібної галузі – фабрика «Перфект» на Львівщині – забезпечує лише 10% українського ринку».
«Попереду – весна й літо. Молодь вийде на природу... Незабаром отримаємо епідемію, яка зменшить населення України на кілька мільйонів», –  наголосила народний депутат.
«Навіть у часи СРСР у країні, де «сексу не було», дешеві, по 3 копійки презервативи продавалися в кожній аптеці. Як сталося, що на 18-му році незалежності Україна беззбройна перед найпідступнішою хворобою століття? Чи йдеться про свідомий геноцид української нації?», – сказала представник «Народної самооборони».
Депутат Лук’янова пропонує створити спеціальну парламентську комісію для розслідування причин, що призвели до штучного дефіциту в Україні латексних засобів, і по виведенню країни із цієї загрозливої ситуації.
На першому етапі народний депутат вбачає вихід у залученні спонсорських програм до забезпечення громадян країни репродуктивного віку дешевими і якісними латексними виробами. Проте Лук’янова відзначила, що «безкоштовні презервативи колись закінчаться».
Тому вона вважає необхідним створити спеціальну державну програму, яка б регулювала дане питання із внутрішніх резервів країни.
Пані Лук’янова звертається до Кабінету міністрів України з проханням сприяти врегулюванню нездорової ринкової ситуації навколо забезпечення населення презервативами. «Здоров’я нації – стратегічно важливий сектор, і залишати його без уваги – злочин», – підкреслила вона.
Народний депутат висловила переконання у тому, що її ініціатива знайде широку підтримку в Україні. «Я дуже сподіваюся на здоровий глузд матерів і батьків, які бажають своїм дітям здоров’я і довголіття», – резюмувала Лук’янова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus