USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фінансові аналітики прогнозують подальшу девальвацію гривні

7 Жовтня 2008 11:18
На українському міжбанківському валютному ринку вже тривалий час йде падіння курсу української валюти, і сьогодні він подолав рівень 5,3 гривні за долар, – повідомляють 7 жовтня «Волинські Новини». 
Як інформує \"Німецька хвиля\", фінансові аналітики прогнозують подальшу девальвацію української грошової одиниці. Вони очікують, що до кінця року за долар даватимуть до п’яти з половиною гривень.
 
Національний банк не поспішає втручатися. Він пояснює девальвацію гривні спекуляціями на міжбанківській валютній біржі. Натомість директор Інституту вивчення Росії Андрій Блінов вважає, що послаблення гривні не в останню чергу спричинили розрахунки з Росією за газ перед візитом Прем’єра Юлії Тимошенко до Москви: «Купівля НАК «Нафтогаз України» валюти стала однією з причин поточної девальвації».
 
Банкіри заперечують, що спекулянти здатні підтримувати зростання курсу долара протягом тривалого часу. За словами директора департаменту банку «Фінанси та кредит» Андрія Войтенка, всі чекають на валютні інтервенції Нацбанку.
 
Вирішальними причинами паніки на валютній біржі банкіри називають жорсткі заходи Нацбанку зі зменшення доларизації економіки України, а також виведення нерезидентами валюти за межі держави через політичну кризу. На цьому тлі експортери притримують продаж валютної виручки, тоді як імпортери, банки та фізичні особи панічно скуповують долари та євро.
 
За словами дилерів, сьогодні на міжбанку торги доларом США відкрилися на рівні 5,16-5,22, до закриття торгів котирування були на рівні 5,32-5,33 гривні за долар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus