USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Янукович може стати другим Кучмою - Катеринчук

15 Вересня 2010 11:53
Збільшення владних повноважень Президента шляхом внесення змін до Конституції, ініційованих владною більшістю, можуть повернути Україну до часів Кучми та зроблять схожою нашу країну на сусідню Білорусь, - вважає народний депутат, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук.

Про це він говорив 15 вересня під час прес-конференції в Луцьку.

Політик вважає, що в разі прийняття змін до конституції Віктор Янукович отримає фактично необмежену владу, яку мав Леонід Кучма, будучи одночасно «президентом, і прем’єр-міністром, і генеральним прокурором, і головою конституційного суду».

«Ці зміни до Конституції, які влада хоче внести, не відстоюватимуть прав громадян. Там тільки передбачено збільшити повноваження Президента. В політичній еліті Європи сприйматимуть такі зміни як загрозу демократії. Європа не хоче бачити в Україні другого бацьку, як в Білорусі. Тому позиція Європейської партії – дочасні президентські вибори», – каже Катеринчук.

Лідера Європейської партії хвилює й те, що відбувається зі свободою слова в Україні. Зокрема, Катеринчук непокоїть «закриття трьох опозиційних каналів». Однак, поки що опозиції не вдається привернути увагу до цієї проблеми, каже він.

«Раніше опозиція відмовилась підтримати ініціативу нашої партії про безстрокове голодування в разі закриття цих каналів. Але я все одно закликатиму опозицію до цього кроку. Інакше ми повернемося в часи Кучми. Нашу нинішню владу мало що зупиняє», – заявив політик.

Окрім того, Катеринчук озвучив застереження щодо можливої фальсифікації найближчих виборів. Він стверджує, що бюлетені матимуть вигляд «рожевих папірців без жодного захисту», відтак їх можна буде друкувати на будь-якому кольоровому принтері.

Нагадаємо, що сьогодні, 15 вересня Микола Катеринчук буде гостем відео-чату інтернет-видання «Волинські новини».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВЛАДИМИР Показати IP 16 Вересня 2010 10:51
Идиотизм маразм власти уже не удивляет - и когда много плохо и когда мало, тоже плохо! Нужно задать себе вопрос: ЧТО ЖЕ ТАКОЕ ГОСУДАРСТВО и с чем его "едят"!? Каковы его функции, для чего оно создано и существует, что скрывается или подразумевается под таким благочинным словом !? Если каждый сам себе ответит на часть заданных здесь вопросов, то придёт к выводу, что наше государство лишь эфемерное "одноклеточное" раковое образование, живущее интересами кучки трутней выбравшихся в недавнем прошлом из "грязи в князи"! Надо ли народу, людям такое "государство" живущее лишь своими корыстными и шкурными интересами в ущерб стране и своему же народу!? Говоря словами известного киногероя, НЕ ЗА СЕБЯ - ЗА ДЕРЖАВУ ОБИДНО! По природе своей, такое государство как наше ( в таком понимании его каковым оно является сейчас) не имеет не единого шанса к дальнейшему существованию, а тем более процветанию, оно обречено на гибель! Красивыми фразами и пустыми обещаниями страна не строится - она приходит в упадок, что мы все сейчас и наблюдаем. Нашему больному "государству" сейчас необходим высококлассный честный хирург с чистыми руками и чувственным открытым сердцем, но к великому сожалению у нас одни "лимитные санитары", делающие вид врачевания, да и то, грязными руками!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus