USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Голова фракції БПП відмовився коментувати свою декларацію

28 Жовтня 2016 15:28
Голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Ігор Гринів відмовився пояснити походження своїх доходів та частини майна членів сім’ї.

Журналісти з’ясували, що частина майна родини депутата не відповідає офіційним сукупним доходам, зазначеним в інших деклараціях Гриніва.

На спроби журналістів програми "Схеми" пояснити суперечності у деклараціях депутат заявив: "Ви мені не цікаві! Я вам пояснив. Та робіть, що хочете. А стосовно вас я маю велику зневагу", передає Depo.ua з посиланням на відповідний сюжет, оприлюднений на сайті Радіо "Свобода".
Зокрема, у 2014 році дружина Ігоря Гриніва придбала квартируплощею 145 метрів квадратних у елітному комплексі "Покровський посад" у Києві. Водночас у декларації за 2014 рік Гринів задекларував сукупний дохід дружини в сумі 22 263 гривні, а свій - 210 тисяч гривень заробітної плати.
У 2013 році, згідно з декларацією на сайті Верховної Ради, родина Гриніва – а це дружина, донька та син – на трьох заробили лише 292 тисячі гривень. Сам Гринів задекларував 224 тисячі заробітної плати та ще 100 тисяч гривень на банківському рахунку.

Виходить, що за два роки родина Гриніва заробила 750 тисяч гривень. Це в рази менше, ніж вартість однієї квартири дружини. Нині квартиру такої площі у цьому комплексі можна придбати майже за 7 мільйонів гривень.
Ці апартаменти у власності дружини з’явились після відставки Гриніва з посади заступника голови Адміністрації Президента та обрання народним депутатом за списком БПП.

Походження квартири сам Ігор Гринів аргументував тим, що в минулому був бізнесменом: "Свій перший, як кажуть, великий заробіток – не будемо називати цифри – я заробив у 1996 чи 1997 році".

У січні 2015 року 21-річний син народного депутата Роман-Данило придбав авто Audi Q7, яким користується і сам Ігор Гринів.
Автомобіль такого року випуску в різних комплектаціях коштував від 70 до 140 тисяч євро. Хоча, як зазначив Ігор Гринів, його син закінчив навчання у магістратурі у 2016 році, – а отже, на момент придбання машини ще був студентом.

"Сьогоднішній день у зв’язку з тим, що я дійсно час від часу в нього беру цей автомобіль, щоб не простоював, і це ви його побачите в моїй декларації", – пояснив Гринів, коли журналісти чекали його біля Верховної Ради.

У декларації нардепа за 2015 рік зазначено сукупний дохід 577 тисяч гривень, із яких 77 тисяч – заробітна плата. А 500 тисяч гривень отримано від продажу рухомого майна.

Якщо порівнювати декларації за 2014 та 2015 роки, то виглядає, що жодного рухомого майна Гринів не позбувався. Але яке саме майно продав Гринів, він повідомити відмовився: "Я не хотів би вам це пояснювати".

Як відомо, 29 вересня Гринів пропонував внести зміни до закону "Про запобігання корупції". Він хотів засекретити від громадськості частину інформації про майно депутатів і чиновників, наприклад, пропонував не оприлюднювати дані про готівку, подарунки, відомості про цінне рухоме майно і скасувати кримінальну відповідальність за помилки у деклараціях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олександр Показати IP 28 Жовтня 2016 15:47
Ох чи мало крові в країні пролито?, що вони творять? , мабудь не розумні?, не розуміють , що В НАСТУПНИЙ РАЗ НІКОМУ НЕ ДАДУТЬ ВТЕКТИ. На вигляд розумні люди і книжки мабудь читали , але мабудь не ті, бо не розуміють що первинне накопичення капіталу закінчувалося великими потрясінням, а ця безглузда афера з АТО, з тими смертями невинних патріотів і простих людей , закінчиться не другим майданом, а справжнім апокаліпсис ом для тих ,суддів, прокурорів, чиновників і тих непонятних схемарів, так званих депутатів різного розливу від міських і селищних аж до тих з ІМУНІТЕТОМ, і не поможуть жодні "препарати"( обіцянки і подачки) від неменучоі розплати аж до смерті.
привіт Вн Показати IP 28 Жовтня 2016 16:18
тест захисту коментарів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus