USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Гузь каже, що назріла потреба в акції «Україна без Януковича»

15 Грудня 2010 17:56
Генеральна прокуратура поновила розслідування справи організаторів акції громадянської непокори «Україна без Кучми», яка проходила в 2000-2001-му роках.

За останній тиждень допитали трьох активістів акції, які відбули тюремне ув'язнення, – голову виконкому УНА-УНСО Руслана Зайченка та членів організації Владислава Мирончука та Олега Бойка. Вони заявили, що більшість поставлених слідчим питань стосувалися участі в УБК Андрія Шкіля, – пише ТСН.

Як повідомив сам народний депутат Шкіль («БЮТ-Батьківщина»), весь цей час справа була «у підвішеному стані», і зараз її відновили.

Нардеп розповів, що його поки не викликали до прокуратури для надання свідчень, але йому відомо, що з іншими учасниками «антикучмівської» акції нині «проводяться бесіди».

Активісти УБК вважають, що, використовуючи справу про організацію масових заворушень часів президента Леоніда Кучми, ГПУ намагається чинити тиск на опозиціонерів, які виступають проти політики президента Віктора Януковича.

Подібної думки дотримується і депутат Волинської облради Ігор Гузь, який теж у 2001 році був учасником акції «Україна без Кучми», відсидівши за це п’ять діб.

«Я не вітаю дії прокуратури, яка повернула знову розслідування. Вважаю, зробила вона це для того, щоб репресувати Андрія Шкіля та інших учасників акції», – висловився Гузь.

Нині, впевнений Гузь, правоохоронні структури не ведуть за ним щоденного стеження, оскільки сьогодні у них такої «потреби немає».

«Я не скажу, що за мною ведеться спостереження ще з тих часів, але СБУ сприймає мою нинішню активну діяльність достатньо радикально. Тому я не сумніваюсь, що я в них там на особливому рахунку», – вважає депутат.

Не виключає Гузь і того, що подібний громадський спротив торкнеться і теперішнього українського Президента.

«Я сьогодні прочитав в одному блозі, що «Україна без Кучми» завершилася успішно все-таки – Україна таки стала «без Кучми». Тому є сенс на сьогоднішній день тим людям, а їх в нашій державі мільйони, які незгідні з курсом режиму Януковича, поступово переходити до такої широкомасштабної акції, як «Україна без Януковича», – прокоментував Гузь.

Довідково:


15 грудня – річниця початку акції «Україна без Кучми». Наприкінці 2000 року, після того як у Верховній Раді оприлюднилиі «плівки Мельниченка», представники опозиції створили комітет захисту Конституції «За Україну без Кучми».

15 грудня 2000 року організація почала акцію громадянської непокори «Україна без Кучми»: у Києві на Майдані Незалежності були встановлені намети, щодня проходили мітинги.

Кульмінацією акції стали події 9 березня 2001 року, коли біля адміністрації Президента відбулися зіткнення між опозиціонерами і міліцією. Серед затриманих виявилися члени УНА-УНСО, зокрема тодішній лідер УНА-УНСО Андрій Шкіль.

Десять осіб були звинувачені в організації масових заворушень і засуджені до ув'язнення на терміни від двох з половиною до трьох з половиною років.

Шкіль провів у СІЗО 13 місяців. Вийти на волю він зміг завдяки мандату народного депутата, який отримав, перебуваючи під арештом, в результаті перемоги на виборах у 121-му мажоритарному окрузі (Львівська область).

У 2003 році ПАРЄ визнала заарештованих учасників акції 9 березня політичними ув'язненими.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
дідо Показати IP 15 Грудня 2010 18:00
якби була УКРАЇНА БЕЗ ТІМАШЄНКИ, то б не потрібно було УКРАЇНИ БЕЗ ЯНУКОВІЧА... БРЕХЛИВА ВАРОВКА РОЗВАЛИЛА ЕКОНОМІКУ ТА ПРИВЕЛА ХАМА ДО ВЛАДИ.
Семенович Показати IP 15 Грудня 2010 18:09
правильно Гузь каже
Баба Показати IP 15 Грудня 2010 18:14
дед, ти не прав! Чесно! Хто, хто, а ВОНА ЙОГО не привела! Ти іноді нормально пишеш, але не перегібай.Перегнув, однозначно. Всі ми знаємо хто і кого привів! Думаю ти також знаєш, але наравнодушний до неї! Забудь про неї і згадай твою бабцю!
))) до Баба Показати IP 15 Грудня 2010 22:35
таки привела. якби вона в останній день перед ІІ туром зняла свою богообрану кандидатуру, чого януковичці дуууже боялись, хрєн би Яник набрав наодинці сам з собою понад 50 %. так що дякуйте тЮльці не лише за те, що за роки її руління від неї занудило більше народу, ніж від Яника з усім його маразмом (((
Кучерява Показати IP 15 Грудня 2010 18:17
Але от я не розумію для чого вони знову підняли цю тему. Невже справді хочуть позбутись неугодних їм радикалів?
))) до Кучерява Показати IP 15 Грудня 2010 22:36
напевне, треба якусь голосну справу, щоб відволікти увагу публіки від справ більш цікавих. якщо тЮльку таки посадять, мені стане менш соромно за нашу владу )))
Френк Показати IP 15 Грудня 2010 18:19
Факт в тому, що окрім такого Гузя ніхто таку акцію в області і не організує. Мало буйних!
Українець без Януковича Показати IP 15 Грудня 2010 18:20
Гузь, давай швидше організовуй таку акцію чи свисти своїм калєгам в Київ чи куди там! Бо шось мені ще досі не віриться, шо Яник президент...
СБУ Показати IP 15 Грудня 2010 18:41
гузь кстати там подозреваемый, в этом деле о бойне 9 марта 2001 года. скоро и к нему придут.
Оглядач Показати IP 15 Грудня 2010 18:41
Гузь має рацію: «Україна без Кучми» завершилася успішно все-таки – Україна таки стала «без Кучми». Тепер можна розпочинати акцію «Україна без Януковича». Років через п"ятнадцять вона неодмінно успішно завершиться!!! :)
Френк Показати IP 15 Грудня 2010 18:53
Такої сили яку мав Кучма у 2001 році Янукович і близько не має. Тоді мало хто вірив, що народ повстане, але все таки повстав. Тому грунт для таких антипрезидентських дій є і я думаю також є ті хто очолить це спротив. Крапля камінь точить!
Ko3bMa Показати IP 15 Грудня 2010 19:32
на злодію шапка горить
Васька Показати IP 15 Грудня 2010 20:33
Хто злодій?
дідо Показати IP 15 Грудня 2010 20:53
ТІМАШЄНКА
Дайош рєвалюцию! Показати IP 16 Грудня 2010 01:58
Якщо ситуація в країні вимагатиме того, то, Думаю, такий антиянуковичівський рух буде кому організовувати як на волині, так і в усій україні. і крім гузя в нас знайдеться ще багато охочих. ну а гузь ясне діло допоможе добрій справі)
дідо Показати IP 16 Грудня 2010 07:40
коаліція ПРіБЮТ у Волинській Раді задушить будь-який рух...
Волинянин до дідо Показати IP 16 Грудня 2010 10:28
Досить кричати про минуле, треба боротись з сьогоднішими реформаторами, бо в лютому буде рік цій владі, а в країні все гавніше і гавніше.
Танаху Нифуяси Показати IP 16 Грудня 2010 10:02
Гузь фпирет!
9 термидора Показати IP 16 Грудня 2010 11:01
Иногда липовые экзорцисты сталкиваются с реальными бесами.Возможно Гузю,как и всякому шарлатану,доведётся пострадать за своё безудержное рвение быть страдальцем,угнетённым властью.
Всеволод Показати IP 16 Грудня 2010 12:33
Гузь за Україну. Це є головне. Хай не всі є прихильниками його політичної партії, але він відстоює інтереси Украінської Держави. Гузь не приховує своїх політичних поглядів, і тут треба віддати йому належне. Украінцям будувати Україну. Нам і нашим нащядкам жити в цій країні. Так тримати.
Anti-Mafia Показати IP 16 Грудня 2010 17:27
"Гузь каже..."-смішно...
Anti-Mafia Показати IP 16 Грудня 2010 17:49
«Мені імпонує те, що серед заступників Миколи Романюка є Василь Байцим, Лариса Соколовська, Святослав Кравчук. Вважаю, що це – плюс», - сказав Гузь. Це теж він каже... http://www.volynnews.com/news/city/huz_kazhe_shcho_kryvytskyy-tinovyy_kardynal_u_miskradi/
ЛЮДМИЛА Показати IP 16 Грудня 2010 19:04
Гузь, Шкіль, Тимошенко,вважають, вони добились України без Кучми, прийшли до влади і ЩО?? Вони - політики, але вирішили, що економікою вони теж повинні керувати. Ось і докерувались!!! Біда наших політиків, що вони вважають себе спеціалістами в усіх галузях. Але економіка - це не язиком ляпати, а потрібно добре володіти цим складним механізмом, мати грунтовні знананя ринкової економіки, практичні навички управління, менеджменту. А нові демократи думають, що вивчив кілька економічних термінів - і вже можна претедувати на будь-яку посаду : в мерії, в адміністрації, в Кабміні,в Верховній Раді. Перетворили державне управління в дитячі забавки, результати "на лице"..
Сухий Р.Л. Показати IP 17 Грудня 2010 12:46
Всеволоду: а хто тут проти України???? то ж всі ми за неї. але справа не в тому, а втому що дешеві лозунги і крики які летять з вуст Гузя нікому не потрібні! помаранчеві вже накричались на майдані. треба дії і реформи. Гузь ще молодий і немає ніякого досвіду. він думає шо покричить і його злякаються. хай краще пристосовується і вчиться як себе треба вести раз він вже туди попав, у Раду (правда чудом напевно).
Полiтолог Показати IP 21 Грудня 2010 22:43
Люди прощо ви говорите.Украiна як i гнила так i буде далi гнити.Коли стоiть будинок i вньому треба помiняти фундамент то не розбераючи будинка ви його не помiняэте.
організатор Показати IP 4 Січня 2011 05:21
а як на рахунок акції Волинь без Гузя?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus